Waar kunt u goed leren beleggen?

9 juli 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Toen ik vorig jaar te horen kreeg dat de bank weer meer geld zou gaan vragen om beheerd te kunnen beleggen, heb ik besloten dat het nu tijd werd om deze tak van sport zelf aan te leren. Ik was namelijk met pensioen gegaan en ik heb toen gekeken wat de mogelijkheden waren om te leren beleggen. Ik liet dit eerst altijd voor mij doen, maar de rendementen waren hierbij niet altijd even hoog en vaak moest ik veel geld betalen aan de mensen die dit werk voor mij deden. Daar schoot ik dus niets mee op en daarom ben ik gaan kijken of ik zelf kon leren beleggen. Ik had namelijk altijd veel en goed gekeken wat mensen aan het doen waren om te zorgen dat zij mijn fortuin konden laten groeien en ik heb daar veel van opgestoken. Ik dacht daarom dat ik het ook wel zou kunnen doen om zelf te gaan beleggen, maar ik wilde dit niet zonder oefening doen. Ik ben daarom gaan kijken wat de mogelijkheden waren wanneer ik zelf beleggen wilde en ik ben gaan kijken waar ik kon leren beleggen. Je moet namelijk weten wat je doet want als je dat niet weet, dan is de kans groot dat je niet de juiste keuzes maakt en de kans is dan heel groot dat je geld verliest en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ik ben daarom gaan kijken waar ik kon leren beleggen en ik heb gemerkt dat ik het beste een keer naar de sites op het internet kon gaan kijken waar ik meer over beleggen te weten kon komen. Ik heb toen gezien dat wanneer ik bijvoorbeeld naar een site als beleggen.tips zou gaan, ik daar heel veel handige informatie zou kunnen vinden. Ik ben namelijk bij lange na niet de enige die graag wil leren beleggen omdat ik namelijk gezien heb dat er heel veel mensen zijn die graag willen leren beleggen. De spaarrente is nu namelijk heel erg laag en het is daarom goed om te zorgen dat je iets anders met je geld doet dan het alleen maar op de bank te laten staan. Vandaar dat leren beleggen voor heel veel mensen interessant is en ik ben blij dat ik deze stap ook gezet heb. 

Zelf leren beleggen is niet zo moeilijk

Als je gaat leren beleggen dan leer je voornamelijk twee dingen: ten eerste moet je beleggen voor de lange termijn en ten tweede moet je leren spreiden. Dat zijn tips die niet bijzonder klinken, maar die cruciaal zijn voor het behalen van succes. Dergelijke tips over zelf leren beleggen, heb ik niet van mijzelf, maar deze heb ik van de genoemde site gehaald. Ik kan u zeggen dat ik deze site nu regelmatig bekijk omdat ik hier iedere keer weer heel veel interessante tips kan vinden waar ik ook echt iets aan heb. 

Wilt u ook aan de slag? 

Mocht u ook willen gaan beleggen, dan kunt u:

  • Naar beleggen.tips surfen 
  • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Deze site in de gaten houden om altijd weer nieuwe kennis op te doen 

Ik wens u veel succes met beleggen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn