Nieuwe eethoek

15 juni 2017

Posted in Woning en Tuin

Af en toe dan ben je gewoon even helemaal toe aan iets nieuws in huis, zoals een nieuwe eethoek. Ziet dit deel van jouw woning er al jaren hetzelfde uit, dan kun je plotseling de behoefte krijgen om dit eens helemaal anders te maken. En dat is niet verwonderlijk, iedereen heeft daar gewoon op zijn tijd eens zin in. Er is vaak wel een probleem, je hebt niet altijd het budget om grote veranderingen door te voeren. Want laten we eerlijk zijn, meubels zijn vaak gewoon niet heel erg goedkoop. Dat kan dus zeker een belemmering zijn in jouw keus voor een nieuwe eethoek en je kunt daardoor ook besluiten om het veranderen van het interieur toch maar weer uit te stellen en het nog maar even gewoon te doen met wat je er nu hebt staan. Heel erg begrijpelijk, maar eigenlijk natuurlijk ook heel erg jammer, want zo geniet je niet optimaal van jouw woning. Gelukkig zijn er ook manieren om zonder groot budget toch een zo goed als nieuwe eethoek te creëren!

Een nieuwe eethoek creëren

Wist je namelijk dat je door het vervangen van slechts een paar onderdelen de illusie kunt wekken dat je een compleet nieuwe eethoek hebt? Vaak is het duurste meubelstuk van dit gedeelte van je woning de eettafel. Deze vervangen betekent dan ook meteen een heel grote kostenpost. Doe dit dus niet, laat deze gewoon staan, maar kies ervoor om andere zaken te wijzigen. Een heel goede manier om op een eenvoudige en relatief voordelige wijzen een geheel andere uitstraling te bereiken, is door de eetkamerstoelen te vervangen. Veel mensen hebben een grote tafel met daaraan allemaal dezelfde eetkamerstoelen. Vaak zijn deze vrij groot en hoog, waardoor ze erg gezichtbepalend zijn. Kies je voor nieuwe stoelen, dan lijkt het op het oog net alsof je een helemaal nieuwe eethoek hebt! De trend van het moment is om niet langer te kiezen voor een zware, massief ogende stoel, maar om te kiezen voor lichte exemplaren die echte eyecatchers zijn. Vaak worden dan ook nog verschillende modellen, stijlen en kleuren met elkaar gecombineerd. Houd jij van een spannend ontwerp, dan is het leuk om inderdaad te kiezen voor heel verschillende ontwerpen en kleuren. Maar je kunt er ook voor kiezen om iedere stoel in dezelfde kleur te maken, zodat het geheel meer eenheid uitstraalt. Wat je ook kiest, je zult op deze manier echt het idee van een nieuwe eethoek creëren.

Inspiratie bij I Love My Interior

Wil je meer ideeën over het inrichten van een nieuwe eethoek met een klein budget of zoek je tips voor een leuk interieur? Dan moet je absoluut een kijkje nemen bij I Love My Interior. Deze website is een combinatie van een blog en een webwinkel. Je vindt bij hen:

  • tips over woninginrichting
  • trends op het gebied van tuinen en interieurs
  • de beste woonwebwinkels op een rijtje
  • leuke woonartikelen in hun eigen webshop

Of je nu dus meteen iets nieuws wilt gaan kopen of dat je op zoek bent naar leuke ideeën, dat je gewoon wat inspiratie op wilt doen over bijvoorbeeld een nieuwe eethoek, bij hen ben je altijd aan het juiste adres. Neem dus gerust eens een kijkje op hun site en blader door de verschillende pagina’s. Je zult meteen geïnspireerd raken en volop ideeën krijgen over hoe jij jouw woning eens helemaal aan kunt pakken. Zij bieden ook voor mensen met een lager budget voldoende leuke ideeën. Wil jij inspiratie opdoen voor een nieuwe eethoek of voor een ander deel van je interieur, bij I Love My Interior vind je altijd tips en de laatste trends hiervoor!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn