Wat weet jij over de brommobiel?

4 februari 2021

Posted in Auto's en Motoren

Bij veel mensen zal de term brommobiel niet meteen een belletje doen rinkelen, maar als we het hebben over een 45km auto of een microcar dan weet je waarschijnlijk precies wat we bedoelen. Door velen wordt dit gezien als een minderwaardige variant van de gewone auto en dat is jammer, het heeft namelijk heel veel mogelijkheden en voordelen te bieden. Een brommobiel is echt meer dan een handig voertuigje voor mensen met een beperking, de nieuwste generatie is echt een volwaardig alternatief voor de gewone personenwagen.

Wat weet jij over de brommobiel?

Voor heel veel situaties geschikt

Zoals gezegd zijn er verschillende voordelen te noemen aan het rijden van een brommobiel en het eerste belangrijke punt om te melden is dat je geen autorijbewijs nodig hebt om deze te mogen besturen. Een bromfietsrijbewijs of een scooterrijbewijs is voldoende. Dat geeft meteen ook aan dat je al met een leeftijd van zestien jaar hierin mag rijden, mits je dus het juiste rijbewijs behaald hebt. Dat maakt het een heel goede optie voor jongeren die een langere afstand af moeten leggen naar hun middelbare school of naar het mbo. Zo kunnen ze zichzelf rijd, komen ze droog over en zijn ze niet afhankelijk van openbaar vervoer. Maar een brommobiel kan niet alleen voor scholieren en jonge studenten uitkomst bieden, het is ook een heel goede optie voor volwassenen. Natuurlijk, met een gewone personenwagen kun je een hogere maximumsnelheid behalen. Maar rijd jij vooral in bebouwde gebieden, dan mag je toch niet harder dan 30 of 50 km per uur. Zoveel tijdverlies heb je dan dus niet met een 45 km auto. Zelfs als het maximum 60 is, scheelt het niet heel veel. Tegelijkertijd is een brommobiel wel vele malen goedkoper dan een personenwagen en dat maakt zoveel verschil, dat het echt interessant kan zijn om eens te kijken of het voor jou geen geschikte optie is.

Waarom is een brommobiel goedkoper?

Hoe kan het nu dat je met een microcar goedkoper rijdt dan met een gewone auto? Dat heeft te maken met een paar punten:

  • de aanschafprijs ligt lager
  • je verzekeringskosten zijn lager
  • je hebt weinig onderhoudskosten
  • de brandstofkosten zijn lager

Hoe kan dit  nu? Dat heeft te maken met het feit dat als je een nieuwe brommobiel koopt, deze eigenlijk altijd een elektromotor heeft. Dat betekent dat je niet hoeft te tanken, maar dat je gewoon thuis op kunt laden. Opladen met stroom is per gereden kilometer gewoon veel voordeliger dan benzine. Daar komt nog als klein voordeel bij dat je niet om hoeft te rijden naar het tankstation. Een ander voordeel van elektrisch rijden, is dat een elektromotor vele malen minder onderhoud nodig heeft dan een benzinemotor. Daarom kun je bij een verkoper als Fast & Furious Scooters ook alleen nog maar terecht voor een elektrische brommobiel en niet meer voor de benzinevarianten. Je rijdt bovendien op deze manier niet alleen voordelig, je rijdt ook relatief schoon en draagt zo dus een steentje bij aan een beter milieu. Met andere woorden, een brommobiel kan dus in heel veel situaties echt een uitstekend alternatief zijn voor gewone auto’s en is ook nog eens voordeliger en milieuvriendelijker!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn