Cleanroom systemen voor iedere industrie

23 december 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Cleanroom systemen zijn essentieel voor de gezondheidszorg, wetenschappelijke instellingen en de industrie. ClimaTech bedient deze markten al meer dan 25 jaren en is dan ook de expert als het gaat om cleanroom systemen. Al onze medewerkers zijn hooggeschoold en gecombineerd met onze jarenlange ervaring betekent dat dat wij volkomen thuis zijn in de cleanroom technologie. Naast het daadwerkelijk fabriceren van cleanroom systemen denken wij ook met u mee in uw bedrijf. Iedere productieomgeving is anders en uw cleanroom moet daarop inspelen. Samen met u stellen we een duidelijk plan op, waarin we uw wensen en eisen combineren tot een goed ontwerp. Natuurlijk houden wij hierbij rekening met de benodigde wetgeving en kunnen wij, als u dat wilt, de nazorg ook uit handen nemen. Dat betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de informatievoorziening richting uw gebruikers en de validatie van uw cleanroom systemen. En natuurlijk kunnen wij ook uw huidige cleanroom systemen uitbreiden, zodat u alles kunt doen in uw cleanroom wat u wilt.

Diverse cleanroom systemen voor diverse industrie├źn

In de gezondheidszorg is het zeer belangrijk dat een goede cleanroom aanwezig is, omdat zonder goede cleanroom systemen bepaalde behandelingen niet kunnen worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een diverse behandelingen aan het oog, zoals laseren of brilvervangende chirurgie. Hierbij is het essentieel dat de ruimtes waar de operaties plaats vinden goed schoon zijn. ClimaTech heeft al verschillende cleanrooms opgeleverd voor oogbehandelingen en heeft dus al veel ervaring op dit gebied. Daarnaast worden cleanrooms gebruikt op het gebied van stamcelonderzoek en stamcelbehandeling. In veel verschillende takken van de industrie zijn de juiste cleanroom systemen essentieel. Vooral in de farmaceutische industrie wordt vaak een cleanroom gebruikt, maar denk ook aan andere takken van de industrie waar een schone ruimte essentieel is, zoals de productie van zonnecellen. ClimaTech heeft bijvoorbeeld ervaring met cleanroom systemen voor de productie van complexe systemen die worden ingezet voor bloedtransfusies. Deze systemen worden op grote schaal gebruikt door bloedbanken bij het opvangen en bewerken van bloed en door ziekenhuizen voor bloedtransfusies. Maar ook voor complete cleanroom systemen voor gebruik binnen in een ziekenhuis kunt u bij ClimaTech terecht. Veel technisch onderzoek op wetenschappelijke instellingen vind plaats in een cleanroom en ClimaTech heeft dus ook hier ervaring mee. Zo hebben wij een cleanroom opgeleverd voor een internationaal gerenommeerde kennisorganisatie op het gebied van diergezondheid. In deze cleanroom wordt gewerkt aan de preventie, bestrijding en controle van dierziekten.

Volledige begeleiding

Bijzonder aan ClimaTech bv is dat wij u volledig begeleiden in het proces. Wij denken samen met u na over hoe we zo goed mogelijk uw cleanroom in kunnen richten en hoe we uw eisen en wensen kunnen combineren tot een geslaagd ontwerp. Onze jarenlange ervaring in de cleanroom industrie combineren wij met uw ervaring in uw eigen industrie om tot een succesvol ontwerp te komen. Verschillende factoren zijn hierbij belangrijk. Hoe stof- en kiemarm moet uw cleanroom zijn? Moeten uw gebruikers worden beschermd tegen het product of juist andersom? Samen met u kijken wij naar uw productieproces en bepalen we aan welke normen de cleanroom moet voldoen. Dit ontwerp leveren we dan kant-en-klaar bij u af, zodat u geen zorgen heeft en snel de juiste cleanroom systemen in huis heeft. Wij kunnen u van tevoren een garantie aanbieden wat betreft de waarden van de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en stof classificaties. Uiteraard valideren wij deze paramaters na oplevering en richten we uw clean systemen zo in dat ze klaar zijn voor gebruik. Dat betekent dat we ook kunnen voorzien van gebruikersinstructies, zodat u direct aan de slag kunt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn