Werklampen gebruiken om beter te werken?

20 mei 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Men hoort het wel vaker, werken met licht werkt beter op bepaalde stoffen en men zou zich beter kunnen concentreren en minder snel slaperig worden. Het stofje, melatonine genaamd, wordt minder snel aangemaakt want dit stofje wordt namelijk meer aangemaakt bij het werken in een donkere ruimte. Het is daarom ook aan te bevelen om werklampen neer te zetten in jouw werkruimte om minder slaperig te worden. Zo voorkom je dat je liters koffie nodig hebt om productief te blijven gedurende jouw werkdag. Wil jij ook werkkampen aanschaffen? Dan kan dat via de website van Werken bij Licht. Je kunt werklampen bestellen bij hun van onder andere de volgende soorten:

  • LED TL Armatuur waterdicht enkel
  • 2x LED werklamp breedstraler 1500LM
  • 48W LED werklamp vierkant
  • Werkenbijlicht.nl
  En niet alleen deze werklampen, je hebt nog veel meer keuze op de website. Zij bieden ontzettend veel soorten werklampen aan, ook voor onder andere jouw voertuig.

  Wat werkt nog meer om wakker te blijven, naast werklampen?

  Wat nog meer werkt om wakker te blijven – naast dat je genoeg werklampen in je bedrijfsruimte hebt geplaatst is af en toe een stukje wandelen in de buitenlucht. Zuurstof werkt bevorderend en helpt je weer actief te laten voelen. Dit is ook goed voor je concentratie en dit alles hangt natuurlijk samen met wakker blijven niet slaperig worden ter voorkoming van het aanmaken van het stofje melatonine, waar zometeen meer over wordt verteld. Voordat je dus een werkruimte betrekt en daar vijf tot zeven dagen per week, acht uur per dag moet zitten moet je dus zorgen dat je dit stofje niet aanmaakt door af en toe te wandelen in de buitenlucht of goede en lichte werklampen te plaatsen. Dit alles gaat je zeker helpen om niet ongewenst slaperig te worden als je het totaal niet kunt gebruiken. Productief zijn is belangrijk, zeker in een omgeving als de ZuidAs. Als je gezond wilt blijven en niet mee wilt doen met de trend om rotzooi tot je te nemen dan moet je je vooral gaan inlezen in de manieren om niet zomaar slaperig te worden. Dit is dus voor jou een eerste stap naar een productiever werkbestaan.

  Alles over het stofje melatonine

  Het stofje melatonine is interessant. Het is daarom ook interessant om hier meer te weten over te komen. Om precies te zijn is melatonine een hormoon. Het spelt zoals genoemd een rol in het slaap-waakritme van ons lichaam en zorgt er mede voor dat we slaperig worden als het donker wordt. Niet handig als je dus productief wilt zijn en in een donkere kantoorruimte zit. Daarom kun je maar beter zorgen dat jouw werkplek omringd is met genoeg werklampen. Het wordt ook gebruikt bij bepaalde vormen van slapeloosheid. Meestal moet melatonine enkele uren voordat het slapen begint worden ingenomen en daarover kan natuurlijk ook advies worden ingewonnen. Je kunt dit pilletje ook slikken, het hormoon innemen als je last hebt van een jetlag. Het middel moet je dan zo lang mogelijk innemen, maar wel stoppen als de klachten verdwijnen. Dit is meestal tot vijf dagen na aankomst.

  Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn