De mooiste sierbestrating van breda

12 augustus 2016

Posted in Woning en Tuin

Omdat ik dol ben op de natuur ben ik vorig jaar verhuisd van de drukke stad naar Brabant. Samen met mijn vijf honden trekken we er graag op uit en blijven soms dagen weg. We vinden het heerlijk om in een tentje in een weiland te kamperen, maar ik weet ook dat we dit eigenlijk alleen in het weekend en in de vakantie kunnen doen. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Nu ben ik schrijver en haal veel van mijn inspiratie uit de tochten door de natuur. Als ik doordeweeks thuis zit te werken wil ik ook dat mijn tuin er goed bij staat. Toen ik in dit huis kwam wonen, bleek het nog een hele klus te zijn de tuin een beetje te fatsoeneren. Er hoeven geen fonteinen in te staan, maar nette betegeling en een stuk gras zijn toch wel noodzakelijk. Anders kan er natuurlijk niet in de tuin gegeten worden. Via hoveniersbedrijf M. van Oorschot kwam ik op het idee voor de bestrating van de tuin. Ik ging eens kijken op de website vanoorschothoveniers.nl. Ik was blij verrast en heb ze meteen gebeld. Nu heb ik de mooiste sierbestrating van breda in mijn eigen tuin. Als ik iets leuk of mooi vind, wordt ik daar helemaal in meegenomen en wil ik daar altijd iets mee doen. Zo ook met deze sierbestrating in breda. Ik organiseer nu wedstrijden voor de mooiste sierbestrating in breda. Deze wedstrijden voor de meest bijzondere sierbestrating in breda worden twee keer per jaar gehouden. Een zomer en een winter editie. Het blijkt dat super veel mensen uit de buurt dit een leuk idee vonden en iedereen is dat ook bezig met de sierbestrating in breda. De burgemeester vond het ook een goed idee en wil nu de gehele sierlijke bestrating in breda voortzetten.

Zonder onderhoud geen sierbestrating in breda

Uiteraard vond ik het prachtig om te zien dat de sierbestrating in breda verder ging dan alleen mijn straat. Echter deze sierbestrating in breda en alle tuinen die grenzen aan die bestrating moeten wel onderhouden worden. Ook hiervoor kon ik terecht bij Van Oorschot hoveniers. Zij werken in de hele omgeving en bieden verschillende onderhoudscontracten aan, zoals:

  • Op offerte basis
  • Als kwartaal abonnement
  • Als voor- en najaar abonnement
  • Op afspraak

Het is zo fijn dat deze hovenier zo flexibel is, de klant is hier echt koning. Onze wedstrijden worden steeds bekender doordat de regionale televisiezenders er nu ook een special over maken. Dit werd de laatste keer weer opgemerkt door een nationale televisiezender en zo worden we hier in Brabant steeds wat bekender met onze sierlijke bestrating.

Inspiratie voor stripboeken

Van beroep ben ik schrijver en soms denken mensen dat dat een eenzaam beroep is. Echter, je bent altijd bezig met je verhaal en de personages dat het totaal niet eenzaam is. Daarnaast heb ik ook veel contact met andere schrijvers en een van mijn vrienden bedenkt en maakt stripboeken. Hij was zo onder de indruk van de sierbestrating in breda dat hij besloten heeft dit verhaal op de te nemen in een van zijn stripboeken. In een bekend stripboek waar een eend in een matrozenpak de hoofdrol speelt is deze verhaallijn vorige week uitgekomen. Tussen de eend en zijn buurman heerst altijd een soort rivaliteit en ook wanneer er in hun stad een wedstrijd sierbestrating komt, kunnen zij elkaar wel in de haren vliegen. Uiteindelijk komt altijd alles op zijn pootjes terecht en heeft de strip altijd een goed einde. Ik vind het geweldig dat sierlijke bestrating nu bekend is onder veel mensen en voor het beste onderhoud ervan verwijs ik graag door naar Van Oorschot hoveniers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn