Waarom en hoe kun je Bitcoin kopen?

1 juni 2021

Posted in Financiën en Verzekeringen

Iedereen wil tegenwoordig Bitcoin kopen. Cryptocurrencies zijn een populaire beleggingscategorie en hoge rendementen zijn mogelijk. Toch is het goed om te weten dat hoge rendementen gepaard gaan met meer risico. Wil jij weten of Bitcoin kopen iets voor jou is en hoe je dit op de juiste manier kunt aanpakken? Lees dan snel verder!

 

Waar moet je op letten als je Bitcoin gaat kopen?

Bitcoin kopen klinkt eenvoudig, maar er komen veel dingen bij kijken. Allereerst moet het kopen van cryptocurrencies passen bij jouw doel. Cryptocurrencies zijn een zeer risicovolle beleggingscategorie. Veel mensen horen over positieve verhalen rondom cryptocurrencies en denken dat je hier eenvoudig geld mee kunt verdienen. Niets is minder waar. Het is een risicovolle beleggingscategorie en als je niet weet wat je doet, kun je snel veel geld verliezen.

 

Maar goed, stel je wilt toch Bitcoin kopen, waar moet je dan rekening mee houden? Met de volgende punten:

 

  • De allocatie
  • De kosten
  • De broker
  • Een betrouwbare manier van opslaan

 

Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je cryptocurrencies wilt gaan kopen. Kijk eens naar je plan. Wil jij de inflatie verslaan? Dan is het niet nodig om cryptocurrencies te gaan kopen. Crypto’s passen in een portfolio van iemand die rendement wil maken en die bereid is hier meer risico voor te nemen. Wil jij Bitcoin kopen? Kijk dan naar jouw doelen en alloceer maar een klein deel van je vermogen in deze asset. Zo beperk je risico’s maar lift je toch mee met de Bitcoin.

 

Kosten voor het kopen van cryptocurrencies zijn behoorlijk hoog. Door onderzoek te doen naar diverse brokers en platformen kun je de kosten flink verlagen. Het is niet nodig om te veel te betalen voor Bitcoins. Het snoept alleen een deel van je rendement weg. Doe onderzoek en koop zo goedkoop mogelijk Bitcoins.

 

Een betrouwbare manier van het opslaan van je Bitcoins is essentieel. Heb jij jouw Bitcoins bij een broker staan? Dan zijn de Bitcoins niet van jou maar van de broker. Dit is goed om te weten. Stal jouw Bitcoins dus alleen bij een broker als je zeker weet dat ze veilig zijn. Houd je Bitcoins voor een langere tijd vast? Bewaar ze dan op een Ledger of andere hardware wallet. Alleen dan zijn de Bitcoins écht van jou en zijn ze veilig.

 

Meer weten over Bitcoins?

Je weet nu waar je rekening mee moet houden als je Bitcoin wilt gaan kopen. Je weet wat de voor-en nadelen zijn van deze beleggingscategorie en kunt nu een goede beslissing maken. Wil je meer informatie over Bitcoin kopen en wil je kennis maken met diverse brokers? Ga dan naar https://bankr.nl/crypto/bitcoin-kopen/. Op deze website vind je meer informatie over dit onderwerp en vind je een stappenplan. Met dit stappenplan kun jij eenvoudig beginnen met beleggen in cryptocurrencies. Wacht dus niet langer en klik op de link. Lees het artikel, maak een plan en onderneem actie. Zo kun jij beleggen in Bitcoin en profiteren van de technologie achter Bitcoin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn