Wat kan loopbaancoaching voor je betekenen?

20 augustus 2020

Posted in Coaching en Workshops

Er zijn maar al teveel mensen die het lastig vinden om hun carrière vorm te geven, zeker in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Voor deze mensen is er de loopbaancoaching van Groei Atelier. Deze is er namelijk speciaal voor mensen in deze leeftijdscategorie die het gevoel hebben vast te lopen in hun carrière. Deze mensen hebben vaak het gevoel dat er veel meer uit te halen is dan ze nu doen, maar ze vinden het lastig om concrete stappen in die richting te zetten. Gelukkig bestaat er loopbaancoaching. Tijdens dit soort coaching ga je samen met je persoonlijke begeleider aan de slag om vorm te geven aan jouw carrière, oftewel je loopbaan. Jullie gaan allereerst jouw talenten, wensen en dromen in kaart brengen. Je moet namelijk eerst duidelijk kunnen formuleren wat je doelen zijn, en bovendien weten waar je goed in bent en wat je nog moet ontwikkelen om dat te bereiken. Misschien ben je heel erg goed in wat je doet, mar mis je bepaalde communicatieve skills waardoor je niet verder komt. In dat geval mag je best wat meer zelfvertrouwen krijgen en durven staan voor jouw talenten. Je mag namelijk gehoord worden, en dat is voor getalenteerde introverten nogal eens lastig. Het kan echter ook zo zijn dat je niet op de juiste plek zit op je werk, en beter iets kunt zoeken dat beter past bij de richting die je op wilt, en waar je meer mogelijkheden tot groei hebt. Loopbaancoaching gaat je helpen op precies die manier die voor jou nodig is, want dat is afhankelijk van veel verschillende factoren. Geen enkel coachingstraject lijkt dan ook op een andere, want het is echt maatwerk.

Loopbaancoaching of life coaching voor jongeren

Of je nu in je werk vastloopt of op bepaalde punten in je leven, de loopbaancoaching van Groei Atelier  is er voor jou. Helaas is het zo dat in de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar heel veel mensen tegen problemen aan lopen. Ze ervaren heel veel druk vanuit de maatschappij om te presteren, zowel op hun werk als in hun prive leven. Ze proberen uit alle macht te voldoen aan het verwachtingspatroon dat de zowel voor zichzelf hebben gecreëerd als van anderen meekrijgen, en dit resulteert vaak in overmatige stress. De loopbaancoaching of life coaching van Groei Atelier helpt je dan prioriteiten te stellen en structuur aan te brengen in zowel je werk als je privé-leven. En dat helpt je verder.

Voor wie is loopbaancoaching of life coaching?

Loopbaancoaching of life coaching is er speciaal voor mensen die stress ervaren als gevolg van een gebrek aan structuur en doelen in hun leven. Daarnaast ervaren ze vaak:

  • Een constant gebrek aan tijd
  • Een gebrek aan zelfvertrouwen
  • Een grote druk om te presteren

Al deze zaken samen zorgen een natuurlijk voor dat je niet lekker in je vel zit en dat je maar niet verder komt. De loopbaancoaching of life coaching van Groei Atelier kan in dat geval hulp bieden. Daarmee heb jij binnen de kortste keren alles weer op de rit, en een heldere visie en plan voor de toekomst. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn