De hypotheek ontwikkeling in 2016

19 augustus 2016

Posted in Nieuws

Het kopen van een huis is een normaal fenomeen. In principe is het zo dat je op een gegeven moment op een punt in je leven komt waar het voor de hand ligt om een huis te kopen. Op het moment dat je 20 bent is het normaal dat je een studentenwoning huurt. Op die leeftijd heb je immers geen geld om een huis te kopen en de noodzaak is er ook niet. Het kan zijn dat je rijke ouders hebt die een huis kopen waar je dan in kan wonen, maar dan nog huur je in feite van je ouders. Het punt is dat je op 20 jarige leeftijd nog niet gaat kopen. Na je studie start je misschien met je nieuwe baan, want de studie bereid je immers voor om deel te nemen aan de maatschappij om die zelfde maatschappij draaiende te houden. Je bent op dat moment een deel van de machinerie en de staat beloont je door je ook meer geld te geven. Deze wisselwerking houdt het systeem draaiende en om je tevredenheidsgraad nog een beetje te verhogen kun je dan ook een eigen appartement gaan huren. Op dit moment is kopen nog niet per se noodzakelijk, want je bent immers nog maar net begonnen en alles is nog onzeker. Je kunt immers ergens anders gaan werken, je kunt iemand ontmoeten die elders woont, en je kunt zo maar de behoefte krijgen om te gaan reizen. Je bent nog jong en de weg ligt nog helemaal open. Het kopen van een huis is dus niet verstandig in deze periode. Later, als je wat ouder bent, als je vast zit aan je baan en als je inmiddels een kleine hebt, dan is die weg al een stuk minder open. Theoretisch heb je de vrijheid om te vertrekken en de wereld over te reizen, maar praktisch gezien heb je verplichtingen richting je baas, je vriendin/vrouw en je kind(eren). Dit is dan ook het perfecte moment om een huis te kopen. Maar hoewel het moment voor jou perfect is kan het best zo zijn dat het niet een goed idee om te kopen omdat de hypotheekrente bijvoorbeeld heel hoog is. Dus voordat je gaat kopen is het goed om de hypotheek ontwikkeling in de gaten te houden. Hoe lager de hypotheekrente, hoe beter het is om te kopen. Hoewel de hypotheek rente in 2016 vrij laag is, kan het best zijn dat de hypotheek ontwikkeling in 2017 nog gunstiger uitpakt. Het kan dus de moeite lonen om te wachten met kopen. Dit weet je echter alleen als je de hypotheek ontwikkeling in de gaten houdt.

Hypotheek ontwikkeling: de vooruitzichten

Het belangrijkste kenmerk rondom de hypotheek ontwikkeling heeft natuurlijk te maken met de hypotheekrente. Deze was in 2014 historisch laag en de dalende trend heeft zich in de jaren daarna ook nog voortgezet waardoor de rente in 2016 nog lager is. Het is dus goed mogelijk dat de hypotheekrente in 2017 nog lager is, maar natuurlijk kan de hypotheek ontwikkeling ook veranderen waardoor de rente omhoog schiet. Daarom kun je via tdmc.nl allerlei informatie inwinnen over de hypotheek ontwikkeling. Hier zie je de meest informatieve voorspellingen over de hypotheek ontwikkeling. Dus als je een geïnformeerde keuze wilt maken wat betreft het kopen van een huis, dan kun je het beste hier de hypotheek ontwikkeling in de gaten houden.

De opties van TDMC

Als je naar de website van TDMC gaat, dan kun je daar op verschillende knoppen klikken. Zo kun je op de site terecht voor:

  • Strategie
  • Marketing
  • MCD specialist
  • Hypotheek dashboard
  • Wettelijk kader
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn