De beste katten krabpaal

18 mei 2016

Posted in Dieren en Toebehoren

Een katten krabpaal is niet alleen heel leuk voor een kat, maar tegelijkertijd ook heel nuttig. Voor een kat is het namelijk belangrijk dat zijn of haar nagels scherp zijn, wat de kat doet door aan harde voorwerpen te krabben. Wilt u dus uw eigen meubels ontzien dan kunt u kiezen voor een katten krabpaal. Krabpalen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van groot tot klein, voor 1 of meerdere katten, met speeltjes of zonder. Bij Krabpaal.nl vindt u altijd de juiste krabpaal voor uw katten, zodat ze heerlijk kunnen krabben, spelen of slapen op hun eigen plekje.

De juiste katten krabpaal selecteren

Het belangrijkste onderdeel van een katten krabpaal is dus de krabpaal zelf. Dit is stevig en kan uw kat dan ook gebruiken om aan te krabben. Wilt u alleen een krabpaal en verder weinig poespas, dan kunt u kiezen voor een eenvoudige katten krabpaal van ongeveer een meter hoog. Deze plaatst u gewoon op de grond en kan dan door uw kat worden gebruikt. Wat wel van belang is om op te letten is het gewicht en de grootte van uw kat. Een grotere of zwaardere kat kan misschien de krabpaal om laten vallen door zijn gewicht. Speciaal voor zwaardere katten heeft Krabpaal.nl een assortiment krabpalen die minder snel omvallen, zodat ook deze katten kunnen genieten van hun eigen krabpaal.

De extra’s die u kunt selecteren bij uw katten krabpaal zijn grofweg in te delen in de volgende categorieën:

  • Plateaus
  • Slaapholletjes
  • Speeltjes

Krabpaal.nl heeft een ruim assortiment, dus u kunt altijd wel de combinatie vinden die past bij uw kat. De eerste keuze die u moet maken is de hoogte van de katten krabpaal. Heeft u een kat die van klimmen houdt en vindt u uw kat altijd terug bovenop het keukenkastje of in de boom? Dan is dat een goed teken dat uw kat ook graag hoog wilt slapen. Als katten namelijk hoog slapen voelen ze zich beschermd, omdat daar niemand bij kan komen. Dit geldt niet voor alle katten, maar als uw kat dus graag klimt en vaak in slaap valt op hoge plekjes kan een hoge katten krabpaal een overweging zijn. U kunt kiezen uit kleine, middelgrote, grote of plafondkrabpalen. Een plafondkrabpaal reikt helemaal tot het plafond en is dan ook ideaal als u meerdere katten heeft. Zo hebben ze allemaal hun eigen plekje en zitten ze elkaar niet in de weg.

Wilt u niet een plafondkrabpaal in uw kamer hebben staan maar wel meer ruimte bieden aan uw katten, dan is een grote of middelgrote katten krabpaal een goede oplossing. Hierop kunnen uw katten ook al heerlijk klimmen en een rustplekje opzoeken. Ook hier geldt dat u moet zoeken naar de juiste combinatie van speeltjes, plateaus en slaapholletjes. Heeft u meerdere katten dan kan het misschien een overweging zijn om te kiezen voor twee slaapholletjes, zeker als uw katten nu ook niet bij elkaar slapen. Twee plekjes om te slapen is dan wel zo fijn voor uw katten, zodat ze elkaar niet weg hoeven te jagen. Hetzelfde geldt ook voor plateaus, deze zal uw kat vaak gebruiken om uit te rusten en u wilt niet dat hij of zij hoeft te vechten voor zijn plekje. Verder geldt natuurlijk dat ingewikkelder en hoger leuker is voor een kat die van klimmen houdt, terwijl een rustige kat wat minder snel volledig zal kunnen genieten van een grote katten krabpaal. Dat is een afweging die u moet maken, waarbij u goed in moet kunnen schatten wat voor karakter uw katten hebben. Het is de moeite waard om eens te kijken naar waar uw katten nu slapen en waar ze vaak heen gaan, vooral als u nu al een katten krabpaal heeft. Zo kunt u beter inschatten wat uw kat graag wilt.

Wat katten ook heel fijn vinden is als ze tijdens het klimmen ook 1 of meerdere speeltjes tegenkomen. Veel van onze krabpalen zijn voorzien van enkele speeltjes, die op slimme plekken in de katten krabpaal hangen. Denk bijvoorbeeld boven een plateau, zodat uw kat het speeltje tegenkomt bij het klimmen. De speeltjes zijn vaak pluchen bolletjes aan een touwtje, wat iedere kat natuurlijk leuk vindt. En ook hier geldt: bij meerdere katten hebben meerdere speeltjes de voorkeur. Zo hebben uw katten allemaal hun eigen plekje en kunnen ze op hun eigen manier spelen, zonder dat ze daarbij elkaar in de weg zitten.

Andere oplossingen

Bent u eigenlijk alleen maar opzoek naar een product om te zorgen dat uw katten niet meer uw meubilair gebruiken om hun nagels bij te werken? Bij Krabpaal.nl kunt u daarvoor ook kiezen uit een krabton of een krabplank, naast natuurlijk een kleinere katten krabpaal. Een krabton is naast een plek om te krabben ook een heerlijke slaapplek voor uw kat, zodat uw kat ook hierin uit kunt rusten. Veel van onze krabtonnen zijn voorzien van meerdere slaapplekjes, zodat u ze ook met meerdere katten gerust kunt gebruiken. Met een krabplank biedt u een duidelijke plek aan waar uw katten zich kunnen krabben, zonder dat ze u of elkaar in de weg zitten.

Wat voor soort katten u dus ook heeft, of het speelse of juiste rustige types zijn, bij Krabpaal.nl vindt u altijd de juiste krabpalen. Of u nou opzoek bent naar een katten krabpaal met veel verdiepingen en slaapplekjes, of gewoon een katten krabpaal zodat uw katten een plek hebben om te krabben, hier vindt u het allemaal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn