Bruidsmode; de jurk

10 september 2016

Posted in Mode en Kleding

Mannen, er is één ding dat je goed moet onthouden: voor een vrouw is maar één kledingstuk echt belangrijk bij haar bruiloft en dat is haar jurk. Hier wil ze zonder problemen een paar duizend euro aan uitgeven. Natuurlijk, andere bruidsmode is ook belangrijk, maar zonder een jurk die precies bij haar past is alle andere bruidsmode nutteloos. Wanneer je als man vindt dat je vrouw iets te veel aandacht besteedt aan de jurk is het verstandig gewoon je mond te houden. Wanneer je ook maar een woord rept over de trouwjurk, voordat je geliefde samen met jou bij het altaar staat, krijg je hier geheid problemen mee. Tijdens het zoeken naar de perfecte jurk doorloopt je vrouw een paar stappen. Het is handig om hier bekend mee te zijn:

Het begint allemaal met het aanzoek. Jullie zijn ongelofelijk gek op elkaar en willen voor altijd bij elkaar blijven. In de maanden daarna zal je vriendin steeds meer tijd spenderen aan het uitzoeken van leuke bruidsmode. De schoenen heeft ze relatief snel gevonden en ook een leuk setje lingerie is snel uitgezocht, maar de jurk is natuurlijk een probleem. De jurk maakt of kraakt de rest van de bruidsmode die ze draagt. Voor de rest van haar leven is dit het kledingstuk waarin ze is getrouwd. Mannen, jullie kunnen je voorstellen dat dit een grote opgave is; soms kan ze al niet beslissen wat ze aandoet naar de bioscoop! Val haar niet teveel lastig wanneer ze haar bruidsmode uitzoekt. Het enige wat je kunt doen is er voor haar zijn op het moment dat ze je nodig heeft. Nadat ze het hele internet heeft doorgespit heeft ze een aantal modellen gevonden. Beter gezegd: ze heeft ongeveer een idee in welke richting ze wil kijken. Dan komt het moment dat ze ‘gezellig jurken gaat passen met vriendinnen’. Laat je niets wijsmaken, dit is een ordinaire keuring waarin de bruid aan de andere aanwezigen met bewijzen dat ze het waard is om te trouwen. Je vriendin heeft met veel pijn en moeite een jurk uitgekozen die direct door de vriendinnen wordt afgemaakt. De andere bruidsmode die ze heeft uitgezocht is ook niet goed. Wanneer je vriendin aan het eind van de middag thuiskomt sla je een arm om haar heen; ze is helemaal uitgeput!

Bruidsmode; alleen op pad

Na het drama met haar vriendinnen gaat ze nu zelf op pad. Ze is dagen van huis en gaat alle winkels af op zoek naar de perfecte jurk. De overige bruidsmode heeft ze inmiddels ook al drie of vier keer veranderd, jij houdt het inmiddels allemaal niet meer bij. Zeg trouwens nooit dat je iets niet leuk vindt, daar bezorg je haar alleen maar meer stress mee! Met een beetje geluk verandert ze haar hele outfit nog diverse keren gedurende de rest van het proces. Mocht je die felgroene schoenen dus echt niet leuk vinden maak je dan vooral geen zorgen, ze koopt nog minstens drie paar voor ze een keuze maakt! Nadat ze eindelijk een geschikt model heeft gevonden laat ze dit opnieuw aan haar vriendinnen zien. Nu zijn de dames gelijk ontroerd. De ene valt huilend op haar knieën, een ander roept “dat is de jurk, ik wil hem, ik wil hem,” en de laatste valt je vriendin emotioneel in de armen. Alle andere bruidsmode daargelaten, wanneer je vriendin dit moment bereikt kan de bruiloft doorgaan! De jurk wordt aangeschaft en hij past perfect. Dan gaat je vriendin op dieet. Beter gezegd: ze stopt met eten. Na een paar weken is ze ‘plotseling’ 5 kilo afgevallen en opeens past ze niet meer in haar jurk. Dit leidt natuurlijk tot grote paniek maar gelukkig is een jurk relatief eenvoudig te vermaken. Stel haar gerust en stuur haar dan terug naar de winkel om de boel recht te zetten. De grote dag komt steeds dichterbij (ik hoop dat ze die schoenen inmiddels verandert heeft) en langzaam begint alle bruidsmode bij elkaar te passen. Als bruidegom heb je ondertussen ook wat werk verricht;  twee week terug heb je na een middagje shoppen een mooi pak gekocht en de schoenen had je nog in de kast staan. Waarom het uitzoeken bruidsmode zo veel meer werk kost? Je vriendin vindt het belangrijk dat ze op de grote dag op haar mooist is. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor jou!

Inspiratie en passen

Bij Valkengoed vindt je de beste bruidsmode tegen de beste prijzen. Zet je vriendin achter de computer en stuur haar naar http://www.valkengoed.nl/. Op deze site kijkt ze haar ogen uit en kan ze haar keuze opmaken aan de hand van tientallen soorten jurken. Ook de andere bruidsmode, waaronder schoenen en sieraden, kunnen hier alvast bekeken worden. Natuurlijk is het ontzettend belangrijk om de trouwjurk te passen voordat je vriendin deze aantrekt. Bij Valkengoed gebeurt dit passen tijdens een persoonlijke afspraak. Bovendien word je partner tijdens het passen bijgestaan door een ervaren werkneemster die precies weet hoe ze jouw vriendin in die jurk hijst. Wil je vriendin alleen inspiratie opdoen? Dat kan natuurlijk ook! De website heeft een ingebouwd filter waarmee ze kan zoeken op verschillende merken, naar verschillende kleuren en in verschillende prijsklassen. Op het moment dat ze naast je staat is ze de mooiste vrouw op aarde, geef haar dus even de kans iets moois uit te zoeken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn