Beeldhouwerk

27 augustus 2018

Posted in Creatief en Decoratief

Ben jij op zoek naar een mooi beeldhouwerk om jouw tuin of grote ruimte in huis mooi op te fleuren? Of ben jij eigenaar van een bedrijvencomplex en zoek je daarvoor kunst om het terrein er mooier uit te laten zien? Of ben jij voor jouw gemeente verantwoordelijk voor de inrichting van de openbare ruimte? Kunst is altijd een goede manier om meer sfeer te brengen in het straatbeeld. Of om de enorme openheid van een grote hal iets te breken. Om kleur te geven aan een woonkamer of om net dat beetje extra te brengen in een tuin. Nu zijn er verschillende kunstvormen die je hiervoor kunt gebruiken, het beeldhouwerk is er natuurlijk maar één van. Ook schilderijen zijn bijvoorbeeld een uitstekende manier om ruimtes er mooier uit te laten zien. Om bezoekers te verrassen met iets om naar te kijken en om over na te denken. Maar het fijne van een beeldhouwerk is dat deze op heel veel verschillende plekken goed tot zijn recht kan komen. Ook het driedimensionale aspect ervan spreekt heel veel mensen erg aan. Het is dan ook zeker niet vreemd dat er door velen hiervoor wordt gekozen!

Beeldhouwerk laten maken

Wil jij zelf een beeldhouwerk aanschaffen, dan is dit natuurlijk niet iets wat je zomaar eventjes doet. Het gaat hier vaak om een redelijk groot aankoopbedrag, waardoor je er wel zeker van wilt zijn dat het iets is wat bij jou past en waar je lange tijd van kunt blijven genieten. Het moet jou echt aanspreken, het moet niet zo zijn dat jij er al na korte tijd op uitgekeken bent. Is het kunstwerk bedoeld voor de openbare ruimte, dan moet het wat uitstraling betreft daar ook bij passen of het moet iets uitbeelden wat bij de buurt past. Het uitzoeken van een beeldhouwerk is dus iets waar je de tijd voor moet nemen. Je moet de verschillende opties goed op je in laten werken, zodat je een goed idee krijgt van wat jou aanspreekt en wat jij eventueel zou willen hebben. Ook heb je bij diverse kunstenaars de mogelijkheid om iets in opdracht te laten maken. Wil je dit laten doen, dan moet je natuurlijk wel weten wat het onderwerp ongeveer moet zijn, zodat de kunstenaar ook iets heeft om vanuit te werken. Neem dus de tijd om na te denken over wat jij zoekt in het beeldhouwerk, dan wordt de kans van slagen een stuk groter!

Bijzonder kunstwerk

Zoek jij een mooi beeldhouwerk, dat een bijzondere uitstraling heeft en prachtig en uniek is? Dan moet je eens het werk van Tchavdar Iliev bekijken! Deze Bulgaarse kunstenaar, die al weer een aantal decennia vanuit Nederland werkt, is in staat om de prachtigste werken te creëren. Hij maakt hiervoor gebruik van diverse materialen, zoals:

Niet alleen maakt hij het ontwerp voor het beeldhouwerk zelf, hij giet ze ook helemaal zelf! Daarnaast besteedt hij altijd veel aandacht aan de sokkel waarop het beeld geplaatst wordt. Dit moet in zijn overtuiging echt een geheel met elkaar vormen. De sokkel mag niet afleiden, maar de kleur en de vorm ervan moeten aansluiten bij het gecreëerde kunstwerk. Op die manier is het een geheel en versterkt het elkaar. Op zijn website Kunstenaar-Amersfoort.nl kun je diverse voorbeelden vinden van kunstwerken die hij in het verleden al gemaakt heeft. Zo kun je een goed beeld krijgen van zijn stijl en of dit jou aanspreekt of niet. Spreekt het jou aan en wil je een beeldhouwerk van hem kopen of door hem laten maken? Neem dan gerust eens contact met hem op!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn