Ga voor iedere belangrijke bijeenkomst altijd eerst naar een goed sprekersbureau

30 juni 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

quality-bookings - SprekersbureauVoor het organiseren van een seminar over de vrije wil in mens en dier moest ik vele zaken organiseren. Het begint altijd met de locatie. Waar kan ik de juiste hoeveelheid mensen kwijt? Bij het kiezen van een locatie moet je er altijd op letten dat de locatie een beetje past bij het onderwerp. In dit geval was het onderwerp typisch filosofisch vraagstuk. De doelgroep bestond uit mensen die interesse hadden in dit onderwerp. Het was dus ook redelijk informeel. Dus een informele zaal was goed genoeg. Daarnaast moet je ook nadenken over de grootte van de zaal. Een te grote zaal is net zo erg als een te kleine zaal. Bij een te grote zaal valt het direct op dat er lang niet genoeg mensen aanwezig zijn en een te kleine zaal laat direct zien hoe slecht de planning is van degene die het seminar organiseert (ik dus). Verder moest ik de mensen in de zaal de gelegenheid kunnen geven om mee te doen aan de discussie. Daarom heb je ook altijd weer verschillende keuzes. In een kleine zaal met relatief weinig mensen hoef je niet per sé gebruik te maken van een microfoon. Is de zaal groter, dan is het wel belangrijk dat zowel de spreker als de rest van het publiek de vraag kan verstaan. In dat geval kun je kiezen voor een microfoon en je kunt ook een persoon inhuren die de vragen aanhoort en via de microfoon hardop herhaalt voor spreker en publiek. Ik koos voor die optie, want het is altijd maar afwachten of mensen vragen hebben en als het zo is dan is dit een goede middenweg om de vragen duidelijk naar voren te brengen. Gezien het algemene onderwerp was het ook fijn dat ik veel mensen kon uitnodigen om te spreken. Met een dergelijk vraagstuk kun je tal van verschillende mensen uitnodigen zoals:

  • Theologen
  • Biologen
  • Filosofen
  • Economen
  • Natuurwetenschappers
  • Mensen uit overige disciplines

De vrije wil is typisch een fenomeen dat eigenlijk door alle disciplines heen loopt en dat vanuit al die disciplines dan ook verschillende perspectieven oplevert. Maar ik wist ook dat ik niet zomaar mensen uit kon nodigen uit die gebieden. Als ik iets goed heb onthouden van mijn studietijd, dan is het wel dat de materie vaak enorm interessant is, maar dat degene die het vertelt dat juist niet is. Dat is jammer, want een saaie spreker maakt ook de materie saai. En dat terwijl de materie vaak enorm interessant is. Wie wil er nou niet meer weten over de vrije wil? Daarom moest ik dus sprekers zien te vinden die én veel kennis hebben over dit onderwerp binnen hun discipline én goed kunnen spreken. Hiervoor ben ik naar een professioneel sprekersbureau gegaan.

Goede sprekers vind je via het sprekersbureau Quality Bookings

Van alle dingen die je moet regelen voor een seminar zijn de sprekers natuurlijk het belangrijkste. Dus als je de mist in gaat wat betreft de locatie, dan kun je een hoop goedmaken met een stel goede sprekers, maar zonder goede sprekers ben je reddeloos verloren. Daarom ging ik dus ook naar een sprekersbureau. Via een sprekersbureau kun je namelijk in contact komen met professionele sprekers. En het mooie van het sprekersbureau van Quality Bookings is dat je via hun website kunt zoeken op verschillende disciplines. Zo is het via dit sprekersbureau dus extra gemakkelijk om in contact te komen met een econoom of een theoloog. Deze kun je dan het onderwerp voorleggen en als de persoon beschikbaar is dan kun je hem of haar inhuren via het sprekersbureau. Ideaal natuurlijk, want zo weet je meteen zeker dat de spreker én thuis is in het onderwerp én goed kan spreken. En dit allemaal via een sprekersbureau. Mijn seminar draaide om dit onderwerp en dat onderwerp is tot stand gekomen naar aanleiding van een lezing over ditzelfde onderwerp. De spreker (achteraf ook uitgenodigd via een sprekersbureau) van die lezing was de eerste die ik had gevraagd voor mijn seminar. In eerste instantie wilde ik gewoon zijn lezing herhalen voor een breder publiek. Toen hij in de gaten had dat ik deze plannen had stelde hij voor om er een soort discussie seminar van te maken met verschillende personen die allemaal anders denken over het onderwerp. Daarom had ik extra sprekers nodig en daarom wilde ik zoveel mogelijk variatie in de sprekers. Dit heb ik dus ook zo voorgelegd aan de mensen van het sprekersbureau en zij konden hier direct mee aan de slag. Zij zorgden er dan ook voor dat ik uiteindelijk een totaal had van 4 sprekers die allemaal anders dachten over de vrije wil. Twee van de 4 geloofden niet in de vrije wil en 3 van de vier waren er van overtuigd dat dieren sowieso niet zoiets bezitten als wilsvrijheid. Dit leverde natuurlijk prachtige discussies op. Wat dat betreft heb ik dan ook niets dan lof voor het sprekersbureau van Quality Bookings.

Kies daarom altijd voor een sprekersbureau

Mijn seminar was uiteindelijk een groot succes. De discussies liepen hoog op en ook het publiek deed enthousiast mee. Dit alles was vooral een verdienste van de sprekers die ervaren genoeg waren om te spreken voor grote groepen mensen. Ik zou iedereen bij deze dan ook aanraden om gewoon gebruik te maken van een sprekersbureau, want daarmee kies je voor kwaliteit en succes is dan zeker gegarandeerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn