Vochtwering voor jouw woning

21 april 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Heb jij in jouw woning last van vochtige wanden of kelders? Dan is het echt zaak om werk te maken van goede vochtwering. Mensen realiseren zich vaak niet hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat muren echt goed waterdicht zijn, tot het moment dat er problemen hierdoor ontstaan. Tegen wat voor soort zaken kun je dan aanlopen? Als buitenmuren niet goed waterdicht zijn, dan kan er door regenval in de stenen water gaan zitten. Gaat het daarna vriezen, dan kunnen de stenen gaan scheuren en dat wil je natuurlijk voorkomen. Goede vochtwering is ook van belang omdat er anders mossen op de buitenmuren gaan komen en dat ziet er natuurlijk niet mooi uit. Daarnaast is het ook zo dat het vocht uiteindelijk naar binnen kan gaan trekken en dan kun je binnenshuis ook met vervelende zaken te maken krijgen. Zo kunnen er schimmels op de binnenmuren gaan ontstaan en het zal voor zich spreken dat dit niet goed is voor je gezondheid. Het gaat binnen bovendien muf ruiken en je kunt last krijgen van vochtige kleding en beschadiging aan je meubels. Ook kan behang bijvoorbeeld los gaan laten, net als stucwerk. Goede vochtwering van je muren is dus zeker van belang.

Vochtwering van kelders

Voor je buitenmuren is goede vochtwering dus erg belangrijk, dat zal uit bovenstaande wel voldoende duidelijk zijn geworden. Maar wist je dat het ook noodzakelijk kan zijn om binnen in je woning voor behandeling van wanden te zorgen? Dat is bijvoorbeeld het geval bij woningen die beschikken over kelders of kruipruimtes. Als het grondwater wat hoog komt te staan, bijvoorbeeld door een periode van heftige regenval, dan kan dit er toe leiden dat er in deze lage ruimtes zonder vochtwering een paar centimeter water komt te staan. Dit zorgt ervoor dat alles wat je bijvoorbeeld in de kelder hebt staan nat wordt en dat is al heel erg vervelend, net als de muffe lucht die zich hierdoor kan gaan verspreiden. Maar nog vervelender is het dat de vochtigheid door de keldermuren omhoog kan gaan trekken en dat je van onderaf dus sprake krijgt van vochtige muren. Ook hierdoor kan je binnenklimaat ernstig aangetast worden en dat wil je vanwege de eerder genoemde problemen natuurlijk graag voorkomen. Zorg er daarom voor dat ook jouw kruipruimte en jouw kelder met middelen voor vochtwering behandeld zijn, zodat dit op geen enkele manier voor problemen kan gaan zorgen.

Effectieve oplossingen door Soil-ID

Heb jij gemerkt dat de vochtwering in jouw woning niet op orde is, dan is het aan te raden om het bedrijf Soil-ID in te schakelen. Zij hebben altijd een effectieve oplossing paraat voor het probleem dat jij ervaart. Met behulp van speciale injectietechnieken en reparatieproducten, kunnen zij ervoor zorgen dat water in jouw muren en kelders geen kans krijgt en dat je een gezond woonklimaat hebt. Niet alleen bij bestaande bouw kunnen zij voor een goede vochtwering zorgen, dit kunnen zij ook verzorgen op het moment dat er nog gebouwd gaat worden. Zij leveren namelijk de volgende diensten:

  • verhelpen van bouwputlekkages
  • optrekkend vocht tegen gaan
  • betonreparatie door middel van betoninjecties
  • funderingsherstel door constructieve grondinjecties

Dat betekent dat zij niet alleen particulieren heel goed van dienst kunnen zijn, maar dat zij ook bouwbedrijven kunnen helpen bij het voorkomen en verhelpen van vochtproblemen. Op het moment dat jij merkt dat je last hebt van vochtigheid in jouw woning of je wilt er gewoon zeker van zijn dat dit bij jou geen kans krijgt, dan is het dus goed om Soil-ID, specialist in vochtwering, in te schakelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn