Kerstpakketten voor mijn werknemers

22 augustus 2016

Posted in Nieuws

kerstpakket.nl - KerstpakkettenIk ben sinds 2013 de baas van een klein bedrijfje in de buurt van Rotterdam en geef daarbij leiding aan ongeveer 5 werknemers. Ieder jaar rond kerst is het weer lastig om te bepalen of ik iets moet doen aan kerstpakketten. We kennen elkaar in het bedrijf allemaal persoonlijk en werken op dezelfde afdeling, het is dus niet zo dat we elkaar nooit spreken of dat ik geen vertrouwen uitspreek in het werk dat men doet. Toch vind ik dat ik een aantal keer per jaar wel een beetje extra mag doen, zo ook rond kerst. Vaak zeggen de medewerkers tegen mij dat ik ze helemaal niets verplicht ben, maar over het algemeen besluit ik op het laatste moment toch iets voor ze te regelen. Zoals je misschien kunt nagaan is dat altijd een heel karwei: op het allerlaatste moment nog een aantal kerstpakketten bij elkaar graaien is geen eenvoudige klus. Vaak ga ik zelf op avontuur en koop ik producten waarvan ik denk dat ze bij het personeel passen. Dit werkt helaas niet altijd even goed en daarom wilde ik afgelopen jaar ruim van tevoren iets regelen. Ik liet het personeel niets weten maar begon stiekem al eind september met het samenstellen van leuke kerstpakketten. Hierbij doorliep ik een aantal stappen:

  • Observeren van het personeel
  • Onschuldige vragen stellen
  • Producten aanschaffen?
  • Online zoeken
  • Kerstpakketten bestellen

Ik begon natuurlijk met het observeren van het personeel. Zo keek ik bijvoorbeeld wat men allemaal op het bureau had staan en maakte ik wat vaker een praatje over persoonlijke interesses. Op die manier kom je erachter wat mensen drinken, wat ze lekker vinden of wat ze echt nog graag zouden willen hebben. Omdat de gesprekken zo uiteen liepen besloot ik uiteindelijk om voor elk personeelslid een apart kerstpakket te maken. Wanneer ik al hun wensen zou combineren in een aantal algemene kerstpakketten had niemand echt iets leuks, het was dus verstandiger om individueel te werken! Chocolade en drank leek bij iedereen wel een terugkerend thema, men sprak veel over leuke tijden in de kroeg en één van de medewerkers ging zelfs in het weekend naar een whiskydestilleerderij in Schotland. Ik wist dus al meteen welke drankjes in de kerstpakketten moesten komen! Toen ik een iets beter idee had van wie ik voor me had stelde ik wat onschuldige vragen over hun thuissituatie. Zo vroeg ik bijvoorbeeld of ze altijd problemen hadden met de afwas. Hieraan kon ik concluderen of iemand een vaatwasser had of met de hand stond te schrobben. Daar kon ik dan weer een leuk cadeautje bij verzinnen. Zo bleef ik in de weer en stelde ik onopgemerkt tientallen vragen. Uiteindelijk had ik een heel goed beeld welke kerstpakketten zouden passen bij welke personen.

Kerstpakketten: samenstellen is duur

Met deze informatie ging ik de stad in. Het plan was om voor elke medewerker een tiental producten aan te schaffen die goed aansloten bij hun behoeftes. Toen ik echter alles bij elkaar had gezocht bleek dat ik toch wel erg veel geld kwijt zou zijn. Wanneer je alle producten los koopt en bij elkaar stopt betaal je al gauw heel veel meer dan wanneer je setjes koopt. Dit was lastig, omdat ik nergens echt leuke kerstpakketten kon vinden waar alles wat ik wilde al inzat. Al mijn research leek voor niets, zou ik uiteindelijk toch blijven zitten met generieke cadeautjes? Nadat ik thuis was aangekomen heb ik lang en diep nagedacht over mijn vervolgstappen. Ik wilde simpelweg niet zoveel geld uitgeven, maar wilde wel origineel zijn. Ik ging achter mijn computer zitten en begon eens online te zoeken. Misschien vond ik wel een site die me kon helpen bedacht ik me maar zo. En warempel, ik had geluk! Bij puur toeval kwam ik terecht op www.kerstpakket.nl. Op deze site vond ik de leukste kerstpakketten die stuk voor stuk waren samengesteld met artikelen van topkwaliteit. Ik vond hier alles wat ik zocht: whisky, chocolade, Champagne en zelfs een aantal lekkere stukken oude kaas. Ik kon precies selecteren op wat ik wilde hebben en hoeveel ik wilde uitgeven. Uiteindelijk heb ik hier prachtige combinaties kunnen maken. Ik heb er ook voor gekozen om een kleine cadeaubon aan de kerstpakketten toe te voegen. De werknemers konden nu zelf ook nog een kleinigheidje aanschaffen waar ik niet aan had gedacht. Ik heb dus eerst goed geluisterd naar wat ze wilden, maar gaf ze ook de mogelijkheid om zelf nog iets te kopen op mijn kosten!

Vreugde en blijdschap

Toen het moment daar was overhandigde ik de kerstpakketten aan mijn personeel. Sommige hadden al wel iets van een vermoeden, vanwege de onhandige vragen die ik soms had gesteld, maar een aantal wist ook van niets. Iedereen was blij met zijn of haar pakket en dat was natuurlijk mijn doel geweest. Ook de cadeaubon viel goed in de smaak, maar alleen omdat ik ook de moeite had gedaan daar zelf ook iets anders bij te kopen. Een vrouwelijke werkneemster vertelde mij dat een cadeaubon op zichzelf niet erg leuk was, maar in combinatie met persoonlijke producten was het juist een goede aanvulling. Ik ben op www.kerstpakket.nl dus zeer goed geslaagd. Wil jij ook leuke kerstpakketten regelen voor je personeel, neem hier dan eens een kijkje. Zorg dat je er op tijd bij bent, dan heb je de meeste keuze. Ik was zelf altijd te laat en bleef met de restjes achter, zorg dat dit je niet overkomt. Alvast prettige kerstdagen toegewenst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn