Wasmachine

19 mei 2016

Posted in Woning en Tuin

Tegenwoordig heeft niet iedereen altijd genoeg waardering voor het gemak waarmee sommige dingen gedaan kunnen worden. Verschillende zaken waren vroeger veel minder toegankelijk of veel meer tijdrovend en bovendien moest er veel harder gewerkt worden. Toen er nog weinig apparaten en machines waren die onze taken overnamen, moest alles met de hand worden gedaan. Dit betekende bijvoorbeeld dat mensen in fabrieken heel hard moesten werken en hun lichamen op relatief jonge leeftijd al versleten waren. Ook communicatie was moeilijk: pas toen de telefoon zijn intrede deed in het dagelijks leven werd het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan zonder dat hiervoor een ontmoeting hoefde plaats te vinden. Dit zorgde voor een grote besparing in reistijd en maakte veel dingen een stuk gemakkelijker. Ook veel verschillende taken in het huishouden zijn gemakkelijker geworden sinds de ontwikkeling van verschillende technologieën en machines. Vroeger moest de was bijvoorbeeld met de hand worden gedaan in een tobbe, waar eerst water in verwarmd moest worden. In dit water moest vervolgens op een speciaal bord, het wasbord, de was geschrobd worden. Ook moest het met de hand worden uitgespoeld. Het doen van de was kostte daarom hele dagen en dit maakte het werken voor de vrouwen zwaar. De uitvinding van de wasmachine heeft aan dit harde werken een eind gemaakt en tegenwoordig kun je gewoon je was in de machine gooien en terug komen als het schoon is. Je kunt iets anders gaan doen terwijl je was gedaan wordt en je hoeft geen zwaar lichamelijk werk meer te doen. Het enige wat je zelf nog moet doen is het ophangen of in de droger gooien en later opvouwen. Het is zelfs mogelijk om een wasmachine te kopen waarin een droger geïntegreerd zit, zodat het schoon én droog uit je machine komt.

Een wasmachine aanschaffen

Voor veel mensen breekt het moment dat ze zelf een wasmachine nodig hebben aan op het moment dat ze uit huis gaan. Op jezelf gaan wonen kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn omdat je gaat studeren, of omdat je iets voor jezelf wilt of juist samen met iemand anders. Wat betreft de was kun je voor verschillende mogelijkheden kiezen. Sommige studenten kiezen ervoor om hun was mee te nemen naar hun ouders als ze in het weekend naar huis gaan. Dit betekent dat het niet nodig is om een wasmachine te kopen. Ook kun je gebruik maken van een wasserette, waar je was tegen betaling voor je gedaan wordt. Sommige studentenhuizen hebben daarnaast een gemeenschappelijke wasmachine. Soms hoort deze bij het gebouw en is de wasmachine bijvoorbeeld gekocht door de huisbaas of woningbouwvereniging. Ook kan het zijn dat het apparaat wordt gehuurd van een bedrijf dat witgoed verhuurt. Als een van deze mogelijkheden niet tot je opties behoort kun je er ook voor kiezen om zelf een wasmachine aan te schaffen. Een wasmachine is echter een vrij duur apparaat en niet iedereen heeft even een paar honderd euro liggen. Je kunt gelukkig ook een wasmachine tweedehands kopen, bijvoorbeeld van een bekende, op marktplaats of bij een kringloopwinkel. Het nadeel van het aanschaffen van een tweedehands wasmachine is echter dat je niet weet of er iets mis mee is. Een kapotte machine kan veel problemen opleveren en daarom is dit niet altijd een verstandige optie. Je kunt ook een machine kopen die door een bedrijf is nagekeken en opgeknapt, je betaalt dan wel iets meer geld maar je hebt vaak wel een wasmachine die langer mee gaat. Als je wel zelf een apparaat kunt kopen kun je dit echter het beste doen: een eigen wasmachine kopen is een goede investering die zich op de lange termijn zeker terugverdient.

Online witgoed uitzoeken

Als je op zoek bent naar een wasmachine of andere huishoudelijke apparaten, kun je het beste eens kijken op www.deschouwwitgoed.nl. Op deze website worden verschillende soorten witgoed aangeboden tegen schappelijke prijzen. Het voordeel van deze site is dat je een goed overzicht krijgt van wat er allemaal wordt aangeboden. Er worden machines en apparaten van alle bekende en goede merken aangeboden en bovendien kun je door de handige zoekfuncties snel het apparaat vinden waar je naar op zoek bent. Naast wasmachines kun je er overigens ook terecht voor:

  • Drogers
  • Vaatwassers
  • Koelkasten
  • Ovens
  • Magnetrons
  • Fornuizen
  • Kookplaten
  • Afzuigkappen

Als je een nieuwe wasmachine gaat aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn verschillende mogelijkheden, waar je op www.deschouwwitgoed.nl ook gemakkelijk op kunt zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een apparaat kiezen dat een bepaald aantal toeren kan draaien, zodat de was sneller en beter gecentrifugeerd wordt waardoor de was droger uit de machine komt. Daarnaast kun je kiezen voor een bepaalde inhoud. Als je met twee personen bent in huis maakt het niet zoveel uit hoeveel kilo was er in de machine kan, maar vaak is het handig om een groter laadvermogen te hebben als je veel was moet doen. Ook kun je kiezen voor een bovenlader, waarbij de was aan de bovenkant in de trommel moet, of een voorlader, waarbij de was aan de voorkant door een klep de trommel in kan. Ook zijn er speciale apparaten die kunnen worden ingebouwd in een keuken en ook kun je een was- droogcombinatie kopen. Voor meer informatie wat betreft de mogelijkheden van een wasmachine kun je het beste eens kijken op www.deschouwwitgoed.nl. Hier wordt alles uitgelegd over de verschillende modellen die worden aangeboden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn