Start uw payroll constructie vandaag nog

8 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Payroll is voor veel ondernemers nog onbekend terrein. Een payroll constructie lijkt misschien ingewikkeld, maar levert uiteindelijk een hoop voordelen op. NL Payroll heeft alles op een rijtje gezet, zodat u als ondernemer aan het eind van het artikel precies weet hoe een payroll constructie eruit ziet. Daarnaast weet u ook als ondernemer wat uw taken zijn bij een payroll constructie en wat de voordelen zijn voor u en uw werknemers. Allereerst is het goed om te vermelden dat er voor u als ondernemer de zo genoemde inlenersbeloning bestaat. Deze is erop gericht dat de payrollkracht hetzelfde salaris verdient en ook daadwerkelijk ontvangt als de overige personeelsleden die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Ieder payrollbedrijf is verplicht om deze beloning vanaf de eerste werkdag toe te passen. Daarvoor moet u de CAO-naam, functienaam, schaal en trede binnen het loongebouw, eventuele functiejaren en het bijbehorende loon aanleveren. De rest doen wij als payrollbedrijf voor u.

Een payroll constructie levert veel voordelen op

Bij een payroll constructie wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever van uw werknemers. Payroll betekent als het ware loonlijst, waardoor uw werknemers in loondienst van het payrollbedrijf komen te staan. Zo handelt het bedrijf alle administratieve, financiële en juridische werkgeverszaken voor u af. Dit is altijd inclusief de risico’s met betrekking tot het werkgeverschap. Als ondernemer hoeft u zich daarom niet meer bezig te houden met de personeelsadministratie, dat doet het payrollbedrijf met de payroll constructie voor u. Het enige dat u nog hoeft te doen is de werking, selectie en het aansturen van de werknemers. Een payrollbedrijf is dus geen uitzendbureau, maar regelt alleen de administratie. Daarnaast bent u degene die bepaalt wat uw werknemers verdienen, doet u de functioneringsgesprekken en beslist u of de contracten worden verlengd of niet. Bij een payroll constructie treden de werknemers op papier dus in dienst bij de payrollorganisatie en leent de organisatie de medewerkers weer exclusief aan u uit. In de werkelijkheid blijft u de werkgever. Via een payroll constructie besteed de inlener, u in dit geval, de juridische en administratieve zaken uit aan het payrollbedrijf. Hier vallen onder andere onder:

  • De salarisadministratie en -betalingen
  • Afdracht van sociale premies
  • Contractbeheer
  • Juiste toepassing van de cao
  • Pensioen

U hoeft zich bij een payroll constructie geen zorgen te maken over het correct en op tijd uitbetalen van lonen, de verzending van loonstroken en andere administratieve taken die u normaal wel onder uw hoede moest nemen. Een groot voordeel van werken met een payroll constructie is dat u zich bezig kunt houden met de zaken die er echt toe doen om het bedrijf draaiende te houden en daarmee alle risico’s overdraagt aan het payrollbedrijf. Voor werknemers betekent dit dat ze verzekerd zijn van correcte uitbetaling die volgens de juiste cao uitbetaald worden.

NL Payroll neemt alle lasten van u over

NL Payroll heeft al ruim 12 jaar ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en 4 jaar op het gebied van payrolling. Wij staan voor eerlijke en duidelijke adviezen, zodat payroll een duidelijk en onmisbare dienst wordt binnen uw bedrijf. Daarnaast bieden wij het altijd tegen een zo laag mogelijk tarief, waardoor payroll aantrekkelijk is voor u als ondernemer. Heeft u na onze uitleg over een payroll constructie interesse in onze diensten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan op nlpayroll.nl. U kunt bij ons ook terecht met vragen of bij behoefte aan advies. U kunt daarvoor contact opnemen middels de contactgegevens op onze website of door het contactformulier in te vullen. Onze medewerkers komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn