Laat u adviseren over de kosten voor 3D printen

14 januari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een goed idee voor een nieuw product blijft vaak niet alleen bij een goed idee. U wilt deze ook laten ontwerpen, zodat u hem aan verschillende leveranciers kunt laten zien. U kunt een prototype laten ontwikkelen middels 3D printen. De kosten voor 3D printen variëren echter verschillend. De verschillende materialen hebben namelijk verschillende kosten bij 3D printen. Bij Optima3d bent u altijd verzekerd van de laagste kosten voor 3D printen. Wij leggen u graag uit wat de kosten voor 3D printen bij ons zo laag maakt en welke materialen wij kunnen leveren. Zo heeft u direct een goed beeld van de kosten van 3D printen voor uw prototype. Lees daarom direct verder en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

De kosten van 3D printen afhankelijk van factoren

Voor het ontwerpen, berekenen en realiseren van constructieve onderdelen voor alle doeleinden kunt u bij ons terecht. Wij kunnen voor alle innovatieve industrieën prototypes maken, waarbij wij de laagste kosten voor 3D printen hanteren. De kosten voor 3D printen variëren echter vanwege verschillende redenen:

  • De maat van het prototype
  • De gebruikte materialen
  • De vorm van het prototype

Hierbij gaan wij altijd eerst met u in gesprek over uw wensen en eisen voor het ontwerp. Zodra dit bij ons duidelijk is, kunnen wij een eerste conceptversie ontwerpen. Dit concept kan nog aangepast worden als uw wensen veranderen of als het toch niet precies is wat u voor ogen had. Wij hanteren namelijk een vrijwel volledige vrije vormgeving, waardoor u niet gebonden bent aan vaste regels. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor licht gewicht ten opzichte van zeer grote stijf- en vormvastigheid en sterkte. Daarnaast zit u bij ons ook niet vast aan een prototype. U kunt er voor kiezen om enkele stuks of kleine series te laten maken. Hiermee variëren de kosten voor 3D printen, net als met de materiaalkeuze. Bij ons kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ABS, Nylon of Co-Polyesther. Drie totaal verschillende materialen, die ook variëren qua kosten bij 3D printen. Zodra u al uw wensen heeft doorgegeven kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u leveren. Zo weet u direct waar u aan toe bent en wat u kwijt bent om uw prototype te kunnen laten maken. Wij kunnen u ook altijd adviseren over de juiste materiaalkeuze en grootte, zodat u direct een goed werkend prototype kunt tonen aan uw leveranciers, waarna zij deze ook uit kunnen testen.

Wij leveren het totaalplaatje

Optima3d is het adres waar u moet zijn om uw prototypes te laten ontwikkelen door middel van 3D printen. Wij hebben de nodige kennis en expertise vergaard, zodat wij u in alle facetten kunnen bedoelen. Of het nou gaat om alleen de uitwerking of ook een concept ontwikkeling, wij kunnen u het gehele totaalplaatje leveren. Daarbij werken wij altijd met verschillende materialen, vormen en hoogtes, zodat er altijd een prototype uitkomt die geheel aan uw wensen en eisen voldoet. Zo heeft u niet alleen een mooi prototype in handen, maar kunnen uw leveranciers en andere zakenpartners deze ook uittesten om te zien hoe alles werkt. U kunt te allen tijde een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw concept, zodat u direct weet wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Daarnaast kunnen wij u hier ook altijd bij adviseren, zodat alles geheel naar wens wordt. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.optima3d.eu/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn