In 5 stappen afrekenen met ruitschade

28 augustus 2016

Posted in Auto's en Motoren

We vinden het ontzettend vervelend maar rijden er toch lang mee door: ruitschade. Een klein sterretje in de ruit vinden we allemaal nog wel prima, tot het moment dat deze uitscheurt tot een grote barst. Helaas ben je dan vaak al te laat en moet je veel geld betalen om de schade weer te laten repareren. Bennie Wilmink en zijn mannen zijn echte professionals die jouw ruitschade binnen enkele ogenblikken weer gerepareerd hebben. Op de website, benniewilmink.nl, vind je alle informatie die je nodig hebt om snel een afspraak te maken. De garage richt zich overigens niet alleen op het repareren van ruiten, ook met andere problemen kun je hier gewoon terecht! Ruitschade is een probleem dat heel hardnekkig is, dat wil zeggen dat mensen steeds dezelfde fouten blijven maken waardoor ruiten steeds blijven breken. Hoe kun je ruitschade voorkomen?

  • Inspecteer je ruit voordat je gaat rijden
  • Rijd niet door met een sterretje
  • Vermijd bepaalde ondergrond
  • Rijd niet met lage buitentemperaturen
  • Zorg voor ruiten van goede kwaliteit

Een van de meest voorkomende redenen dat een ruit breekt is omdat deze al op het punt stond om te knappen. Het komt veel minder voor dat de ruit breekt zonder dat hier al wat mee de hand was, bijvoorbeeld door een opvliegend steentje. Als je de tijd neemt om de ruit goed te inspecteren, dan zie je schade vaak mijlen van tevoren aankomen. Soms zie je een klein deukje in het glas, soms zie je een aantal krasjes, belangrijker is dat je zwakke punten van de constructie in de gaten kunt houden. Ruitschade ontstaat vaak op plaatsen waar de ruit het zwakst is. Door deze plekken goed te blijven observeren ben je er op tijd bij wanneer er kleine krasjes ontstaan. Je kunt hiermee breuken voorkomen. Les één in het voorkomen van ruitschade luidt dus: inspecteer je ruit regelmatig. De tweede les die je goed moet leren is dat je niet moet doorrijden met een sterretje in de ruit. Dit is een andere belangrijke veroorzaker van ruitschade. Een sterretje lijkt misschien onschuldig, maar binnen de kortste keren scheurt dit sterretje uit en moet de hele ruit vervangen worden. Dit kost je vaak veel geld, terwijl een sterretje heel makkelijk afgeplakt had kunnen worden. Een simpel plakkertje voorkomt ruitschade en maakt een einde aan hoge kosten in de garage, waarom zou je dit dan niet proberen? Rijden met een sterretje kan lang goed gaan, maar iedereen die hiermee doorrijdt komt uiteindelijk toch met ruitschade bij de garage. Wees dus slim en ga van tevoren al even langs Bennie Wilmink, dat bespaart je heel veel tijd en geld!

Voorkom ruitschade; grintpaden in de winter

Natuurlijk snapt iedereen dat je op een grintpad, met opspringende steentjes, een groter risico loopt om een steentje tegen je ruit te krijgen. Meestal veroorzaken deze kwajongens helemaal geen schade, hooguit een paar krasjes op de ruit. In extreme gevallen kan het echter gebeuren dat een kiezel door de ruit schiet, waardoor de ruit ernstig beschadigd raakt. In andere gevallen ketst de kiezel wel af op de ruit, maar blijft een lelijke plek achter. In al deze gevallen is het verstandig om direct naar de garage te gaan! Wanneer je rond blijft rijden met ruitschade valt het glas binnen de kortste keren uit elkaar. Bekijk eerst zelf hoe groot de schade is: zitten er alleen wat krasjes op de ruit of zie je echt een kleine scheur? Aan de hand van deze eerste analyse kan een monteur bepalen hoe lang de reparatie zal duren en hoeveel geld je kwijt zal zijn. Wil je ruitschade voorkomen, mijdt dan de zandweggetjes van Zuid-Europa! In het verlengde hiervan ligt het rijden bij (extreem) lage temperaturen. Een voorruit is natuurlijk gemaakt om veel aan te kunnen en dit zul je ook zeker merken tijdens het rijden. Wanneer je echter met zeer lage temperaturen de weg opgaat en binnen in de auto de verwarming lekker aanzet zorgt dit voor spanning op het glas. Kleine krasjes of scheurtjes die al in de ruit zitten hebben een hogere kans om voor concrete beschadigingen te zorgen. Natuurlijk heb je niet veel invloed op het weer, maar om ruitschade te voorkomen kun je een paar dingen proberen. Zorg in de eerste plaats dat het verschil tussen buiten en binnenin de auto zo klein mogelijk is. Is het buiten erg koud? Zet dan de verwarming een paar graden lager. Dit klinkt misschien niet erg logisch, maar het zal je ruit beschermen tegen ruitschade. Zorg verder dat je niet de weg opgaat als het echt niet anders kan. Sowieso is het verstandig om op gladde wegen of met lage temperaturen zo min mogelijk de weg op te gaan!

Zorg voor een goede ruit

Tot slot: ruitschade kan natuurlijk ook voorkomen worden door een voorruit van goede kwaliteit. Wanneer je een stuk glas bestelt van een top leverancier zul je merken dat deze aanzienlijk langer meegaat dan imitatiemodellen. Vaak kunnen de vakmensen in de garage je precies vertellen welke glasplaat het beste is voor jouw auto, in sommige andere gevallen heb je maar één optie en zul je het daarmee moeten doen. Ga niet voor goedkoop; goedkoop is duurkoop! Om ruitschade te voorkomen schaf je een fatsoenlijke ruit aan waar je jaren mee verder kan. Wacht niet langer om de schade aan je ruit te laten repareren en surf snel naar benniewilmink.nl. Hier vind je de beste autoruiten tegen de laagste prijzen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn