Wat zijn de kosten van een boekhouder?

15 november 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Op het moment dat je overweegt om een boekhouder in dienst te nemen, dan wil je natuurlijk weten wat een boekhouder je gaat kosten. De kosten boekhouder, ook wel kosten accountant genoemd, kunnen sterk uiteenlopen. De kosten boekhouder zijn sterk afhankelijk van het administratiekantoor dat je inschakelt. Een kleine eenmanszaak levert bijvoorbeeld een goedkopere boekhouder, dan een groot bedrijf waar tientallen boekhouders werkzaam zijn. Het eerste wat je je dus af moeten vragen is of je een boekouder nodig hebt. Kun je de boekhouding zelf bijhouden of zie je door al het papier het spreekwoordelijke bos niet meer? In dat laatste geval is het zeker verstandig om een boekhouder in te huren. Als je boekhouding namelijk niet op orde is, dan kun je snel in de problemen komen. De belastingdienst is er natuurlijk je te helpen. Heb je de papieren niet in orde en geef je vervolgens de verkeerde cijfers door, dan kan dat wel eens heel slecht uitpakken. Om die reden is het daarom ook altijd van groot belang dat je de boekhouding in ieder geval op orde hebt. Dit doe je niet alleen om de belastingdienst te vriend te houden, maar je doet het vooral ook voor jezelf. Als je zelf immers precies weet wat er aan geld binnenkomt en wat je uitgeeft, dan heb je helder beeld van de financiële situatie van je bedrijf. Met een dergelijk helder beeld kun je beter plannen maken wat betreft investeringen voor de toekomst. Als je dit allemaal meeneemt, dan kunnen de kosten voor een boekhouding erg meevallen. Ze kunnen meevallen, omdat je beseft dat een investering in een boekhouder op de lange termijn zelfs geld kan opleveren. Zonder een goede accountant en zonder inzicht in je eigen boekhouding kun je juist veel geld kwijtraken. De kosten boekhouder zijn dus enigszins relatief. Maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Ga daarom altijd in zee met een administratiekantoor waar je alleen betaalt voor de diensten waar je gebruik van wilt maken. Daarom raden wij aan om in zee te gaan met Finovion.

De kosten boekhouder bij Finovion

Het mooie aan een bedrijf als Finovion is dat de kosten van de boekhouder zeer variabel zijn. Het is dus zeker niet zo dat je een vast bedrag per uur betaalt ongeacht de diensten die worden verricht. Niet alle boekhoudklussen vergen evenveel inspanning en kennis. Als je gebruik maakt van de diensten van Finovion, dan wordt er eerst altijd goed gekeken naar de rechtsvorm van je onderneming. Dit is namelijk van invloed op de kosten van de boekhouder. Vervolgens wordt er ook gekeken naar de sector waarin je bedrijf actief is. Ook dit is van invloed op de kosten boekhouder. Zo zie je direct dat de kosten erg mee kunnen vallen. Mocht je een eenmanszaak hebben of ben je een ZZP’er, ook dan kan Finovion veel voor je betekenen. Hierbij is het goed om te weten dat je er voor kunt kiezen om Finovion in te schakelen om je te assisteren, maar je kunt er ook voor kiezen om je gehele boekhouding uit handen te geven. Beide opties brengen verschillende kosten met zich mee. Het spreekt voor zich dat assistentie een stuk goedkoper is dan de volledige overname van de boekhouding.

De verschillende diensten van Finovion

Je kunt Finovion natuurlijk inschakelen voor verschillende diensten. Bij elk van deze diensten heb je te maken met verschillende kosten voor de boekhouder. Als je op de site van finovion.nl kijkt, dan kun je klikken op ‘Diensten’. Onder deze noemer vind je dan de volgende werkzaamheden die Finovion voor jou kan verrichten:

  • Financiële administratie
  • Online boekhouden
  • Factuurherkenning
  • Salarisadministratie
  • Belastingaangifte
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn