Sokkenwol

31 juli 2018

Posted in Mode en Kleding

Als jij houdt van breien en je mag graag met sokken aan de slag gaan, dan is het aan te raden hiervoor speciale sokkenwol aan te schaffen. Deze voldoet namelijk aan een aantal kenmerken:

  • slijtvast
  • dun
  • veerkrachtig

Dat dit belangrijk is, dat zul je zelf snel realiseren als je goed nadenkt over hoe jij wilt dat een sok aanvoelt aan je voet. In de eerste plaats wil je natuurlijk graag dat je geen ribbels voelt en geen dikke naden. Dat irriteert immers al snel en het kan ook voor de vorming van blaren zorgen. Daarom is sokkenwol altijd een dunne draad, zo kun je het heel fijn breien en heb je niet snel last van vervelende naden en ribbeltjes. Een ander belangrijk punt is natuurlijk het feit dat het comfortabel aan moet voelen aan de voet als je loopt, het moet veerkrachtig zijn, de vorm van je voeten goed aannemen. Bovendien is het ook handig als het een sterk, slijtvast materiaal is. Kies je daar niet speciaal voor, dan heb je al snel gaten er in zitten na een paar keer dragen en moet je weer aan de slag gaan met stoppen hiervan. Daar heb jij natuurlijk geen zin in en daarom is het van belang om altijd een sterke sokkenwol te kopen.

Sokkenwol bij Chestnut Cabin

Ben jij op zoek naar goede sokkenwol? Dan moet je eens een kijkje nemen bij Chestnut Cabin! Zij bieden twee verschillende soorten aan, namelijk This Socks en Love Socks. De eerste is voor 75 procent gemaakt van scheerwol en 25 procent polyamide. De Love Socks garen zijn van 80 procent merinowol en 20 procent polyamide, hierdoor zijn ze extra zacht en aangenaam om te dragen! Al hun sokkenwol is superwash behandeld, waardoor de wolschubben zijn verdwenen en de wol tijdens het wassen niet meer zal vilten. Dat is natuurlijk goed om te weten, want dat betekent dat je met een gerust hart keer op keer je gebreide sokken kunt dragen en wassen. Bovendien zorgt de superwash er ook voor dat deze wolsoorten niet meer kriebelig aanvoelen, wat ze zeer geschikt maakt voor kledingstukken of accessoires die je dicht op de huid draagt. Waar andere wolsoorten bij sommige mensen nog wel eens wat willen prikken, heb je daar hierbij dus helemaal geen last van! Vanwege al deze hierboven genoemde redenen, is het dus altijd aan te raden om voor speciale sokkenwol te kiezen als je deze kledingstukken wilt gaan breien!

Hand geverfd

Waarom nu sokkenwol kopen bij Chestnut Cabin en niet op een ander adres? In de eerste plaats vanwege de hoge kwaliteit van de wolsoorten die zij verkopen. Alles wat zij in de webwinkel aanbieden is zorgvuldig door hun uitgezocht op een hoge kwaliteit. Daar komt bij dat zij zelf de wol verven en daarbij voor unieke kleurencombinaties kiezen. Je zult bij hen dus zeker kleurvarianten of kleurtinten aantreffen die je niet zo snel ergens anders zult zien. Dat maakt dat je echt unieke producten kunt maken. Ben jij niet op zoek naar sokkenwol, maar naar een andere wolsoort? Ook dan ben je bij hen aan het juiste adres. Zij verkopen bijvoorbeeld ook zomergarens, super chunky varianten en double knit. En daarnaast ook Batts, gekaarde wol die je zelf nog kunt spinnen. Als jij dat deel van het proces ook graag zelf wilt doen, dan kun je dus ook echt uitstekend bij deze zaak terecht! Of je nu dus op zoek bent naar goede sokkenwol of naar andere wolsoorten van een uitstekende kwaliteit en uitgevoerd in de mooiste kleuren? Dan moet je dus zeker eens rondkijken bij Chestnut Cabin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn