Stoppen met roken zonder te stopen met roken? Dat kan met e sigaret vloeistof

20 april 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Veel mensen weten dondersgoed dat roken schadelijk is. Je kunt het ook bijna niet niet weten met alle campagnes tegen roken, maar sommige mensen vinden roken gewoon fijn en willen wel stoppen met roken, maar ze willen niet echt stoppen met roken. Dit lijkt misschien paradoxaal, maar dat is het niet. Veel mensen die roken, die roken omdat ze de handeling van het roken prettig vinden. Natuurlijk is er wel een lichamelijke prikkel die ze aanzet tot roken, maar vaak is het ook gewoon het moment zelf, de context, waarin het fijn is om eventjes te roken. Vaak zijn deze momentjes niet universeel geschikt om te roken, maar het zijn momentjes waarin men gewend is om te roken. Gewenning is hier het sleutelwoord en het is in deze zin dat men niet wil stoppen met roken. Men wil dus wel stoppen, maar ze willen de handeling van een sigaret roken niet opgeven. Gelukkig hoeft dat ook niet met de e sigaret en de daarbij behorende e sigaret vloeistof. Een e sigaret is aantoonbaar minder schadelijk voor de gezondheid. Het is dus een prima middel om te stoppen met roken zonder dat je stopt met roken. Je stopt namelijk met het roken van de traditionele tabakssigaret en schakelt over op de moderne e sigaret. Een e sigaret maakt gebruik van zogenaamde e sigaret vloeistof. Deze e sigaret vloeistof wordt gevaporiseerd tot een rook die je kan roken. Maar deze rook zit niet vol met gifstoffen zoals de rook van een traditionele sigaret. Let hierbij wel op dat het ook niet zonder meer gezond is om een e sigaret te roken. Een e sigaret is minder ongezond, maar minder ongezond betekent niet gezond. Hoe ‘gezond’ een e sigaret is hangt mede af van de e sigaret vloeistof die je gebruikt. Je kun namelijk kiezen voor een e sigaret vloeistof met nicotine, maar je kunt ook kiezen voor een e sigaret met een e sigaret vloeistof zonder nicotine. Nu zou je denken dat de laatste van de twee gezonder is, want deze bevat immers geen nicotine. Dit kan juist zijn, maar het is zeker niet altijd het geval. E sigaret vloeistof bevat namelijk andere stoffen die niet per se gevaarlijk zijn, maar wel ongezond kunnen zijn. Kijk dus altijd goed naar de ingrediënten en verdiep je in de verschillende vloeistoffen om de beste e sigaret vloeistof te kopen die het beste bij jou en jouw wensen past. Het werkelijke verschil in schadelijkheid zit hem in de kwantiteit aan stoffen. Daar waar een sigaret vele duizenden stoffen bevat die schadelijk zijn, bevat de e sigaret vloeistof er maar drie, namelijk:

  • Vegetabele glyerin
  • Propylene glycol
  • Nicotine (optioneel)

Dat wil dus niet zeggen dat deze stoffen gezond zijn, maar net als andere schadelijke producten, valt de schade erg omdat de hoeveelheden klein zijn. Suiker is ook niet goed voor je, maar alleen als je echt veel te veel suiker nuttigt wordt het een probleem.

Waar vind ik een goede e sigaret vloeistof?

Als je op zoek bent naar een goede e sigaret vloeistof dan is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen op de site van nieuwesigaret.nl. Hier vind je niet alleen hele goede vloeistoffen, maar je kunt hier ook prima terecht voor de e sigaret zelf. Op de site vind je tevens allerlei informatie over het nieuwe roken. Als je dus stopt met roken kun je beginnen met het nieuwe roken en dat maakt dus ook dat de bovenstaande stelling niet zo paradoxaal is als het op het eerste gezicht leek te zijn. Stoppen met roken betekent enkel stoppen met roken wat betreft de oude sigaret, maar het betekent ook beginnen met roken met de nieuwe minder schadelijke sigaret. Met de e sigaret vloeistof van nieuwesigaret.nl, rook je niet alleen een stuk minder ongezond, maar ook nog eens lekker. Elke e sigaret vloeistof heeft namelijk een eigen aroma dat een smaak geeft aan de e sigaret. Om je een idee geven waar je aan kunt denken bij een e sigaret zou je de vergelijking kunnen maken met een waterpijp. Ook deze heeft verschillende smaakjes en maakt gebruik van vaporisatie. Het idee met e sigaret vloeistof is praktisch hetzelfde alleen hoef je niet een enorme waterpijp te kopen maar kun je een handige e sigaret hanteren die je overal kunt gebruiken.

Stoppen met roken via de e-sigaret of echt stoppen met roken?

Als je echt wil stoppen met roken, dus zowel met de oude als met de nieuwe sigaret, dan is de e sigaret een prima middel om de overgang van roker naar niet roker te faciliteren. Zoals je hierboven al kon lezen heb je verschillende e sigaretten met verschillende vloeistoffen. De ene e sigaret vloeistof heeft wel nicotine en de andere niet. In plaats van dat je van de ene op de andere dag dus geen nicotine meer binnen krijgt en niet meer van je rook gewoontes gebruik kunt maken, kun je gebruik maken van de e sigaret. Hierdoor kun je het nicotine gebruik rustig afbouwen en je gewoontes blijven hanteren. Op den duur rook je zonder nicotine en daarna is het echte stoppen helemaal niet meer zo moeilijk. Dus of je nou wil stoppen zonder te stoppen of wilt stoppen door echt te stoppen, met de e sigaret van nieuwesigaret.nl is het allemaal mogelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn