Rondreizen

19 april 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Er zijn diverse vormen van vakantie houden. Sommige mensen nemen er genoegen mee om naar hun vaste plaatselijke camping te gaan. Dat kan zeker gezellig zijn. Jonge kinderen zullen er al snel vrienden maken en u leert uw buren vast ook snel kennen. Anderen gaan liever naar het strand. Bijvoorbeeld de Noordzee maar ook de Middellandse zee is erg populair. Weer anderen gaan liever naar steden op vakantie om er te genieten van de cultuur. Bent u meer van bergen, wandelen en bossen? Ook dan zijn er alleen al in Europa vele landen en streken waar u naar toe kunt gaan. Bent u avontuurlijk aangelegd en houdt u wel van een uitdaging? Gaat u dan eens rondreizen. Veel jonge mensen trekken er graag op uit en leren zo in een zomervakantie diverse landen kennen. Mensen kunnen alleen gaan rondreizen. Dat is pas een uitdaging. Zo kunt u er voor kiezen om bij gastgezinnen te slapen via het populaire AirBNB. Maar ook kunt u rondreizen met de auto of een ander vervoersmiddel zoals met de trein. Het zal u langs prachtige plekken leiden. Gaat u Europa uit, dan doet u dat waarschijnlijk minder snel op de bonnefooi. Het is bijvoorbeeld niet zo vreemd om een fietsvakantie te doen in Frankrijk of Duitsland terwijl u zich nauwelijks hebt voorbereid qua planningen en routes. Maar als u dat in een totaal vreemd land ver weg van Nederland doet, dan kunnen er grote problemen ontstaan. Gaat u daarom het rondreizen van te voren een beetje plannen. Hebt u daar hulp bij nodig? Dan staat onze website voor u klaar. Niet alleen vindt u bij ons rondreizen voor individuele reizigers zoals reizen op maat, ook vindt u er groepsreizen. We kunnen rustig stellen dat deze groepsreizen het meest populair zijn voor toeristen die buiten Europa rond willen trekken.

Rondreizen is een fantastische manier van vakantie vieren

Dankzij de mogelijkheid tot rondreizen zit u niet aan een locatie vast. Soms weet u van te voren niet zo goed of een plek genoeg belevenis biedt. De kans op teleurstellingen is enorm. Zeker als blijkt dat er enkel een zwembad en een museum in de buurt is terwijl het landschap saai is en de steden om de plek ook niet bepaald culturele hoogstandjes bevatten. Dan hebt u een beetje een middelmatige vakantie. Op zijn tijd is dat niet erg maar vergeet niet dat u hier het hele jaar naar toe hebt geleefd. Als dit ver over de grens gebeurt, dan is het een nog grotere teleurstelling. Immers, hoe groot is de kans dat u er weer eens naar terugkeert? Laat dit niet gebeuren en kies voor bijzondere rondreizen. Gaat u op de boot door de Arctische oceaan, ontmoet ijsberen en zie het Noorderlicht. Of beklim de Kilimanjaro en ga op safari tussen prachtige wilde dieren die op de savanne leven in Afrika. Liever het hooggebergte in? Kies dan voor een van de vele rondreizen door Nepal of Tibet. Wilt u niet echt een actieve vakantie en daarom lekker af en toe kunnen shoppen terwijl u voor de rest van uw vakantie aan het strand kunt liggen? Wilt u daarbij de drukte vermijden en kunnen genieten van witte stranden met prachtig helderblauw water? Dan zijn de Cariben aan te bevelen. Rondreizen in dat gebied kunt u zelfs met een prachtige en ontzagwekkend grote cruiseschip doen. Zo is er voor ieder wat wils en al deze rondreizen vindt u via onze website. Dat komt omdat we een vergelijkingssite zijn. U vindt bij ons de laatste aanbiedingen en rondreis mogelijkheden van een aantal bekende Nederlandse reisorganisaties die zowel rondreizen met een groep als individuele rondreizen aanbieden. De ene site is meer gespecialiseerd in bepaalde continenten dan de ander. U kunt bij ons eenvoudig uw keuze verkleinen door aan te geven:

  • Naar welk continent u wilt
  • Welk land
  • Wat de reissoort moet zijn
  • En ten slotte hoe lang de reis mag duren.

Ontdek de mooiste plekjes en de oudste steden

Nadat u deze vier punten hebt aangevinkt krijgt u het aanbod van reizen in die landen van de diverse organisaties onder ogen. U kunt deze rondreizen vervolgens stuk voor stuk bekijken door naar de desbetreffende websites te gaan. Daar vindt u de prijzen, de beschikbare data en nog veel meer. Vergeet niet om voor het rondreizen aan vaccinaties te denken. Op de website van de GGD vindt u per land informatie over de inentingen die aanbevolen zijn. Voor een groot deel van de landen in de wereld is het tevens aan te raden om malariapillen mee te nemen. Diarreeremmers kunt u maar beter ook in uw EHBO-doosje stoppen. Er moet niets misgaan tijdens het rondreizen dus zorg er voor u dat u de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Laat het regelen van de reis maar over aan deze organisaties zoals Kras, Tenzing reizen, Koning Aap, TUI en Fox vakanties. Om alvast in de stemming te komen kunt u ook lezen hoe andere mensen deze rondreizen hebben ervaren. U kunt tips opdoen, plekken die zeer aan te raden zijn noteren en nog veel meer. Bepaalde gevaren die u in bepaalde streken van de wereld maar beter kunt vermijden en nog veel meer handige tips vindt u tussen deze recensies. Bent u al terug van uw vakantie? Deel dan uw ervaringen op onze website! Wilt u op de hoogte blijven van aanbiedingen en kortingen? Abonneer u dan op de gratis nieuwsbrief door uw e-mailadres in te vullen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn