Landbouwwerktuigen voor boerenbedrijf

26 april 2017

Posted in Nieuws

Landbouw heeft in de ontwikkeling van de mensheid een belangrijke rol gespeeld en het ontwikkelen van landbouwwerktuigen heeft daar ook zeker aan bijgedragen. De eerste mensen die zelf gingen boeren, moesten alles met de hand doen. Dit kostte natuurlijk veel tijd en het was bovendien niet erg efficiënt. Probeer immers maar eens met de hand de aarde voldoende om te woelen om deze geschikt te maken voor zaaien. Het duurde dan ook niet lang of men ging inventief bezig en ontdekte het gemak van de eerste landbouwwerktuigen. Uiteraard moesten deze nog steeds met de hand gebruikt worden, maar het maakte het werk al iets eenvoudiger. In de loop van vele eeuwen is er een gestage ontwikkeling geweest op dit gebied, waarbij handwerk vervangen werd door werken met paarden. Maar het bleef een zwaar bestaan, het bleef een beroep waar veel fysieke inspanning bij kwam kijken. De laatste decennia is daar grote verandering in gekomen. In de eerste plaats door de ontwikkeling van de tractor, maar ook door landbouwwerktuigen die hiermee gecombineerd kunnen worden. Machines doen nu in korte tijd het werk waar eerst heel veel arbeidskrachten voor nodig waren. Dat maakt de landbouw als geheel veel kosteneffectiever en dit is natuurlijk goed voor de voedselvoorziening.

Landbouwwerktuigen van hoogstaande kwaliteit

Voor een effectieve grondbewerking is het natuurlijk van belang dat de gekozen landbouwwerktuigen van een hoge kwaliteit zijn. Een bedrijf dat dit als geen ander begrijpt, is het Twentse Evers Agro. In de jaren zestig werd deze onderneming opgericht door Johann Evers, een boerensmid die zich was gaan toeleggen op het ontwikkelen van betere woelers. Hij ontdekte al snel dat een gebogen, licht trekkende ronde tand zeer goed zou werken en ontwikkelde dit idee verder. Nog steeds is dit een van de bekendste producten van dit bedrijf, hoewel de nieuwste versies hiervan natuurlijk wel helemaal zijn aangepast aan de eisen van de hedendaagse boer. De landbouw heeft immers sinds de jaren zestig niet stilgestaan en de ontwikkeling van landbouwwerktuigen dus ook niet. De kracht van Evers Agro is dat zij altijd al goed hun oor te luister hebben gelegd bij de boeren. Dit zijn immers de vakmannen, zij weten waar zij in hun werk behoefte aan hebben. Door goed te luisteren is dit bedrijf in staat gebleken om steeds betere landbouwwerktuigen te leveren, die nog betere prestaties leveren. Hierdoor zijn zij een grote speler in het veld geworden en hebben zij veel bekendheid verworven.

Alles voor grondbewerking

Ben jij op zoek naar landbouwwerktuigen voor grondbewerking, dan is de kans groot dat je de juiste machines bij Evers Agro kunt vinden. Naast de bekende woelers bieden zij namelijk nog veel andere soorten werktuigen aan, waardoor zij eigenlijk voor iedere klus wel een geschikt product te bieden hebben. Zij bieden bovendien ook op een andere manier veel keus, je kunt bij hen kiezen voor:

  • nieuwe werktuigen
  • tweedehands exemplaren
  • artikelen voor jou op maat gemaakt

Voor dat laatste luisteren zij graag naar de ideeën en de wensen die jij hebt. Soms kan het zo zijn dat een kleine aanpassing van een bestaand ontwerp al voldoende is om jouw ideale machine te creëren. Andere keren is er een compleet nieuw ontwerp nodig. Zij denken graag met jou mee en zijn altijd geïnteresseerd in het verbeteren van bestaande landbouwwerktuigen en het ontwerpen van nieuwe apparaten. Voor wat voor soort product je bij hen ook kiest, zeker is dat je altijd van een hoge kwaliteit profiteert, zodat jij jouw werk zonder problemen kunt uitvoeren. Voor boeren die op zoek zijn naar goede landbouwwerktuigen, is het dus zeker een goed idee om eens te kijken bij eversagro.nl of contact met hen op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn