Lapland reizen; een echte winter!

6 mei 2016

Posted in Vakantie en Recreatie

Ben jij iemand die geniet van lage temperaturen? Ben jij iemand die zonder handschoenen meedoet aan een sneeuwballen gevecht? Misschien is een vakantie in Lapland dan wel iets voor jou! Lapland reizen zijn bij veel mensen erg populair. Lekker in de zomer, terwijl de meeste mensen liggen te bakken aan het strand, door uitgestorven bossen wandelen. Lapland reizen zijn compleet anders dan reisjes naar Zuid-Europa. Je zult weinig andere toeristen zien en je hebt weinig voorzieningen tot je beschikking. Het grootste gedeelte van de vakantie zul je bezig zijn het verkennen van de omgeving en het genieten van het overweldigende natuurschoon. Honderden aanbieders verzorgen Lapland reizen, naar allerlei plekken van het gebied. Lapland strekt zich uit van het puntje van Noorwegen tot Finland, je hebt dus nogal wat om uit te kiezen! Ben je een echte bikkel, dan kun je ook besloten om tijdens de wintermaanden naar Lapland te gaan. Lapland reizen in de winter zijn alleen voor de echte liefhebbers; de temperaturen dalen soms tot wel -35 graden Celsius. Lekker binnenblijven met een warme kop chocolademelk luidt dan ook vaak het advies! De regio heeft de incidentele toerist ongelofelijk veel te bieden:

  • Een schitterende omgeving
  • Middernachtzon
  • Aurora Borealis
  • Spannende activiteiten

Wanneer je arriveert in Lapland dan zul je direct versteld staan van de prachtige natuur. Lapland reizen staan daar ook om bekend: natuur en stilte. Men gaat niet naar dit gebied voor een gezellig praatje met de Duitse buurman, maar om even helemaal alleen te kunnen zijn. Je kunt genieten van tientallen kilometers bos, waar nog altijd indrukwekkende diersoorten leven. Een wandeling door het gebied is dan ook sensationeel en compleet anders dan alles wat wij hier in Nederland kennen. Omdat het weer erg wisselvallig kan zijn is het verstandig om je altijd goed voor te bereiden. Raak niet verdwaald en stippel altijd een route uit die je eenvoudig kunt volbrengen! Zorg bovendien dat je genoeg proviand bij je hebt. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren, dan ben je snel weer terug in het warme huisje. De prachtige natuur van Lapland is in de zomer 24 uur per dag te bewonderen. De meeste Lapland reizen zijn er dan ook op gericht op je hier optimaal van te laten genieten. De zon gaat in de zomerperiode niet onder, waardoor het licht op elk moment van de dag een schitterend schouwspel kan vormen. De middernachtzon is uniek in het Hoge Noorden en brengt iets magisch met zich mee. Wanneer je niet goed in slaap kunt komen met veel licht is het belangrijk gordijnen of een blinddoek mee te nemen. Je wilt natuurlijk niet doodop terugkomen van vakantie! Lapland reizen; bijkomen in de wilde natuur voor de echte avonturier!

Lapland reizen; Aurora Borealis

Aurora Borealis, het noorderlicht, is ongelofelijk indrukwekkend. Van september tot april kun je Lapland reizen boeken die speciaal gericht zijn op het aanschouwen van dit fenomeen. Lapland reizen richten zich in de winter minder op het verkennen van de regio, omdat de temperatuur dit in de meeste gevallen ook niet toelaat, maar meer op het vinden en het bewonderen van dit noorderlicht. Zo kun je in de winter met sleehonden het ijs op om onder de sterren te overnachten. Dik bepakt in thermokleding kun je genieten van het licht dat aan de hemel danst en in slaap vallen met niets dan stilte om je heen. Natuurlijk is dit ook ontzettend romantisch: neem je partner mee naar het noorderlicht en jullie zullen dat nooit meer vergeten. Lapland reizen mogen misschien een avontuurlijk tintje hebben, ook voor koppels zijn deze prima te doen! Het noorderlicht is het beste te zien in bepaalde maanden, maar je hebt weinig zekerheid dat je daadwerkelijk succes zult hebben. Soms zit het weer niet mee of is het bewolkt, waardoor je zelfs in de koudste winter helemaal niets zult zien. De meeste Lapland reizen duren daarom vaak een week of twee, zodat je meer dan genoeg tijd hebt in het gebied. Wanneer het de ene dag niet lukt, kun je het de dag daarop gewoon opnieuw proberen! Kom naar Lapland en laat je betoveren door de eenvoud van het gebied. Maak jezelf even los uit je drukke leven, je hebt het verdiend! Bij Xplore the North boek je de beste Lapland reizen. Of je nu naar Finland wilt of in Noorwegen wilt verblijven, bij deze maatschappij boek je makkelijk een snel een geslaagde vakantie! Op hun website, http://www.xplorethenorth.nl/lapland-reizen, vind je een compleet overzicht van alle verblijfplaatsen die worden aangeboden.

Activiteiten  in de sneeuw

Voor de kinderen (of voor avontuurlijke ouders!) is er natuurlijk ook wat te doen in de sneeuw. Je hoeft niet alleen maar in je hutje te zitten en thee te drinken, je kunt ook naar buiten en iets ondernemen! Je zou bijvoorbeeld een sneeuwscooter kunnen huren en op avontuur kunnen gaan. Rijden op een sneeuwscooter is een hele onderneming. Je moet heel erg je best doen om op sneeuw en ijs fatsoenlijk vooruit te komen. Je mag er vanuit gaan dat je na een paar minuten al helemaal kapot bent! Met een sneeuwscooter kom je echter wel op plaatsen waar je lopend bijna niet zou kunnen komen. Het is soms de enige manier om op een prachtig berg te komen, vanaf waar je de hele omgeving in één oogopslag tot je kunt nemen. Maak snel een keuze uit tientallen Lapland reizen bij Xplore the North!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn