Een schitterende egale vloer met een mooie epoxy coating

3 juni 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het is je vast wel eens overkomen dat je een zaal binnenloopt en dat de vloer van één solide materiaal gemaakt lijkt te zijn. Het is mooi strak en uniform en je kunt geen naadje ontdekken. Wellicht vraag je je dan ook af hoe ze een dergelijke vloer zo strak aan kunnen brengen. Misschien denk je aan behang dat ook vaak strak tegen de muur aan geplakt zit waardoor het lijkt alsof het één geheel is. Maar als je een muur met behang nader inspecteert kun je altijd de naden tussen de banen met behang zien. Vaak vind je her en der ook wel een rimpel waar men het behang niet helemaal strak heeft weten te plakken. Bij de vloeren waar het hier om gaat vind je zulke naden niet. Het is altijd één vlakke uniforme vloer. Dergelijke vloeren zie je bijvoorbeeld vaak bij een auto showroom. De auto’s staan glanzend en gepoetst geparkeerd op een mooie strakke vloer. Je vindt het ook vaak terug in moderne keukens. Het is ook geen zeil, maar echt een harde solide vloer waar geen gebruik is gemaakt van tegels of andere materialen. De vraag waar je als lezer nu natuurlijk een antwoord op wilt is welke vloeren dit zijn en hoe ze worden aangebracht. Welnu, het antwoord laat zich natuurlijk raden, want het is al een beetje verklapt in de titel. Het gaat hier om de zogenaamde epoxy vloeren. Epoxy coating is een gietvloer. Dit betekent dat de epoxy coating in eerste instantie vloeibaar is. In deze vloeibare vorm wordt de epoxy coating vervolgens aangebracht. Op het moment dat de epoxy coating nog vloeibaar is kan de vloer gemakkelijk en egaal verspreid worden met een speciale verdeel-kam en andere gereedschappen die geschikt zijn voor epoxy. Daarna laat je de epoxy coating hard worden en dan heb je dus de vloer die je zo vaak tegenkomt, de vloer die volledig stak is en bestaat uit één geheel. Dit is dus omdat het ook echt een geheel is. In die zin lijkt het een beetje op asfalt. Dit wordt ook vaak in vloeibare vorm aangebracht en daarna met de stoomwals verspreid. Daarna koelt het asfalt af en ontstaat er een weg die bestaat uit één geheel. Belangrijk verschil tussen epoxy en asfalt is natuurlijk dat epoxy echt één mooi glanzend geheel is terwijl asfalt steeds meer kleine scheurtjes begint te vertonen. Daarom is het ook gemakkelijk om oude wegen te onderscheiden van nieuwe wegen. De oude wegen hebben als het ware meer ‘jaarringen’ dan de nieuwe wegen. Met epoxy heb je dit probleem niet want het ziet er over 10 jaar nog net zo uit als toen je de epoxy vloer aanbracht.

Waar kan ik terecht voor een epoxy vloer?

Als je een dergelijke strakke en gladde vloer wilt kopen, dan kun je terecht op de website van decochip.nl. Hier kun je verschillende soorten van gietvloeren kopen. Het maakt niet uit of je een rode vloer wilt of een blauwe. Beide kleuren en alle andere kleuren van de regenboog zijn in principe te verkrijgen via deze website. Het is dan ook goed om te weten dat je een gietvloer kunt gebruiken voor de volgende vloeren en wanden:

  • Gietvloeren
  • Coating wanden en coating vloeren
  • Betonlook wanden en vloeren
  • Badkamer antislip
  • Keuken/werkbladen
  • Zwembad coating
  • Vee/transport vloer
  • Kleurchips

Zoals je kunt zien heb je genoeg keuze bij deze website. Het is verder ook goed om te weten dat je alles gewoon online kunt bestellen. Je hebt verder ook geen hulp nodig want epoxy is gemakkelijk aan te brengen. Iedereen kan dus zelf aan de slag met de coating. Mocht je het toch liever op safe willen spelen, dan kun je je ook aanmelden voor één van de workshops waar je leert om zelf een vloer aan te brengen. Voor een maximaal resultaat kan dit natuurlijk wenselijk zijn. Maar nogmaals, het aanbrengen van een epoxy coating is vrij eenvoudig en het is een stuk minder ingewikkeld dan behang plakken. Als je het vergelijkt met koken, dan is een epoxy vloer aanbrengen vergelijkbaar met het koken van een eitje. Zelfs de grootste kluns in de keuken kan vaak nog wel een eitje bakken. Dus ook al heb je twee linkerhanden, dan nog is het aanbrengen een gietvloer iets wat je toch nog zelf kunt doen.

De voordelen van decochip.nl

Als je een gietvloer bestelt via deze website, dan heb je natuurlijk te maken met enkele voordelen. Allereerst heb je te maken met een zeer voordelige website. Dat is fijn, want je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Verder is het goed om te weten dat je de bestellingen de volgende werkdag al in huis hebt. Dus als je handen jeuken om aan de slag te gaan, dan hoef je maar één nachtje te slapen voordat je de handen uit de mouwen kunt steken. Zoals gezegd kun je dat helemaal zelf doen, dus je hoeft niet op de werklui te wachten. Mocht je toch vragen hebben, dan kun je gemakkelijk via de chat een vraag stellen. Dat is wel zo gemakkelijk, want terwijl je wacht op antwoord kun je gewoon verder gaan met je werkzaamheden. Je hoeft niet aan de telefoon te wachten op een antwoord. Tot slot kun je alles gemakkelijk online afrekenen via iDEAL. Ook als je in België woont, kun je online betalen met Bancontact Mister Cash.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn