Uw tuin verrijken met een groenblijvende haag?

17 juni 2019

Posted in Mens en Gezondheid

Het liefst zoveel mogelijk groen in de tuin. Dat is wat mijn vrouw het liefst wil, dus heb ik onze schutting uit de tuin gehaald en ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke afscheiding voor onze tuin. Ik kwam toen uit bij verschillende opties. Ik kon een rijtje beukenbomen aanplanten of struiken neerzetten, maar dan zouden we alsnog twee jaar moeten wachten voor de tuin echt mooi groen was. Daarom hebben we gekozen voor een groenblijvende haag. Die heb ik besteld via de webwinkel coniferen-bestellen.nl, en we zijn er ontzettend blij mee. Coniferen zijn bestand tegen bijna elk weertype en blijven ook in de winter groen. Vandaar dat ze de naam groenblijvende haag dragen.

Groenblijvende haag laten bezorgen

Ik kon in de webwinkel kiezen uit heel veel soorten coniferen, die ik al voor een paar euro per stuk kon bestellen. Er worden coniferen verkocht met namen zoals:

  • Reuzenlevensboom Thuja plicata Excelsa
  • Californische Cipres Chamaecyparis Ivonne
  • Westerse Levensboom ”Thuja Occidentalis Brabant

En nog veel meer soorten, waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Je kunt bovendien kiezen of je coniferen koopt met kluit of in pot. De planten in pot zijn het hele jaar te krijgen, en die met kluit kun je bestellen vanaf september. Omdat wij in de zomer de groenblijvende haag wilden aanplanten, kozen wij voor coniferen in pot. Die werden ook nog eens bezorgd, dus dat was extra handig. Het is zelfs mogelijk je groenblijvende haag door een hovenier van coniferen-bestellen.nl te laten planten. Dat hebben we in ons geval zelf gedaan, maar voor mensen met weinig tijd is dat natuurlijk een heel handige optie. De coniferen voor de haag die je hier kunt bestellen komen van kwekerij Top & Top in Wekerom. Het schijnt dat de coniferen zelfs op kwaliteit worden gecontroleerd en dat men hier al vijftien jaar coniferen kweekt. Gedurende die tijd zijn er steeds meer exotische varianten bij gekomen. Mijn vrouw en ik hebben dan ook gekozen voor een mix van inheems en exotische coniferen, voor een fantasievolle groenblijvende haag. Onze haag is nu doorspekt met groene, grijze en groengele coniferen die er keurig bij staan. Het maakt onze tuin helemaal af en staat prachtig bij de beplanting die we al hadden. Mijn vrouw is er helemaal gelukkig mee, en ik ook. De buren vinden het niet erg dat wij de schutting eruit hebben gehaald nu we deze coniferen ervoor in de plaats hebben gezet. 

Advies over de bodem

Als je ervoor kiest je groenblijvende haag te laten planten door een hovenier kun je zelfs advies krijgen over de grond. De grondsoorten in Nederland variĆ«ren nogal, en niet elke grondsoort is even vriendelijk voor de conifeer. Als je woont op grond die verrijkt moet worden, zal de hovenier je daar tips voor geven. Bij ons was dit niet het geval, maar met deze service weet je wel zeker dat je groenblijvende haag er mooi bij blijft staan. Niets is zo treurig als een conifeer met uitvallende naalden. Ook een groenblijvende haag nodig? Dan kan ik zeker aanraden om deze te bestellen bij deze webwinkel. Ze zijn een stuk goedkoper dan het doorsnee tuincentrum en hebben echte aandacht voor hun klanten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn