Horlogebandjes belangrijk voor uiterlijk horloge

12 maart 2017

Posted in Mode en Kleding

dehorlogebandenspecialist - horlogebandjes

Voor het uiterlijk van jouw polshorloge zijn er twee zaken van belang, in de eerste plaats het uurwerk en in de tweede plaats het bandje. Mensen hebben vaak echter niet door hoe belangrijk horlogebandjes zijn voor de uitstraling van het geheel, zij denken dat de uurwerken de doorslaggevende factor zijn. Uiteraard maakt het wel verschil hoe groot het klokje is en wat voor vorm deze heeft, maar voor het geheel is het horlogebandje echt erg belangrijk. Horlogebandjes kunnen de uitstraling sterk bepalen, ze kunnen zorgen voor een stoere of juist een nette stijl. Is jouw stijl de laatste jaren veranderd, dan hoef je niet meteen een compleet nieuw horloge te kopen, je kunt ook gewoon alleen de horlogeband vervangen. Je zult zien dat je dan een heel ander effect krijgt. Vervanging is ook een goede optie op het moment dat er sprake is van slijtage. Het uurwerk blijft eigenlijk altijd wel goed, af en toe een nieuwe batterij en het klokje blijft gewoon lopen. Maar het horlogebandje kan wel slijten en op een gegeven moment aan vervanging toe zijn. Kies dan voor een van de mogelijke nieuwe horlogebandjes en jouw polshorloge kan er weer jaren tegenaan.

Verschillende materialen horlogebandjes

Wat zijn nu de keuzeopties die je hebt als je op zoek gaat naar horlogebandjes? Een eerste verschil tussen de verschillende exemplaren is het materiaal waar ze van zijn gemaakt. Je kunt kiezen uit leer en metaal, maar ook uit rubber of nato strap, wat geweven nylon is. Op wat voor manier maakt het nu iets uit voor welk materiaal jij kiest? Dit is belangrijk omdat de verschillende materialen:

  • anders aanvoelen aan jouw huid, metaal geeft bijvoorbeeld een heel ander gevoel dan leer
  • allemaal hun eigen uitstraling hebben
  • verschillen in welke kleuren ze verkrijgbaar zijn, bij metaal zijn er bijvoorbeeld minder kleurvariaties mogelijk dan bij nato strap

Voordat jij op zoek gaat naar nieuwe horlogebandjes is het dus goed om over deze zaken na te denken. Wat vind jij nu eigenlijk prettig aanvoelen aan jouw huid? En welke uitstraling past het best bij jou? Wil jij graag een felle kleur, of kies je liever voor een meer aardse of natuurlijke kleurtint? Het is allemaal mogelijk. Door dit ruime aanbod aan horlogebandjes dat te krijgen is, is het dus voor iedereen mogelijk een exemplaar te vinden dat helemaal bij de eigen voorkeuren aansluit.

De Horlogebanden Specialist

Materiaal en kleur zijn dus voor de uitstraling belangrijke punten om op te letten, maar voor het kunnen plaatsen van horlogebandjes aan jouw uurwerk zijn er twee andere zaken van belang. Het eerste is het soort aanzet dat nodig is. Is dit recht of niet? Alleen bandjes met rechte aanzetten kun je zelf vervangen, dus dit is zeker een punt om na te gaan voordat jij tot aanschaf overgaat. Een ander punt dat je absoluut moet controleren is de maat. Dit kun je eenvoudig zelf opmeten door de ruimte tussen de bandaanzetten, oftewel de oortjes waar het bandje tussen valt, op te meten. Je noteert hiervan de afmetingen in millimeters. Heb je inderdaad een rechte aanzet en weet je de maat, dan kun je naar passende horlogebandjes gaan kijken. Bij de Horlogebanden Specialist bieden ze voor alle gangbare maten een zeer ruime keus wat betreft verschillende kleuren en materialen, zodat er echt voor iedere smaak wel iets te vinden is bij hen. Ook als je een iets minder gangbare maat hebt kun je bij hen vaak heel goed terecht. Dat maakt dat het zeker de moeite is om bij de Horlogebanden Specialist te kijken als jij op zoek bent naar nieuwe horlogebandjes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn