Traprenovatie door middel van overzettreden

10 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Traprenovatie-doe-het-zelf - OverzettredenWellicht hebt u nog nooit van overzettreden gehoord. Overzettreden zijn panelen die u kunt monteren over bestaande traptreden heen. Zo hebt u direct mooie, goed afgewerkte en veilige traptreden zonder dat u uw oude trap hoeft uit te breken. Een ander voordeel van het gebruik van overzettreden is dat het mogelijk is van twee treden één traptrede te maken door te kiezen voor dubbele overzettreden. Dit soort treden kunt u bijvoorbeeld online bestellen door uw bestelling te plaatsen via http://www.traprenovatie-doe-het-zelf.nl/overzettreden. Uw trap zelf renoveren was nog nooit zo eenvoudig. Door overzettreden te gebruiken hoeft u niet langer een aannemer in te huren om uw trap op te knappen. Het installeren van overzettreden is voor elke leek mogelijk. U hoeft slechts te beschikken over de juiste bevestigingsmechaniek en de juiste materialen. Deze kunt in inslaan door gebruik te maken van de webwinkel. Deze kan u voorzien van alles wat u nodig hebt om uw trap in één dag op te knappen. U hebt er dan geen omkijken meer naar in de jaren die volgen. Onderhoud is bovendien eenvoudig en vergt weinig tijd. Kies daarom ook voor makkelijke traptreden.

Waarom overzettreden gebruiken?

Het kan voorkomen dat u om verschillende redenen uw trap wilt renoveren. Bijvoorbeeld omdat:

  • Uw huidige trap onveilig is
  • Uw huidige trap lelijk is of een ander uiterlijk nodig heeft
  • U een nieuw huis hebt gekocht
  • Uw huidige trap geen prettige traptreden heeft

Het compleet vervangen van een trap kost vaak veel geld en moeite. Met overzettreden bespaart u uzelf dat geld en die moeite. Voorwaarde voor het gebruik van deze treden is wel dat de constructie veilig is en dat er voldoede materiaal is om de overzettreden aan te bevestigen. Het is altijd van belang dat een trap veilig is voor de gebruikers. Desalnietemin kan uw trap een stuk veiliger worden door het gebruik van overzettreden. Hinderlijke en gevaarlijke uitstekende delen, splinters of resten van spijkers en schroeven kunt u eenvoudig wegwerken door het gebruik van overzettreden. U kunt hierbij gebruik maken van enkele en dubbele treden. Deze bestelt u voor respectievelijk 34,95 en 69,95 euro. U bestelt zoveel overzettreden als u nodig hebt voor uw trap. Daarbij is het qua aanzien wel mooi als u alle treden met dezelfde overzettrede bekleed. Hierbij moet u dus rekenen op ongeveer twaalf à dertien treden. De kenmerken van overzettreden maken gebruik in nagenoeg elke omgeving mogelijk. De treden zijn gemaakt van eikenhout en werken daarom minimaal, zelfs in een vochtige omgeving. Het is bij elke trede mogelijk deze zelf op maat te zagen. Het renoveren van een draaiende of schuine trap is daarom ook mogelijk met deze traptreden. De overzettreden die u kunt bestellen via http://www.traprenovatie-doe-het-zelf.nl/overzettreden hebben nog twee voordelen. Ten eerste is het mogelijk de treden te behandelen met een olie naar eigen keuze. Hiermee kunt u de treden de uitstraling geven die uw voorkeur geeft. De olie die u hiervoor kunt gebruiken is ook verkrijgbaar in de webwinkel. U kunt hierbij uiteraard kiezen uit verschillende kleuren. Houdt bij het uitkiezen van de olie rekening met de kleur van uw interieur en de mogelijkheid dat de kleur nog kan veranderen. Meerdere lagen aanbrengen maakt de kleur van uw trap intenser. U kunt met het gebruik van deze olie dus zelf bepalen hoe uw trap er uit komt te zien. Het onderhoud van de kleur van uw trap is met het regelmatig gebruik van deze olie erg eenvoudig. Kijk voor alle beschikbare opties in de webwinkel onder ‘kleuren olie’. De beschikbare overzettreden beschikken ook over anti-slipstrips waarbij de kans minimaal is dat de gebruiker van de trap uitglijdt. Op sokken over deze trap lopen is niet langer gevaarlijk. Dit is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of gebruikers van de trap die slecht ter been zijn. Daarom is het kiezen voor deze treden bij uitstek geschikt voor zowel particulieren als bedrijven, in het bijzonder instanties die werken met risicogroepen als kinderen en ouderen. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of kinderdagverblijven. Ook voor winkels is het renoveren van een trap met behulp van deze traptreden een gemakkelijke en goedkoper manier om een veilige, mooie trap te realiseren.

Andere benodigdheden

Om een trap veilig en prettig in gebruik te maken is het renoveren van de treden vaak niet genoeg. Een goede trap moet ook beschikken over een goede trapleuning. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u een uitlooptrede wilt monteren of extra vloerbedekking wilt gebruiken op de trap. Dit laatste neemt het risico op vallen en uitglijden nagenoeg helemaal weg. Een speciaalzaak op het gebied van traprenovatie of een meubelzaak kan u hier meer informatie over geven. Het is ook mogelijk meer informatie op te vragen via de website. De klantenservice helpt u graag verder als u vragen hebt over het renoveren van uw trap. De mogelijkheden bij traprenovatie zijn bijna eindeloos. Het kan zijn dat u niet goed weet wat de meest geschikte oplossing voor u is. Daarom kunt u een beroep doen op de expertise en klantvriendelijkheid bij dé webwinkel op het gebied van traprenovatie. Op de website vindt u de verschillende mogelijkheden waarop u de klantenservice kunt benaderen. Maakt u vooral gebruik van deze mogelijkheid als u niet zeker weet welke producten u wilt en kunt bestellen. U kunt daarnaast altijd gebruik maken van de ruime retourregeling als een van de bestelde producten toch niet bij uw wensen past. Kijk daarvoor ook op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn