Bezwaar maken bij het UWV met juridische hulp

13 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Mijn hele leven heb ik gestudeerd en gewerkt. Hierbij maakte ik gebruik van het sociale zekerheidsrecht, zoals mijn studiefinanciering. In een klap veranderde echter mijn leven, waardoor ik te maken kreeg met het UWV. Dit verliep echter niet volgens plan, waardoor ik juridische hulp wel kon gebruiken. Ik besloot bezwaar te maken bij het UWV. Het bezwaar maken bij het UWV is echter niet gemakkelijk, bleek wel. Daarom schakelde ik de hulp in van FG Advocatuur. Zij hielpen mij om bezwaar te maken bij het UWV, waardoor ik mijn leven weer op kon pakken.

Meer dan alleen een bezwaarschrift bij bezwaar maken bij het UWV

U kent het UWV, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering, vast qua naam. Zij verzorgen namelijk diverse verzekeringen, zoals WW, WIA en WAO. In mijn geval was ik het echter niet eens met de beslissing, dus besloot ik bezwaar te maken bij het UWV. Mijn uitkering werd namelijk verlaagd. Ook in het geval van een afwijzing kunt u bezwaar maken bij het UWV werd mij verteld, maar dit was gelukkig niet het geval. Door FG Advocatuur werd ik met het volgende geholpen:

  • Het opstellen van een bezwaarschrift
  • Het op tijd indienen van het bezwaarschrift
  • Duidelijk aangeven waarom u het er niet mee eens bent

Met FG Advocatuur wist ik precies hoe ik de brief op moest stellen en hiermee het gewenste resultaat kon behalen. Hoewel ik wist dat ik bezwaar maken bij het UWV kon en dat ik ongeveer wist wat er in een bezwaarschrift moest staan, was het fijn om te weten dat er iemand met mij mee kon kijken wat er precies in moest staan. Ik kon namelijk zelf wel zeggen waarom ik het er niet mee eens was, maar dan moest het nog op een nette manier in de brief komen te staan. Samen met een advocaat kon ik bezwaar maken bij het UWV zonder iemand te beledigen of onduidelijk over te komen. Daardoor vergrootte ik mijn kans van slagen aanzienlijk en wist ik zeker dat ik niets over het hoofd zag. Ik zou de samenwerking zo weer overdoen als het nodig was. Daarnaast zou ik het iedereen aanbevelen om samen te werken met FG Advocatuur, zodat ook u bezwaar kunt maken bij het UWV zonder problemen.

Meerdere rechtsgebieden onder een dak

FG Advocatuur is een advocatenbureau gespecialiseerd in personen- en familierecht, strafrecht en sociale zekerheidsrecht. Tijdens mijn samenwerking kwam ik erachter dat het een veelzijdig kantoor is, waar ze voor iedere zaak een specialist hebben. Als eerste kreeg ik een gratis adviesgesprek, waarbij ik ook vragen kon stellen met betrekking tot het starten van mijn zaak. Ik kreeg hierbij deskundig juridische bijstand en ondersteuning bij de dingen waar ik zelf niet aan uitkwam, kwam er achter dat er meerdere rechtsgebieden beschikbaar waren en dat ze u ook kunnen helpen als u in hoger beroep wilt tegen een strafbaar feit. In feite krijgt u alleen maar rust in uw hoofd en bestaan als u een samenwerking aangaat met FG Advocatuur. Een bijkomend voordeel voor mij was dat er het eerste half uur geen kosten in rekening werden gebracht, waardoor ik de stap naar een advocaat minder groot vond. Wilt u ook weten wat FG Advocatuur in Almere voor u kan betekenen, neem dan contact op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://advocatuur-almere.nl. U kunt hier ook het contactformulier invullen. De advocaten van FG Advocatuur zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen. Begin vandaag nog met bezwaar maken bij het UWV met juridische hulp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn