Kosten gastouder; wat betaalt u precies?

1 augustus 2018

Posted in Kinderen en Speelgoed

Welkom bij gastouderbureau Snoesje. Wij zorgen voor gastouderschap en kinderopvang in de omgeving van Twente en de Achterhoek. Dat doen wij al vele jaren met veel plezier en bevlogenheid. We laten u graag kennis maken met de beste gastouder die de opvang van uw kind of van uw kinderen kan verzorgen. De vraag die wij veel te horen krijgen is; wat zijn de kosten gastouder precies? Om antwoord te geven op de vraag: wat zijn de kosten gastouder, is het wel zo belangrijk om de factoren die daarbij een rol spelen te benoemen. We hebben namelijk te maken met verschillende facetten die meespelen in de kosten die u betaalt voor een gastouder. Laten we beginnen met de eerste factor die speelt bij het benaderen van de kosten gastouder die u betaalt. Een logische factor is het aantal kinderen waarvoor u opvang wilt regelen. Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat wanneer u voor opvang van drie kinderen moet zorgen, dat iets meer gaat kosten dan wanneer u maar voor de opvang van een kind hoeft te zorgen. Natuurlijk is het altijd handig om mee te wegen dat u ook recht heeft op kinderopvangtoeslag. Dat bedrag kunt u dan per kind van de kosten aftrekken. De volgende factor die meeweegt in het bepalen van de kosten gastouder is het tarief dat door de gastouder wordt berekend. Dat kan namelijk uiteen lopen. Bij gastouderbureau Snoesje werken we met zogenaamde kinduren. Dat wil zeggen dat u een bepaald bedrag betaald per uur per kind. Dat bedrag ligt niet vast maar bij Snoesje ligt dat tussen de €4,60 en €5,00 per kind. De eerste aspecten die de prijs bepalen voor de kosten gastouder samengevat:

  • Het aantal kinderen dat opgevangen moet worden bij een gastouder;
  • Het tarief dat wordt berekend door de gastouder zelf;
  • De hoogte van de toeslag die u krijgt.

Kosten gastouder; andere factoren die meewegen

Naast het aantal kinderen waarvoor u opvang nodig heeft, het tarief dat door de gastouder van uw keuze wordt gerekend en de hoogte van de toeslag per kind, spelen er nog wat andere zaken die mee kunnen wegen in het bepalen van de kosten gastouder. Dan moet u ook denken aan de mate van flexibiliteit die u van de gastouder wilt vragen. Hoe flexibeler de opvang, hoe hoger de doorgaans de kosten gastouder. Belangrijk om te vermelden is dat we bij Snoesje met zeer gunstige tarieven werken en dat u zich ten opzichte van de reguliere opvang voor kinderen per jaar wel honderden euro’s kunt besparen.

Waarom kiezen voor Snoesje

Afgezien van de gunstige tarieven voor de kosten gastouder, zijn er nog een flink aantal andere redenen waarom u zou willen en kunnen kiezen voor Snoesje als gastouderbureau. Bij Snoesje hechten we namelijk veel waarde aan de kwaliteit van de opvang. We vangen per gastouder bijvoorbeeld niet meer dan vijf kinderen op. Ook gaan wij altijd met u aan tafel zitten om te bespreken wat uw wensen zijn en wat u precies verlangt van de gastouder. Het kiezen van de juiste gastouder is in grote mate een gevoelskwestie, maar wij kunnen er als bedrijf wel over meedenken. Wij hebben veel ervaring en begrijpen als geen ander hoe belangrijk het voor iedere ouder is om te zorgen voor goede opvang van uw kind. Mocht u iets meer informatie willen hebben over gastouderschap, de mogelijkheden en kosten. U kunt op ieder moment even contact opnemen met een van onze medewerkers en die zullen u heel erg graag te woord staan. Maak als u wilt ook direct een afspraak voor een intake gesprek. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn