Mijn beste curriculum vitae

6 juli 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ik heb zelf op de harde wijze geleerd hoe belangrijk het is dat je met je curriculum vitae de juiste eerste indruk maakt. Het is alweer enkele maanden geleden dat ik na mijn afstuderen me volledig ging focussen op het vinden van een “echte” baan. Ik nam ontslag bij mijn bijbaantje waar ik tijdens mijn studie jarenlang had gewerkt. Ze hadden me hier graag gehouden, maar ik was ervan overtuigd dat ik binnen de kortste keren een baan zou vinden als ik me maar genoeg concentreerde op het vinden van die ene baan die ik zo graag wilde. Wat dat precies was, dat wist ik zelf eigenlijk niet zo heel erg goed. Ik had een curriculum vitae en daarmee solliciteerde ik op een hoop verschillende soorten banen die mij wel interessant leken. Na de zoveelste afwijzing belde ik het bedrijf op om te vragen waarom ik niet eens op gesprek was uitgenodigd. Ik had de juiste criteria, dus in mijn ogen was er eigenlijk absoluut geen reden om me niet eens uit te nodigen. Ik kreeg toen te horen dat mijn cv niet sprekend genoeg was. Hij was dus eigenlijk direct op de nee stapel terecht gekomen. Dat is niet iets wat je wilt horen! Ik ben dan ook meteen op zoek gegaan naar meer informatie over het opstellen van een cv en zo kwam ik op de website van Lifebrander terecht.

  • Functioneel cv
  • Chronologisch cv

Hier vond ik uit dat er eigenlijk twee soorten cv’s zijn, de twee bovenstaande. Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen welke jij toepast. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om meer dan een curriculum vitae te maken en per functie te kijken wat er het beste bij paste.

Meer weten over het curriculum vitae

Op de website van Lifebrander kun je terecht voor uiteenlopende tips op het gebied van solliciteren. Het lijken misschien soms voor de hand liggende tips, maar ik kan je niet genoeg benadrukken hoeveel ik er aan gehad heb. Wist je bijvoorbeeld dat mensen een heleboel spellings- en grammaticafouten in hun curriculum vitae maken. Dat is hartstikke zonde natuurlijk, want als je dan al de aandacht van de recruiter hebt, dan verpest je het alsnog met een spellingsfout. Laat je curriculum vitae daarom altijd doornemen door iemand anders, het liefst een professioneel. Bij Lifebrander kunnen ze je uitstekend helpen op dit gebied. Met uiteenlopende tips en voorbeelden van zowel cv’s als sollicitatiebrieven, is het hier bijna onmogelijk om er niet heel erg snel in te slagen om die ene baan te vinden die jij zo graag wilt.

Wat er voor mij veranderde

Nadat ik me heb verdiept in de informatie die ze op de website van Lifebrander hebben gezet over het curriculum vitae, ben ik uiteraard aan de slag gegaan met de dingen die ze hier vermelden. Ik stelde een nieuw curriculum vitae op en deze paste ik ook nog eens aan per functie waarop ik solliciteerde. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat recruiters eigenlijk alleen maar kijken naar je cv en amper naar je sollicitatiebrief. Het grappige was dat ik juist veel aandacht besteedde aan dit laatste onderdeel. Ik had het dus beter vanaf het begin andersom kunnen doen! Maak dus zeker niet dezelfde fouten als ik als jij net begonnen bent met solliciteren. Begin met het maken van een ijzersterk curriculum vitae en maak daarbij gebruik van de tips en de hulp die ze bij Lifebrander aanbieden. Je zult hier zeker een hele hoop aan hebben. Ik kan je garanderen dat dat voor mij zeker het geval was. Morgen begin ik namelijk bij mijn nieuwe werkgever!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn