Waarom zou je elke dag een multivitamine slikken?

19 november 2020

Posted in Coaching en Workshops

Er zijn genoeg mensen die niet zo gezond eten, en deze mensen lopen het risico op bepaalde tekorten. Bij vitaminecompleet.nl weten ze daar alles vanaf. Ze ontwikkelden er een multivitamine die jou voorziet in (een groot deel van) je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Deze is in een grote pot te bestellen en te gebruiken door het hele gezin. Maar waarom is dat eigenlijk nodig? Nu, je zou denken dat zelfs als je wel redelijk gezond eet je niks hoeft bij te slikken, maar dat is niet altijd waar. Voedingsbodems zijn namelijk uitgeput en de hoeveelheid vitaminen in onze voeding is veel lager dan hij is geweest. Het kan dus absoluut geen kwaad om tenminste twee keer in de week een multivitamine te slikken, bijvoorbeeld van vitaminecompleet.nl. Daar kun je deze gewoon gemakkelijk online bestellen en heb bij je thuis laten bezorgen. Deze multivitamine van hun eigen merk hebben ze zelf ontwikkeld, en bevat de meest natuurlijke vitaminen die je maar kunt vinden. Veel supplementen zijn gemaakt van synthetische (oftewel nagemaakte) vitamines. je lichaam herkent deze niet direct en moet er meer moeite voor doen om ze om te zetten en te gebruiken. Dat is bij de supplementen van deze webshop dus niet het geval. Ze zijn helemaal natuurlijk, en je lichaam kan ze direct gebruiken.

Wat slik je naast die multivitamine nog meer?

Het is vrijwel onmogelijk om een supplement te ontwikkelen dat voorziet in alle vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren die je per dag nodig hebt. Dat zou een onstilbare pil worden. Daarom hebben ze bij vitaminecompleet drie verschillende supplementen op de markt gebracht, die elkaar perfect aanvullen. Allereerst hebben ze natuurlijk de normale multivitamine. Deze bevat maar liefst 53 ingrediënten en voorziet in een groot deel van je dagelijkse behoefte aan vitaminen. Daarnaast hebben ze ook een supplement met magnesium en een met omega 3. Ook deze zijn erg belangrijk op dagelijkse basis, maar lastig in een supplement te combineren met multivitamine. Omega 3 is belangrijk voor heel veel processen in je lichaam, zoals de werking van je hersenen en de informatie-overdracht. Als je nooit vis een (bijvoorbeeld omdat je het niet lust of omdat je vegetarisch eet) dan is een omega 3 supplement zeker aan te raden. Een tekort aan omega 3 kan namelijk leiden tot allerlei vage klachten.

Hoe belangrijk is magnesium precies?

Naast omega 3 en die multivitamine kun je bij deze aanbieder ook een supplement met magnesium kopen, en dat is misschien nog wel de aller belangrijkste. Magnesium is namelijk betrokken bij enorm veel processen in je lijf, en een tekort kan nare klachten opleveren, zoals:

  • Slecht kunnen slapen
  • Je constant onrustig of gestresst voelen
  • Spierkrampen of spierstijfheid

Magnesium is de tegenhanger van calcium, en als je een tekort hebt dan voel je je over het algemeen erg gespannen. Daarom is het zo belangrijk om naast je multivitamine een supplement met magnesium te slikken, het liefst elke dag. En met het omega 3 supplement is jouw dagelijkse portie vitamines, mineralen en essentiële vetzuren compleet. Hoewel het natuurlijk altijd aan te raden is om daarnaast gezond te eten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn