Het nut van bandenstellingen

22 oktober 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Garages gebruiken ze al jaren en tegenwoordig beginnen ook steeds meer opslagbedrijven het nut van bandenstellingen in te zien. Bandenstellingen zijn ongelofelijk belangrijk voor het correct opslaan van autobanden. Wanneer een band niet goed wordt bewaard, kan dat leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. De bestuurder van het voertuig komt in gevaar; een situatie die altijd vermeden moet worden. Wat is het nut van een bandenstelling?

  • Veilig opslaan van autobanden
  • Voorkomt slijtage
  • Juiste positie
  • Geen vormverandering

Bandenstellingen dragen bij aan de veilige opslag van autobanden. In een garage is dat natuurlijk vanzelfsprekend, maar in veel magazijnen liggen oude autobanden nog altijd gewoon op de grond. Ze liggen tussen andere stellingen in, of zijn hoog opgestapeld tegen de wanden. Banden die op deze manier worden bewaard verkeren vaak in slechte staat. Het is vaak niet meer mogelijk om met deze banden weg te rijden, zonder dat deze eerst worden hersteld. Om te voorkomen dat banden in de loop der jaren kapotgaan, gebruik je een bandenstelling. Bandenstellingen stellen je in staat een grote hoeveelheid banden zorgvuldig te bewaren. De stellingen zijn beschikbaar in verschillende formaten, zodat je banden van alle afmetingen netjes kunt sorteren en opbergen. Verder zorgen bandenstellingen dat het rubber minder snel slijt. Sommige banden die te lang onzorgvuldig zijn bewaard, kunnen helemaal niet meer hersteld worden. Het materiaal is in de loop der jaren steeds verder verpieterd, tot het punt waar het onverantwoord is de band nog te gebruiken. Het product moet worden vernietigd en dat is een enorme geldverspilling. Heb je een magazijn en behandel je banden nog steeds op dezelfde manier als kratten of dozen? Grijp dan nu je kans. Koop een aantal bandenstellingen, daarmee ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Bandenstellingen voorkomen vervorming

Wanneer banden te lang op de grond liggen gebeurt nog iets anders: de band verandert van vorm. Eerst is deze verandering bijna niet zichtbaar, maar op den duur kan het zomaar zijn dat je het exemplaar helemaal niet meer kunt monteren. Het is dan onveilig om op de band te rijden en je bent veel geld kwijt aan een reparatie of aan het recyclen van het materiaal. Een goede bandenstelling voorkomt dit probleem. De banden liggen in de juiste positie opgeslagen, zodat vervorming niet kan optreden. Bovendien houden de banden elkaar goed in balans, de stellage staat daarom als een huis. Bandenstellingen zijn relatief goedkoop en kunnen een heleboel problemen voorkomen. Heb je een aantal banden liggen en ben je bezorgd over hun toestand, wacht dan niet langer en bestel direct een aantal bandenstellingen. Nadat je het materiaal zorgvuldig hebt opgeslagen, kun je nadenken over vervolgstappen. De meeste banden zijn te redden, mits je op tijd aan de bel trekt. Wat voor type bandenstelling je nodig hebt is helemaal afhankelijk van de banden die je wilt opslaan. Grote banden vereisen een grotere stelling. Bovendien is het eenvoudiger meerdere kleinere exemplaren op te slaan.

Kies voor kwaliteit

Ga voor kwaliteit en kies voor bandenstellingen van L.P. Petersen. Op de website van dit bedrijf, https://www.lppetersen.nl/bandenstelling, vind je nieuwe en oude stellingen, tegen zeer schappelijke prijzen. Neem direct contact op via het contactformulier, zodat ook jij binnen zeer korte tijd gebruik kunt maken van deze handige vorm van opslag. Op de site vind je een handige sectie met aanbiedingen. Ben je op zoek naar een specifieke stellage, kijk dan eerst of deze toevallig in de aanbieding is. Dit kan je al snel tientallen euro’s besparen. L.P. Petersen is een betrouwbare leverancier van stellingen, bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn