Verhelp RSI klachten

13 maart 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een bekende blessure voor veel mensen die vaak dezelfde bewegingen maken is RSI. Dit is de afkorting van Repetitive Strain Injury en kan dus ontstaan door het lang en vaak maken van dezelfde bewegingen. RSI kan bijvoorbeeld voorkomen bij bepaalde beroepen, maar kan ook voorkomen als iemand bijvoorbeeld intensief sport. De gebieden waar RSI het meest voor komt zijn de nek, schouders, armen, handen en de rug. Er zijn veel symptomen die wijzen op RSI. Dit zijn onder andere tintelingen of een doof gevoel in de vingers, maar het kan ook optreden door pijnlijke gewrichten of pijn in bepaalde delen van het lichaam. Voor mensen die last hebben van RSI hebben wij echter goed nieuws. Ons bedrijf STEP is als geen ander gespecialiseerd in het voorkomen of het herstellen van diverse verschijningsvormen van RSI. Wij richten ons vooral op werkenden en zorgen er via cursussen, trainingen en bepaalde hulpmiddelen voor dat u zich bewuster bent van uw houding. Door mensen bewust te maken van de gevaren die bijvoorbeeld verkeerd zitten met zich meebrengen kunnen wij u of uw werknemers leren hoe ze op de juiste manier moeten zitten of bijvoorbeeld op de juiste manier moeten tillen. Door veilig lichaamsgedrag te laten zien aan de mensen die wij trainen kunnen RSI klachten kunnen worden voorkomen. Voor werkgevers is het daarom ook zeker aan te raden om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Veel verzuim komt voort uit blessures en andere fysieke ongemakken en het inschakelen van onze experts kan daardoor verzuim voorkomen. RSI klachten kunnen erg lang aanhouden en daarom is het zeker zaak om dit te voorkomen of in een vroeg stadium de kop in te drukken. Wij leren onze cursisten hoe ze op een ideale manier hun werkplek kunnen inrichten. Of dit nou gaat om een kantoor of een werkplaats, dat is ons om het even. Wij leren hoe bepaalde handelingen het best kunnen worden uitgevoerd en hoe het vooral niet moet. Wij kunnen ook bepaalde oefeningen aanleren die RSI kunnen voorkomen. Schakel dus STEP in als u verzuim wilt voorkomen en uw personeel gezond en vitaal wilt houden. Wij kunnen in alle bedrijfstakken helpen en wij staan daarom ook voor u klaar.

Schakel ons in bij RSI

Bijzonder is dat de aanpak van STEP theoretische kennis overdraagt, maar tegelijk ook praktische tips geeft en ook daadwerkelijk aan de cursisten laat zien wat een goede lichaamshouding is. Bovendien hebben wij hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden als alarm bij een verkeerde houding. Als u bijvoorbeeld last heeft van RSI in uw nek of schouders en dit komt omdat u vaak verkeerd zit, dan kunt u hier een speciaal hulpmiddel voor aanschaffen. Dit hulpmiddel detecteert wanneer u verkeerd zit en geeft u dan een waarschuwing. Hierdoor weet u altijd zeker dat u in een goede positie zit en daardoor kunt u RSI klachten voorkomen of de RSI klachten die u al heeft verlichten. Voor u als werkgever is het altijd een goed idee om STEP in te schakelen omdat wij allerlei verschillende RSI klachten kunnen voorkomen en u daardoor minder uitval zult hebben. Kijk daarom vooral eens rond op onze site wat wij u kunnen bieden, of neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte. Wij helpen vaak op locatie en kunnen dan meteen de werksituatie goed beoordelen en verbeteren. Hierdoor kunt u op de lange termijn veel kosten besparen, dus het is de investering zeker waard. In sommige gevallen komt u als werkgever in aanmerking voor een vergoeding van bijvoorbeeld een brancheorganisatie of ziektekostenverzekeraar, dus kijk zeker even wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn bij STEP. Wij kunnen helpen klachten te voorkomen of in een vroeg stadium te herstellen. Wij werken volgens vijf pijlers. Dit zijn achtereenvolgens:

  • Inzicht in belasting door de BodyGuard
  • Onderzoek
  • Preventief trainen
  • Preventie in bedrijf
  • Individuele training

Met deze aanpak hebben wij al veel bedrijven en medewerkers geholpen om langdurige klachten te helpen voorkomen. Het is zeer verstandig om in een vroeg stadium iedereen te leren hoe ze bijvoorbeeld goed zitten en goed tillen, dus zorg vandaag nog dat u van onze diensten gebruik maakt om toekomstige uitval van werkkrachten te voorkomen.

De experts in voorkomen en genezen van fysieke klachten

De medewerkers van STEP weten als geen ander hoe ze diverse fysieke klachten door herhaalde bewegingen kunnen voorkomen. Ook over bijvoorbeeld het correct tillen van zware objecten of het langdurig gebogen staan tijdens het werk kunnen wij u veel leren. Onze methoden zijn inmiddels veelgebruikt en kunnen op diverse manieren voor diverse beroepsgroepen worden toegepast. Wij kunnen op locatie diverse trainingen en cursussen komen doen en daarmee u en uw personeel onderwijzen in correcte houdingen en bewegingen. Wij doen onder andere rugscholing, maar zoals u heeft kunnen lezen zijn wij ook bij andere RSI klachten inzetbaar. Voorkomen is uiteraard nog altijd beter dan genezen, dus juist als u nog geen of weinig medewerkers heeft met klachten is het zeer verstandig om ons in te schakelen. Wij zorgen er dan voor dat dit ook in de toekomst niet of in veel minder mate plaats zal vinden. Investeer in de gezondheid van uw personeel zodat u hier op de lange termijn de vruchten van kunt plukken. Neem vandaag nog contact met ons op of maak een afspraak via onze website. Wij staan altijd voor u klaar en kunnen u bij diverse problemen helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn