Uw oude auto direct verkopen

11 maart 2016

Posted in Auto's en Motoren

Wie een nieuw voertuig koopt, wil natuurlijk het liefst de oude auto direct verkopen. Er is immers een reden dat u tot aanschaf van een nieuw exemplaar overgaat, de oude is technisch niet meer in orde of er moet te veel aan gesleuteld worden om deze nog weer fatsoenlijk door de keurig te laten komen. Of, en dat kan natuurlijk ook heel goed, u bent gewoon toe aan een nieuw model, u wilt gewoon weer eens iets anders. Uw oude auto direct verkopen is wel zo prettig als u een nieuwe koopt. In de eerste plaats omdat het het probleem oplost van waar u twee auto’s moeten laten. Veel huizen beschikken niet over de luxe dat er ruimte is voor meerdere voertuigen en het kan dan ook een heel gedoe zijn als u tijdelijk over een extra wagen beschikt. Dit probleem voorkomen is natuurlijk wel zo prettig. Een andere reden waarom uw auto direct verkopen aan te raden is, is het feit van de dubbele kosten. Hebt u twee wagens, dan betekent dat ook dat u twee keer verzekeringspremie kunt betalen en twee keer wegenbelasting over moet maken. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten, op deze extra kosten. Een auto direct verkopen kan echter wel lastig zijn, want waar haalt u zo snel een koper vandaan? Veel mensen kiezen er daarom voor om hun oude wagen bij de garage in te ruilen, zodat ze deze daar meteen achter kunnen laten en niet te maken krijgen met bovenstaande vraagstukken. Nadeel is echter dat de inruilwaarde niet altijd even gunstig is en dat verkoop vaak een betere prijs oplevert. Maar wilt u zelf uw auto direct verkopen, dan loopt u natuurlijk tegen het punt aan wat voor prijs u moet vragen, wat is redelijk? En lukt het u om met kopers te onderhandelen en een goede prijs te krijgen? Ook dit is vaak erg lastig.

Gemakkelijk uw auto direct verkopen

Om nog maar te zwijgen over het probleem hoe u uw auto direct verkopen gaat. U kunt deze natuurlijk voor uw woning bij de kant van de weg zetten met een bordje erop dat deze te koop is, maar de kans dat u op deze manier een snelle verkoop kunt regelen, is natuurlijk behoorlijk klein. Want hoe groot is nu de kans dat er net iemand langs komt die precies op zoek is naar het soort auto dat u graag kwijt wilt? Uw auto direct verkopen lukt op deze manier dan ook zelden. Een andere optie is natuurlijk om advertenties te plaatsen, in plaatselijke krantjes of op internet. Maar het aanbod is online vaak zo groot, dat kopers uit heel veel opties kunnen kiezen en dat maakt de kans dat ze juist voor uw voertuig kiezen natuurlijk weer een stuk kleiner. Uw auto direct verkopen na aanschaf van een nieuwe lijkt hierdoor haast onmogelijk, maar dat hoeft het niet te zijn als u gebruik maakt van de hulp van de Auto Inkoop Specialist. Met behulp van hun website kan echt iedereen zijn of haar eigen auto direct verkopen, ook als u helemaal geen kennis van dergelijke voertuigen hebt. Binnen een dag krijgt u te horen of er iemand is die uw voertuig over wil nemen en dit wordt dan daarna zo snel mogelijk geregeld. En dat is natuurlijk wel zo prettig, want zo bent u niet langer afhankelijk van onvoorspelbare factoren om uw auto snel te kunnen verkopen. Integendeel, uw auto direct verkopen gaat bij hen zo snel en gemakkelijk, dat u zelfs niet met het probleem komt te zitten van te weinig parkeerruimte en dubbele lasten.

Verkoop regelen via Auto Inkoop Specialist

Lijkt het u ook interessant om op deze manier zelf met de verkoop aan de slag te gaan, om te kijken of u zo uw auto direct verkopen kunt? Dan wilt u natuurlijk wel weten hoe dit verder precies werkt. In de eerste plaats zult u een aantal gegevens in moeten vullen op de website als u uw auto direct verkopen wilt. Het gaat dan om de volgende soort gegevens:

  • het merk en het type voertuig dat u hebt
  • de dikte van het profiel van de autobanden
  • de kilometerstand die op de teller staat
  • de staat waarin het interieur verkeert
  • de technische staat van het voertuig, oftewel, moet er snel iets gerepareerd worden of is deze helemaal in orde

In de tweede plaats hebt u de optie om een of meerdere foto’s te plaatsen. Dit hoeft niet, maar het spreekt voor zich dat dit de verkoop wel bevordert. Als u uw auto direct verkopen wilt, is het dus zeker aan te raden om dit te doen. Hebt u dit gedaan, dan krijgen de autodealers die bij deze site aangesloten zijn 24 uur de tijd om een bod op uw voertuig uit te brengen. Na deze dag krijgt u het hoogste bod te zien en kunt u bepalen of u hier mee akkoord gaat of dat u voor deze prijs niet tot verkoop over wilt gaan. De keus is aan u, het plaatsen van uw wagen op de site is namelijk geheel vrijblijvend. Gaat u akkoord, dan kunt u uw auto direct verkopen. U geeft uw akkoord door en er wordt een afspraak gemaakt om zo snel mogelijk alle zaken af te handelen. Uw auto direct verkopen doet u dus heel eenvoudig zelf via de Auto Inkoop Specialist!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn