Werk aan je lifestyle in Breda

13 januari 2019

Posted in Mens en Gezondheid

Ik heb een groot deel van mijn leven overgewicht gehad. Altijd al ben ik een onrustig persoon geweest, en wanneer ik me nerveus voel krijg ik zin in eten. In de puberteit ging dat mis. Ik zat niet lekker in mijn vel en kwam in een korte tijd erg veel aan. Ik werd daar erg onzeker van, waardoor ik nog meer de impuls kreeg om te gaan eten. Zo nu en dan probeerde ik te diëten en meer te bewegen, maar ik kon dat niet lang genoeg  volhouden om echte resultaten te behalen. Dat duurde me allemaal te lang, tegen de tijd dat ik wat resultaten zag was ik mijn motivatie alweer kwijt. Daardoor probeerde ik soms ook afslankpillen, shakes of dergelijke middelen. In een korte tijd verloor ik dan veel gewicht, maar in een nog veel kortere tijd kwam dat er ook weer bij. Alle negatieve emoties, gedachtes en ervaringen werden bij mij omgezet tot buikvet. Ik gaf de moed op. Ik ging me weer meer richten op een leven opbouwen. Ik ontmoette mijn man, ging trouwen, haalde mijn diploma’s en kreeg twee kinderen. Hoewel ik erg blij was met deze mijlpalen was ik in de tussentijd alleen maar meer aangekomen. Op aansporen van mijn man waagde ik het nog een keer. Ik besloot deze keer hulp in te schakelen, want dat ik het niet alleen kon was me inmiddels wel duidelijk. Ik kwam in de eerste instantie via de huisarts bij een soort praatgroep voor moeders met overgewicht terecht. Ik heb daar een aantal goede vriendinnen aan overgehouden en ik heb veel goede gesprekken gehad, hoewel ik geen kilo was afgevallen voelde ik me in ieder geval beter over mezelf. Daarna ging ik op zoek naar praktische hulp. Ik besloot op internet te kijken of er ook iets anders in de buurt zat om mensen met overgewicht te helpen, iets wat het totaalplaatje aanpakt. Ik typte lifestyle Breda in, en ik kwam op deze website terecht: https://inbalansmetkaren.nl/lifestyle-breda/.

Lifestyle Breda verbetert je leven!

Ik werk nu al een paar maanden aan mijn lifestyle in Breda en ik merk dat er dingen veranderen. Dit is wat ik fijn vind aan hulp krijgen bij inbalansmetkaren:

  • Er wordt praktisch en doelgericht gewerkt.
  • De behandeling word goed op mij aangepast.
  • De focus ligt op lichamelijk en geestelijk welzijn.

Rond mijn twintigste was ik 130 kilo, ik ben niet heel erg lang dus ik was gewoon veel te zwaar. Ik zat fysiek en mentaal niet lekker in mijn vel maar door me er steeds zo mee bezig te houden werd het alleen maar erger. Ik kreeg een soort trainer, ik denk niet dat dat een slechte keuze is geweest maar het hielp mij niet. Lifestyle Breda werkte veel beter voor mij, omdat de behandeling zich niet op een ding richt. Er wordt bij lifestyle Breda gekeken naar het mentale aspect, naar hoe je eet, naar hoeveel je beweegt et cetera. Met de trainer die ik kreeg had ik gewoon geen klik. Dat was hier niet het geval. Ik kreeg hier veel meer begrip voor mijn situatie. Bij lifestyle Breda keken we In het begin naar mijn eetpatronen bijvoorbeeld, hoeveel ik moest gaan minderen en welke producten ik kon vervangen. Ik durfde het daar niet eens met de trainer over te hebben.

Bedankt inbalansmetkaren!

Lifestyle Breda levert je dus meer op. Ik had nooit verwacht dat ik in relatief zo’n korte tijd zoveel resultaat kon behalen. Ik ben er in mijn tienerjaren zo lang mee bezig geweest! In ieder geval, lifestyle Breda heeft me heel erg geholpen mijn patronen te doorbreken en daar ben ik ontzettend blij mee.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn