Een leuk kinderfeestje met brandweerman Sam

2 februari 2019

Posted in Kinderen en Speelgoed

Komt de verjaardag van je kind er weer aan – en wil je iets leuks geven, maar ook iets wat niet te duur is? Voel je dan vooral niet schuldig; cadeaus die niet duur zijn, kunnen wel even leuk zijn. Daarnaast wil je kind waarschijnlijk ook een feestje geven, wanneer hij of zij daar de leeftijd voor heeft. Heb je het krap, maar wil je toch dat je kind een goede herinnering heeft aan deze dag? Met de volgende budgettips geef je een spetterend feestje! En brandweerman Sam maakt er onderdeel van uit…

6 budgettips met brandweerman Sam

Een kinderfeestje kan leuk zijn én niet duur tegelijk. Met de juiste technieken vermijd je grote uitgaven zonder dat de kinderen dit merken. Een aantal tips om het budget laag te houden, zijn de volgende:

  • Verstuur uitnodigingen online
  • Vier het thuis
  • Vier het samen
  • Was zelf af
  • Bak zelf de taart
  • Geef speelgoed van brandweerman Sam

Allereerst de uitnodigingen: je kunt natuurlijk een stapel leuke kaartjes kopen bij een winkel, maar je kunt ook zelf iets in elkaar knutselen. Op papier, of – nog simpeler – online. Er zijn leuke afbeeldingen van brandweerman Sam te vinden op internet, bijvoorbeeld. Deze kun je vervolgens makkelijk plakken in Word en er een tekst overheen typen. Een prachtige uitnodiging van brandweerman Sam is zo gefikst! Bijkomend voordeel is dat er geen gedoe is met uitnodigingen die kwijt raken of vies worden. Ideaal dus! Een tweede tip is om het kinderfeestje thuis te houden. Verzin zelf leuke activiteiten; vaak lukt dat wel, als je maar een goed thema hebt. Bijvoorbeeld Pippi Langkous, of iets van een dagelijks televisieprogramma, zoals brandweerman Sam. Dit scheelt een hoop geld wat je anders had uitgegeven aan een grote activiteit buitenshuis. Maar ook hier geldt dat iets buitenshuis niet per se leuker is. Misschien vind je kind het zelfs fijner om gewoon veilig thuis te blijven! Lijkt het je toch leuk om zo’n grote activiteit te doen, overweeg dan om het feestje van je kind samen te vieren met een ander kind die ook jarig is rond deze periode. Dan kunnen beide ouders de kosten delen. Een vierde tip: koop geen plastic bekertjes en bordjes, maar gebruik je eigen servies en was dit vervolgens zelf af. Scheelt geldt én het is beter voor het milieu. Win-winsituatie dus! Wat je ook zelf kunt maken in plaats van het te kopen, is de taart. En geef toe: dat is best leuk om te doen. Je kunt zo lekker snoepen tussendoor… Tot slot: brandweerman Sam. Speelgoed hiervan is voor ieder kind leuk – en ook niet al te duur! Kijk maar eens op  https://www.zippytoys.nl/. Hier vind je brandweerauto’s, een knutselset, een speelmat en nog veel meer, allemaal in het thema van brandweerman Sam. Wanneer je het feestje in dit thema wil geven, ben je aan het goede adres bij Zippytoys, want zij verkopen ook feesthoedjes, uitdeelzakjes en uitnodigingen à la brandweerman Sam.

Over wie praten we?

Misschien heb je nog nooit van brandweerman Sam gehoord, of heeft je kind het wel eens over hem gehad maar ben je het alweer kwijt. Brandweerman Sam is een figuur uit een tv-programma dat al sinds 1987 op de buis is. Van oorsprong is het een Engels programma, maar drie jaar later pikten de Nederlandse zenders het op en konden Hollandse kinderen de avonturen van de brandweerman ook aanschouwen. Van de VARA verplaatste het naar Kindernet, en momenteel kunnen kinderen het zien op RTL 8 Telekids. De verhaallijn gaat over Sam, de brandweerman in Piekepolder die met zijn collega’s in actie komt bij brand of nood. Gelukkig komt het altijd goed. Een ideaal thema voor een kinderfeestje dus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn