Stropdassen: een strijd met jezelf

4 november 2016

Posted in Mode en Kleding

Laatst stond ik weer in de kledingwinkel om twee nieuwe stropdassen te kopen. Dat is altijd weer een heel karwei, het uitzoeken van een nieuwe das gaat me niet altijd even makkelijk af. Vaak denk ik dat iets me erg leuk staat, maar hoor ik later van vrienden dat ik een totaal verkeerde keuze heb gemaakt. Ik heb me vroeger als kind nooit beziggehouden met kleding. Pas toen ik op kamers ging heb ik een eigen stijl moeten ontwikkelen. Omdat ik relatief laat ben begonnen, kost het me nu nog altijd veel tijd de juiste keuze te maken. Ik voer altijd een strijd met mezelf. De stropdassen die ik mooi vind, zijn vaak niet geschikt. De dassen waar ik meer moeite mee heb, zorgen vaak voor de meeste complimentjes. Ik heb voor mezelf een aantal vuistregels opgesteld. Als ik me daaraan houd ga ik minder vaak de fout in. Wanneer je op zoek gaat naar stropdassen is het belangrijk om:

  • Felle kleuren te vermijden
  • Iemand mee te nemen
  • Je niet te laten leiden door prijs

Toen ik mijn eerste stropdassen kocht, wilde ik opvallen. Mijn dassen waren daarom felgekleurd en hadden wilde patronen. Achteraf sla ik mezelf voor de kop, maar destijds dacht ik oprecht dat dit hip was. Het ging mis op een net gala, waar ik meerdere malen werd aangesproken op mijn slordige das. Daarna heb ik besloten om felle kleuren te vermijden. Je kunt wel kiezen voor een kleur die anders is dan die van je overhemd, maar je moet niet compleet de verkeerde kant opgaan. Om me te behoeden voor fouten neem ik altijd mijn vriendin mee. Zij heeft een goede kijk op de verschillende kleurcombinaties. Als ik zelf even radeloos ben, kan ze me uit de brand helpen. Mijn advies is dan ook: neem altijd iemand mee die je keuze nog eens goed onder de loep kan nemen.

Stropdassen: prijs zegt niets

Toen ik mijn eerste stropdassen kocht, dacht ik dat de prijs heel belangrijk was. Een goede stropdas was in mijn ogen een dure das. Hier ben ik sindsdien van afgestapt. Dat kwam door een heel specifieke ervaring. Ik was in een winkel op zoek naar een goede stropdas voor een sollicitatiegesprek. Ik kwam daar inderdaad een leuke das tegen, maar deze was erg prijzig. Ik besloot niet zoveel geld uit te geven en op zoek te gaan naar een goedkoper model. Ik kwam in een andere kledingzaak en warempel: de das uit de vorige winkel hing daar voor de helft van het geld! Hij was niet in de aanbieding, maar was hier gewoon een stuk goedkoper. Uiteindelijk heb ik deze das daarom niet gekocht. Bij een stropdas betaal je niet voor de stof, maar voor de kwaliteit. Op het moment dat je niet meer weet of een model goed is of niet, moet je dit model ook niet aanschaffen. Uiteindelijk zegt prijs dus helemaal niks, je moet op zoek naar een model van degelijke kwaliteit waar je lang mee vooruit kunt.

Dassen online bestellen

De leukste stropdassen bestel je online, op https://stropdassen.nl/. Op deze site vind je honderden modellen van de beste kwaliteit. Alle stropdassen zijn scherp geprijsd, zodat je nooit meer betaalt dan nodig is. Bovendien verkoopt deze webshop alleen topmerken. Het maakt dus niet uit welk exemplaar je aanschaft, bij deze aanbieder koop je alleen modellen die jaren meegaan. Bekijk van tevoren goed welke stof je graag draagt, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Surf snel naar bovenstaande site en bekijk de opties.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn