Dozen

28 mei 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

dozenhal - Verpakkingsmaterialen worden vaak erg onderschat. Dat veel producten in de supermarkt worden verpakt in teveel plastic en karton is het geval en de negatieve invloed op het milieu kan dan ook niet worden genegeerd. Verpakkingen hebben echter ook een zeer belangrijke functie. Wat betreft voedingsmiddelen zorgt een verpakking ervoor dat voedsel langer vers of eetbaar blijft. Op deze manier zijn veel producten te krijgen in de supermarkt, die zonder verpakking niet te eten zouden zijn. Vaak is dit echter een verpakking van plastic en worden dozen gebruikt om dit plastic weer in te verpakken. De functie van de kartonnen doos is niet altijd hetzelfde. Sommige producenten gebruiken dozen om reclame te maken: het product is in de supermarkt duidelijker te zien en valt meer op. Dit betekent dat het merk beter te zien is en het product beter verkocht wordt. Het kan echter ook zijn dat de inhoud wordt beschermd door de doos. Dozen zorgen ervoor dat de inhoud op zijn plek blijft en omdat er vaak ruimte overgehouden wordt kan de inhoud goed beschermd worden. Een kleine deuk betekent zo niet dat de inhoud direct kapot is. Een doos cornflakes bevat bijvoorbeeld een plastic zak, waarin de cornflakes vers blijven, maar zonder de doos heeft de zak geen vorm en wanneer je deze in de kast doet, gaan de kwetsbare cornflakes al snel kapot. Dit resulteert in kruimels in je melk of yoghurt en om dit te voorkomen is de doos toegevoegd. Ook kunnen dozen uitstekende verpakkingen zijn voor eieren en worden meerdere losse producten, zoals mueslirepen in een doos verpakt. De doos is een veelzijdig product die in veel situaties uitkomst kan bieden. Bij een verhuizing kun je bijvoorbeeld niet zonder verhuisdozen als je wilt dat de verhuizing goed verloopt.

Verschillende functies van dozen

Als je gaat verhuizen kan dit verschillende redenen hebben. Het kan te maken hebben met de plek waar je woont of juist met de ruimte. Misschien wil je op jezelf wonen of juist samen, groter of kleiner of in een ander soort woning. Als je de nieuwe woonruimte gevonden hebt en het tijd wordt om te gaan inpakken, kun je eigenlijk niet zonder verhuisdozen. Dozen hebben bij een verhuizing verschillende voordelen, wat ze onmisbaar maakt als je wilt dat de verhuizing goed verloopt. Ten eerste zijn dozen heel gemakkelijk bij het inpakken van de spullen. Vaak begin je al een tijdje van tevoren met inpakken en wil je alles wat je niet meer nodig hebt aan de kant hebben. Dozen kun je aan de kant zetten wanneer je even geen tijd of zin meer hebt in inpakken en je kunt er zo nu en dan iets in stoppen. Is de doos vol, dan kun je hem afsluiten en aan de kant zetten om te verhuizen naar de nieuwe woning. Je hoeft op deze manier niet alles in een keer in te pakken maar kunt het in etappes doen. Een ander voordeel van het gebruik van dozen bij een verhuizing is dat je op de doos kunt zetten wat er in zit en naar welke ruimte in het nieuwe huis de doos moet. Dit maakt het gemakkelijk om voor, tijdens en na de verhuizing de spullen op de goede plek te krijgen, wat ervoor zorgt dat ook het uitpakken een stuk soepeler en sneller verloopt. Bovendien kun je dozen gemakkelijk en veilig stapelen, wat ervoor zorgt dat de volle dozen niet in de weg staan als je nog niet klaar bent om over te gaan. De dozen die je hebt gebruikt kun je overigens na de verhuizing gemakkelijk weer in elkaar vouwen en later weer gebruiken, bijvoorbeeld voor de opslag van spullen of een andere verhuizing. Kortom: dozen zijn onmisbaar bij een verhuizing.

Online een doos bestellen

Als je op zoek bent naar een bepaalde soort doos of een grote hoeveelheid dozen nodig hebt, kun je het beste eens kijken op www.dozenhal.nl. Op deze website vind je een ruim aanbod aan dozen in elke soort en maat. Je kunt bij Dozenhal kiezen uit meer dan 2500 verschillende afmetingen die op voorraad zijn. Dit betekent dat je een dag na je bestelling al de doos die jij wilt in huis kunt hebben. Je kunt kiezen uit verschillende soorten dozen:

  • Gebruikte doos
  • Nieuwe doos
  • Tabaksdozen
  • Pallet-/ containerdozen
  • Bedrukte doos
  • Doos op maat gemaakt

Als je op zoek bent naar een bijzondere afmeting is de kans dus groot dat je op www.dozenhal.nl aan het juiste adres bent. Je kunt rustig een kijkje nemen in de webshop om er achter te komen of de doos die jij zoekt wordt aangeboden. Je kunt kiezen voor een normale doos of voor een extra sterke doos, die is gemaakt van karton met een extra ribbel. Dit zorgt voor meer stevigheid en is handig als je zware spullen wilt vervoeren of opslaan in de dozen. Als de maat die je zoekt er niet tussen zit kun je daarnaast een doos op maat laten maken. Ook het bedrukken van de doos is mogelijk. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld snel professioneel ogende dozen voor je bedrijf kunt bestellen. De verpakking van een kerstpakket wordt bijvoorbeeld al snel een stuk leuker met een zelf ontworpen afbeelding. Als je meer wilt weten, ga dan naar www.dozenhal.nl voor een kijkje in het assortiment en om direct de perfecte doos te bestellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn