Sfeer, sfeer en nog eens sfeer, met de openhaarden van haardencentrum-hoevelaken.nl

26 april 2016

Posted in Woning en Tuin

Haardencentrum-hoevelaken - OpenhaardenHoe krijg je sfeer in je huis, dat is de vraag waar veel mensen zich mee bezighouden. Vooral in deze moderne tijden is het de mode om de inrichting zo strak en steriel mogelijk te houden. Sfeer creëer je met accessoires. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een Indiase inrichting, dan heb je een veelheid aan bonte kleuren, veel tapijt en dat alles brengt een hele knusse gezellige sfeer tot stand. In een westerse inrichting vind je zoiets niet terug, want wij westerlingen houden van strak, licht, en modern. Niet alle westerlingen natuurlijk, maar het is wel de regel en de paar uitzonderingen op de regel doen niets af aan het feit dat veel inrichtingen gekenmerkt worden door een zelfde soort witte, strakke, haast steriele sfeer. Dit wil niet zeggen dat daarmee de sfeer volledig achterwege blijft, want mensen zijn gezelschapsdieren en dus zullen ze met behulp van accessoires zoals kussentjes en dergelijke proberen om de sfeer toch weer terug in huis te halen. Het zou dan ook mooi zijn als je er een manier was waarmee je in één keer een hele hoop sfeer in huis kon halen. Tijdens de donkere periodes van het jaar kun je al veel bereiken met sfeervolle verlichting. Tijdens de kerstdagen is het zeer populair om gebruik te maken van kaarslicht en natuurlijk de feestverlichting in de kerstboom. De echte fanatiekelingen gaan vaak zo ver, dat het hele huis vol is met dergelijke feestverlichting. Hiermee is ook meteen duidelijk dat gezelligheid een zeer persoonlijke aangelegenheid is. Het kan dus ook maar zo zijn dat iemand kan wonen in een witte steriele woning met het idee dat de woning erg gezellig is. Als je je woning op een permanentie manier gezellig wil maken, dan kun je kiezen voor een openhaard. De openhaarden van het openhaarden centrum in Hoevelaken zijn bijvoorbeeld erg geschikt om de juiste sfeer in huis te creëren. Het is overigens niet zo dat deze sfeer alleen gewaarborgd is als de openhaarden worden aangezet. Een openhaard zelf is al een hele mooie toevoeging in een woonkamer of deze nu aanstaat of niet. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat een openhaard die brand een enorme boost geeft aan de sfeer. De reden hiervoor is waarschijnlijk evolutionair te verklaren. Als je kijkt naar de geschiedenis van de mensheid dan zie je dat vuur hierin een belangrijke rol speelt. Via vuur konden we de toestand waarin we nu leven bereiken. Vuur verwarmde ons, beschermde ons tegen roofdieren en maakte het mogelijk om eten te koken. Al deze positieve associaties maken dat we een warm gevoel krijgen in ons lichaam als we rondom het vuur zitten en dat is dus niet alleen vanwege de hitte zelf. Daarom zorgen openhaarden voor een behaaglijk gevoel. Dat gevoel kun je nooit bereiken met de warmte van de centrale verwarming.

Openhaarden van haardencentrum-hoevelaken.nl bestel je eenvoudig online

Als je besluit om je woonkamer te injecteren met een flinke dosis sfeer via de openhaarden van het centrum in Hoevelaken, dan kun je er voor kiezen om deze openhaarden gewoon online te bestellen. Je hebt bij het openhaarden centrum in Hoevelaken de keuze uit verschillende openhaarden en kachels. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Houthaarden
  • Gashaarden
  • Kachels
  • Schouwen
  • Haardplateaus
  • Rookkanalen
  • Specials

Voor een volledig overzicht wat betreft de mogelijkheden van openhaarden en dergelijke kun je het beste zelf even een kijkje nemen op de website van haardencentrum-hoevelaken.nl. Hier vind je een volledig overzicht van alle opties en je kunt gemakkelijk zien wat je kunt bereiken met openhaarden. Je moet bijvoorbeeld weten of je openhaarden zou kunnen installeren in je huis. Als dit niet kan, dan kun je ook gebruik maken van een gashaard. Deze kan namelijk overal worden geïnstalleerd. Om precies te weten wat er mogelijk is kun je daarom ook het beste even contact opnemen met de medewerkers van het openhaarden centrum in Hoevelaken. Ook kun je natuurlijk een bezoekje brengen aan de showroom in Hoevelaken, zodat je een echte impressie hebt van hoe het eruit zou zien als je aan de slag gaat met openhaarden in jouw woning.

Gashaard of openhaard?

Je kunt in Hoevelaken dus terecht voor verschillende haarden. Het is aan jou om te bepalen of je liever traditioneel gaat stoken met een openhaard op basis van hout of dat je liever kiest voor gemak met het stoken van gas. In het laatste geval kun je nog altijd de vertrouwde vuursfeer creëren. Een gashaard werkt weliswaar niet met het stoken van hout, maar je kunt wel in de haard gebruik maken van nep hout, zodat je alsnog het effect hebt van brandend hout. Het enige nadeel is wel dat je dus niet kunt genieten van echt knisperend hout en dat je ook niet de geuren hebt van brandend hout. Voordeel is wel weer dat je met een gashaard niet te maken hebt met brandend hout en dus ook niet met as dat overblijft. Je hoeft de haard dus niet op te ruimen na elke stooksessie. Tevens kun je de gashaard vaak met een druk op de knop activeren. Je hoeft dus niet eerst hout te halen en je hoeft ook niet in de weer met het stoken van hout. Dit kan een voordeel zijn, maar voor de liefhebber van een fikkie stoken is het weer een nadeel. Kies daarom voor de haard die bij jou past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn