Kosten makelaar gezocht? VerkoopmakelaarOffertes.nl!

8 juli 2019

Posted in Financiën en Verzekeringen

Wil je graag meer informatie over kosten die makelaars hanteren? Dan vertellen wij van verkoopmakelaaroffertes je graag meer. Als team informeren we jou graag verder, zodat je een goede en betaalbare makelaar zult vinden. Het begint allemaal bij informatie, want zonder een goede voorbereiding weet je niet met welke kosten je rekening kunt houden. Makelaarskosten zijn wisselend en er kunnen echt grote verschillen zijn per makelaar. Waar dit mee te maken heeft en hoe jij de voordeligste makelaar kunt vinden, leggen wij je graag uit! Op onze website vind je meer informatie over kosten makelaar 2019.

Kosten makelaar

Makelaars hanteren elk een eigen kostenopbouw en verkoopstrategie. Dit zorgt ervoor dat de kosten anders worden berekend en de eind bedragen behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. De grootste kostenpost is makelaarscourtage. Hierbij dien je een percentage tussen gemiddeld de 1-2% van de verkoopsom aan de makelaar te betalen. Daarnaast worden er opstartkosten berekend. Dit een tarief dat ingezet wordt om jouw huis of woning in de verkoopmarkt te plaatsen. Denk aan advertenties op verschillende websites, brochures opstellen en professionele foto’s van jouw woning laten maken. In 2019 liggen de kosten hiervoor gemiddeld tussen de €300,- en €500,-. Hoe langer jouw woning te koop staat, hoe meer kosten er gemaakt dienen te worden. Als er geïnteresseerden zijn, dienen er tevens bezichtigingen te worden gehouden, veel contact en eventueel een taxatie. Al deze kosten behoren tot makelaarskosten. In uitzonderlijke situaties hanteren makelaars een vast tarief. Dit heeft voor- en nadelen. Je weet hierdoor vooraf wat je kwijt bent aan makelaarstarief. Daarbij dien je echter wel kritisch te kijken naar wat er allemaal behoord onder de vaste kosten. Cruciale diensten zijn vaak niet meegenomen hierin en daardoor dus extra. Bovendien dien je hetzelfde percentage courtage te betalen als het verkoopresultaat tegenvalt. Omdat elke makelaar een eigen tarievensysteem aanhoudt, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen. Hiervoor hebben wij op onze website ook een handige vergelijkingstool. Zo kun je eenvoudig vergelijken, welke makelaar het beste bij jou past en welke tarief hierbij hoort.

Makelaarscourtage bepalend voor kosten makelaar

Courtage ligt, zoals gezegd, tussen de 1-2% van de verkoopprijs en kan uitwijken naar 0,7%. Gemiddeld ligt het percentage op 1,5%. Dit is al snel €2000-6000. Aangezien het afhangt van de verkoopsom van jouw woning, is deze kostenpost pas na verkoop definitief. Tot die tijd kun je dit berekenen op basis van de verwachte verkoopsom. Door vooraf offertes van makelaars te vergelijken, kun je herleiden welke makelaar het voordeligste is. Een verschil van een paar procent lijkt namelijk weinig, maar gaat in werkelijkheid wel om duizenden euro’s. De meeste mensen kiezen voor een makelaar bij hen uit de buurt en gaan niet uitgebreid offertes vergelijken. Dit is een van de meeste gemaakte fouten, want kosten voor makelaars zijn heel divers en kunnen echt forse verschillen betekenen. Zonde van het geld, want het is helemaal niet nodig!

Samenvatting kosten makelaars:

  • Ga goed voorbereid van start en lees onze informatie zorgvuldig door
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag meerdere offertes op (de gouden tip!)
  • Bekijk altijd kritisch welke diensten er onder een (vaste) prijs vallen
  • Voor alle informatie over de kosten die verbonden zijn aan verkoop en makelaars

Wil je meer informatie over kosten van makelaars? Bekijk dan onze website voor handige informatie: verkoopmakelaaroffertes.nl! Wij helpen je graag verder met al jouw vragen omtrent koop en verkoop van ontroerend goed. Zo kun je goed voorbereid van start gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn