Op zoek naar mindfulness training in Amsterdam?

28 mei 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Op zoek naar mindfulness training in Amsterdam?Ik zat al een tijdje niet meer lekker in mijn vel. Ik werd steeds sneller geprikkeld en opgejaagd en daardoor chagrijnig en moe. Ik bleef maar doorrennen omdat ik vond dat ik “in het bed moest liggen dat ik voor mezelf had opgemaakt” en dat ik een perfecte vriendin, dochter en moeder moest zijn. Dat had invloed op mijn relaties en mijn werk. Ik besloot op zoek te gaan naar een mindfulness training in Amsterdam en kwam terecht bij de acht-weekse cursus van Beyond Mindfulness. De basis van deze acht-weekse mindfulness training te Amsterdam ligt bij de door Jon Kabat Zinn ontwikkelde mindfulness-cursus en dit wordt gecombineerd met elementen uit de cognitieve Mindfulness en zelfcompassie. Het gebruik van mindfulness in het dagelijks leven helpt mij om op een kalme, wijze en bewuste manier met problemen om te gaan.

Mindfulness Training Amsterdam

Je leert in deze mindfulness training in Amsterdam onbewuste reacties, gewoonten en patronen te herkennen en je leert jezelf bewust te worden van het feit dat je zelf kunt kiezen hoe je met een bepaalde situatie omgaat en je leert te zien wat er achter je automatische reactie schuilgaat. Met behulp van meditatie en oefeningen ga je beter voor jezelf zorgen, lastige situaties accepteer je gemakkelijker en je leert beter om gaan met moeilijke emoties. Ook leer je dwingende en kritische gedachten patronen met meer afstand te bekijken en ze daardoor beter los te laten. Op een simpele maar diepgaande manier laat Beyond Mindfulness je in deze mindfulness training in Amsterdam je eigen patronen herkennen en krijg je de kans bewuste keuzes te maken. Je leert een andere manier van handelen en op den duur zelfs een andere manier van leven. De mindfulness training in Amsterdam heeft mij niet alleen een tijdelijk moment van rust gegeven maar mij ook geleerd om meer ontspannen in het leven te staan.

Beyond Mindfulness

Beyond Mindfulness biedt mindfulness training aan in Amsterdam in verschillende vormen. Naast de acht-weekse mindfulness training in Amsterdam, biedt Beyond Mindfulness namelijk onder andere de volgende mogelijkheden om je te ontwikkelen op dit gebied:

  • mindfulness coach
  • mindfulness retraite
  • mindfulness op het werk
  • mindfulness workshop

Het aanbod van Beyond Mindfulness is gebaseerd op de inzichten en benadering van de grondleggers van mindfulness en zelfcompassie in het Westen en kent invloeden van het Tibetaanse boeddhisme en Advaita Vedanta (Hindoeïsme). Deze combinatie bestaat uit een breed aanbod van meditaties, verdiepende oefeningen, inspirerende video’s, inzichtgevende lezingen en groepsdiscussies. Individuele coaching wordt afgestemd op de ervaring en behoefte van de persoon in kwestie. Beyond Mindfulness training in Amsterdam baseert zich op drie kernelementen; mindfulness, zelfcompassie en de essentie van meditatie. Mindfulness staat voor het volledig bewustzijn van de huidige ervaring. Het is een bewuste en meer accepterende manier van zijn. Dit kan zorgen voor meer rust en ontspanning, minder piekeren en meer keuzevrijheid. Zelfcompassie is een milde, niet beoordelende houding naar jezelf. In plaats van kritiek of straf biedt je jezelf begrip en ondersteuning. Je leert om met compassie om te gaan met moeilijke situaties zodat je deze niet meer uit de weg hoeft te gaan. Meditatie kan helpen om je eigen geest te onderzoeken en om uiteindelijk te komen tot de kern van je identiteit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn