Op zoek naar een specialist in asfaltwerken?

18 januari 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De infrastructuur is één van de meest besproken onderwerpen bij de overheid in Nederland. De files worden steeds langer door onder andere gezinnen die meerdere auto’s aanschaffen en mensen die verder weg gaan werken. Om de oplopende ergernissen in het verkeer toch nog enigszins tegen te kunnen gaan zijn goede asfaltwerken van groot belang. En daar weet ik als specialist alles van. Maar wie ben ik? Ik ben Teun en al tien jaar één van de deskundigen bij Avema Wegenbouw. Avema.nl is al jarenlang gespecialiseerd in alles rondom asfaltwerken. Wij willen graag ondanks de toenemende drukte de reis een stukje comfortabeler maken. Dit doen wij door te asfalteren met het modernste materiaal, werken met een hoge snelheid, nauwkeurigheid en door de kennis van onze specialisten up-to-date te houden. Hierdoor boeken wij de hoogst haalbare resultaten en kunnen wij het voor zowel de zakelijke als particuliere branche asfaltwerken aanleggen of juist repareren waar nodig.

Asfaltwerken in verschillende branches

Asfalteren kan in meerdere situaties een grote rol spelen. Deze verschillende projecten nemen allemaal weer andere regels, eisen en prioriteiten met zich mee. Wij voeren asfaltwerken uit voor onder andere:

  • De overheid
  • Industriële sector
  • Agrarische sector
  • Recreatieparken
  • Recreatieve organisaties
  • Particulier

Ik werk nu al iets meer dan tien jaar voor Avema Wegenbouw en heb al met alle bovenstaande projecten te maken gehad. Voor projecten voor de overheid of zakelijke sector kunt u denken aan bijvoorbeeld de industriële sector, waar goede en van hoge kwaliteit asfaltwerken erg belangrijk zijn. In deze sector heb je namelijk te maken met grote vervoerders als vrachtwagens en tractoren. Tijdens het asfalteren moeten wij dus rekening houden met deze zware gewichten en de strenge kwaliteitseisen die bij deze sector horen. Door onze nauwkeurigheid toe te passen zorgen wij ervoor dat de opdrachtgever hier na het aanleggen en tijdens het gebruik niet meer naar om hoef te kijken. Naast één van de uitdagende sectoren hierboven genoemd, heb ik ook vaak aan projecten meegewerkt in opdracht van particulieren. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan de wegen rondom een huis. Zo heb ik al vaak een oprit bij een huis geasfalteerd, maar een toegangsweg naar een huis dat net gebouwd is, is ook zeker niet ondenkbaar. Vooral dit onderdeel neemt de laatste jaren steeds meer toe. Een goede bereikbaarheid staat bij de meeste steeds hoger op het lijstje, dus besteden zij hier meer aandacht aan. Behalve het aanleggen van nieuwe wegen, kan het ook gaan om bijvoorbeeld onderhoud of controle op particulier grond.

Asfaltwerken repareren

Avema Wegenbouw B.V staat naast een hoge kwaliteit van materiaal en deskundigen ook voor nauwkeurigheid en een snelle uitvoerig. Zo’n snelle uitvoering is bijvoorbeeld van groot belang als we een opdracht krijgen waar we asfaltwerken moeten repareren. Denk bijvoorbeeld aan de Rijkswaterstaat. Zoals ik al in het begin van dit artikel vertelde, is er tegenwoordig veel meer verkeer op de weg, waar dus veel files uit voortvloeien. Die files worden onder andere veroorzaakt door ongelukken waardoor er vaak grote stukken van de weg worden afgesloten. Dit kan onder andere komen omdat de weg beschadigd is. Vorige maand had ik bijvoorbeeld een project waar zo’n 400 meter van een snelweg het asfalt van gerepareerd moest worden. Door een botsing met meerdere vrachtwagens was het hele wegdek beschadigd. Bij zo’n klus is het dus van groot belang dat de asfaltwerken met hoge snelheid en goede service gerepareerd moet worden, om zo de hoeveelheid files te beperken. Ook dit is altijd weer een uitdaging, omdat je hier je nauwkeurigheid en goede kennis goed moet toepassen om het allemaal weer op de juiste manier te laten werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn