Voedingsadvies

31 juli 2018

Posted in Coaching en Workshops

Veel mensen die wat kilo’s kwijt willen raken, doen dit niet met behulp van een gericht voedingsadvies maar gebruiken hiervoor een van de vele diëten die er online of in boeken te vinden zijn. Wat is daar nu mis mee, zul je misschien denken. Het probleem hiermee is dat een dergelijk dieet niet is toegesneden op jou persoonlijk, waardoor het lastig voor je is om het vol te houden. Vaak zijn het heel strenge eetpatronen, waarin je vooral heel erg veel niet mag. In de eerste weken zal het nog wel lukken om dit vol te houden en je zult ook zeker gewicht kwijtraken. Maar na een tijdje wil je wel weer eens wat normaler eten en dat is vaak het punt waar het fout gaat, de verloren kilo’s komen er dan vaak binnen de kortste keren weer aan. Bij een voedingsadvies heb je van dit probleem veel minder last, omdat er dan veel meer naar jouw specifieke situatie wordt gekeken. Hierdoor wordt er een eetpatroon voorgesteld dat bij jou past. Dat maakt het voor jou een stuk eenvoudiger om dit vol te houden en dan niet alleen voor een week of twee, maar voor lange tijd. Zo helpt een goed voedingsadvies jou dus om niet alleen jouw streefgewicht te bereiken, maar dit ook daarna voor een heel lange tijd vast te houden. Het is daarmee veel effectiever dan een van de standaard diëten.

Verschil voedingsadvies met dieet

Het grote verschil tussen een standaard dieet en een voedingsadvies is dus dat deze laatste op jouw persoonlijk toegesneden wordt en dat het doel niet zozeer is om een zo laag mogelijk lichaamsgewicht te bereiken, maar om gezond te eten en te leven. Het gaat in de eerste plaats dus uit van een gezond eetpatroon en niet zozeer van een dieet waarbij heel veel afgevallen moet worden. In de tweede plaats wordt een goed voedingsadvies altijd voor jou op maat gemaakt, deze wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie en er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld:

  • het soort werk dat jij doet
  • hoeveel jij sport
  • het streefgewicht dat jij voor ogen hebt

Door dit soort zaken allemaal mee te wegen in het advies dat opgesteld wordt, weet je zeker dat je genoeg energie binnen krijgt om alles te kunnen doen wat je wilt doen, maar ook niet meer dan dat, zodat je ook daadwerkelijk af zult vallen. Een voedingsadvies is dus heel persoonlijk, het is iets wat bij jou past en wat je daardoor ook echt heel lang kunt volgen en vol kunt blijven houden.

Gezond West

Wil jij een voedingsadvies op maat hebben, dan doe je er goed aan om daarvoor naar een voedingsconsulent te gaan. Woon je in de omgeving van Maasdijk, dan kun je hiervoor uitstekend terecht bij Gezond West. Bij deze praktijk wordt er altijd sterk van jouw persoonlijke situatie uitgegaan en van jouw persoonlijke doelen. Op basis daarvan kunnen haalbare doelen gesteld worden voor wat jij wilt en kunt bereiken. Voor het slagen is het immers belangrijk om een haalbaar doel te hebben en de lat niet veel te hoog te leggen. Op basis daarvan kan een voedingsadvies opgesteld worden, waarbij uiteraard ook altijd rekening gehouden wordt met zaken als jouw lengte, gewicht en vetpercentage. Zo krijg jij een zeer persoonlijk advies voor een eetpatroon dat echt bij jou past. Dit zal zeker resultaat opleveren en niet alleen voor de eerste paar weken, maar ook voor de verdere toekomst. Wil jij een langdurig resultaat halen, wil jij gezonder leven en je streefgewicht behalen? Vraag dan om een voedingsadvies bij de voedingsconsulent van GezondWest.nl, dan zul je zeker slagen in je streven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn