Goede kwaliteit haardhout

30 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

In de winter is het heerlijk om de openhaard aan te kunnen steken en met een mooi haardvuur het huis te verwarmen. Om een goed vuur te kunnen stoken is haardhout van goede kwaliteit nodig. Er zijn verschillende soorten hout en de grote van de openhaard is van belang bij het maken van de juiste keuze. Weet u bijvoorbeeld welk soort hout de mooiste vlammen geeft of welk haardhout geschikt is voor uw openhaard? Wanneer u bijvoorbeeld een taaie houtsoort koopt bent u verzekerd van een hoog rendement, omdat het hout langzaam brand. Hierdoor ontstaat er gedurende een langere periode veel warmte in huis. U kunt dan de hele avond genieten van een mooi haardvuur in uw eigen woning. Ook is het goed om naar de verschillende houtsoorten te kijken. Eiken haardhout is wat harder dan anderen. Het voordeel van dit type hout is dat het lang zal blijven branden. Met een groot haardvuur kunt u hier dus het beste voor kiezen. Haardhout kan bij dehaardhouthandelaar.nl in verschillende hoeveelheden worden aangekocht. U heeft hierbij de keuze uit 0,5 tot 2 kuub. De levering is erg snel en u kunt met deze hoeveelheden lange tijd genieten van een mooi haardvuur. Naast eikenhout is ook essenhout goed voor de openhaard. Hier wordt ook wel van gezegd dat het het beste type hout is voor grote haardvuren. De lange brand duur is hierbij van belang, maar ook het feit dat dit hout makkelijk aan te steken is. Daarnaast is de haard direct te stoken, omdat het wordt geleverd als ovengedroogd hout. Voor de wat kleinere openhaarden is berken haardhout heel goed te gebruiken. Dit type hout brand sneller op, maar is makkelijk aan te steken door de loszittende bast. Berken geeft veel warmte en dus worden kleine ruimtes ook met minder hout snel warm gemaakt. Naast deze verschillende houtsoorten is het ook mogelijk om mixhout aan te schaffen. U kunt hierbij kiezen tussen een mix van berk en essenhout en een mix van eiken- en essenhout. Beide zijn verkrijgbaar in grote hoeveelheden voor vele avonden met een gezellig vuur in de openhaard.

Ovengedroogd haardhout

Het beste haardhout is ovengedroogd. Dit hout brand niet alleen langer, maar is ook veel beter aan te steken. Dit komt door het lage vochtgehalte in het hout. Door het eerst te drogen wordt er voor gezorgd dat u meteen kunt stoken. Een ander voordeel van het vooraf drogen van hout is dat er door het weinige overgebleven vocht ook minder rookontwikkeling is. Ook hoeft u niet meer zelf het hout in hanteerbare stukken te hakken. Het haardhout dat u bij dehaardhouthandelaar.nl koopt is al in blokken van het juiste formaat gekloofd. U heeft er dus bijna geen omkijken meer naar. De pellets met de gekozen hoeveelheid hout kunnen overal in Nederland worden geleverd. Wanneer u voor 5 uur ’s middags bestelt via de webshop, krijgt u uw haardhout al de volgende dag bij u thuis geleverd. Vooral tijdens de koude wintermaanden met sneeuw en ijs buiten is dit ideaal. U kunt het huis meteen gaan verwarmen met een mooi haardvuur. Uiteraard is niet alleen de warmte van belang, maar creëert u op deze manier ook sfeer in huis. Voor de bezorging zelf hoeft u niet te betalen en ook hoeft u geen extra moeite te doen om thuis te zijn om de pellets aan te nemen zoals vaak bij pakketten het geval is. De bezorger levert de pellets bij u thuis af op een goede plek waar het hout ook zonder uw aanwezigheid een tijdje kan blijven staan. Bij elke levering van ovengedroogd haardhout krijgt u een stookgarantie. Aan deze garantie zitten verschillende voordelen verbonden:

  • U bent verzekerd van ovengedroogd haardhout
  • In de lente en de zomer krijgt u vroegboek korting
  • Gratis thuisbezorgd, het hele jaar door

Hout uit het buitenland

Haardhout dat u in Nederland geleverd krijgt wordt gekapt in de Baltische staten. Dit zijn landen als Litouwen, Estland en Letland. Hier wordt het haardhout niet alleen gekapt, maar ook gedroogd en op maat gehakt. De vele pellets gaan dan vanuit deze landen op transport en worden in Nederland geleverd. De kwaliteit van het hout is heel goed. Ook zijn er goede afspraken gemaakt over de herbeplanting van bomen waar leveranciers zich aan moeten houden. Het verbouwen en oogsten van het hout gebeurd onder strenge voorschriften en op een milieuvriendelijke manier. U kunt uw haardhout dus met een gerust hart opstoken. U kunt er voor zorgen dat ook het stoken op milieuvriendelijke wijze gebeurt. De aanmaakblokjes en aanmaakhoutjes die u bij dehaardhouthandelaar.nl kunt kopen zijn allen niet slecht voor het milieu en werken snel. Door het gebruik van deze middelen heeft u in een handomdraai een prachtig haardvuur waar u lange tijd van kunt genieten. Het is uiteraard niet zo dat dit haardhout alleen voor binnen geschikt is. Ook buiten in de vuurkorf is het zeer goed te gebruiken. U kunt dus ook tijdens de wat koudere zomeravonden lange tijd buiten blijven zitten met de warmte van een mooi vuur. Hier kunt u gezellig met familie en vrienden genieten van een haardvuur buiten. Zo heeft u nooit meer een elektrische warmtelamp nodig, want wat is er nu mooier dan echt vuur dat ook nog eens heel voordelig en milieubewust kan worden aangekocht? Voor elke openhaard of vuurkorf is de juiste soort haardhout te koop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn