Koolmonoxidemelder

26 februari 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

AllesVeilig.nl koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder kan het leven van u en uw medebewoners redden. De stof koolstofmonoxide is een gevaarlijke stof die ongemerkt vrij kan komen en vervolgens kan verspreiden door de ruimte. Zonder een melder ademt u deze stof in wat dodelijke gevolgen kan hebben. Daarom wordt in veel huizen een koolmonoxidemelder aangeraden. Vaak is dit ook ingebouwd in een rookmelder. Bij Allesveilig.nl worden diverse soorten melders verkocht die voldoen aan de vereiste certificaten. Deze certificaten worden toegewezen zodra de apparaten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld volgens de Europese norm EN50291. Daarnaast zijn ze ook grondig getest door de NVWA en de consumentenbond. Met een koolmonoxidemelder van Allesveilig.nl bent u dus zeker van hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Is het voor u nodig om een melder aan te schaffen, ga dan naar Allesveilig.nl om een geschikte uit te zoeken. Er bestaan diverse soorten met verschillende mogelijkheden. Een aanrader is om u ook in te lezen over de verschillende varianten en de eisen die zijn opgesteld over de koolstofmonoxidemelders. Soms bestaan er uitzonderlijke eisen voor verschillende panden. Nadat u de eisen en adviezen heeft gelezen weet u beter wat u moet kopen, om de veiligheid in uw pand te garanderen.

Goed voorbereid met een koolmonoxidemelder

Het kopen van een koolmonoxidemelder begint bij het kiezen voor het type voeding. Hier bestaan namelijk verschillende opties:

  • Melder met een vervangbare alkaline batterij: deze is goedkoop in de aanschaf en de batterij moet een keer per jaar vervangen worden. De meter geeft een melding als de batterij bijna leeg is.
  • Melder met een lithium batterij: het voordeel van deze batterij is dat deze langer meegaat. De vervanging is pas na ongeveer 10 jaar nodig. De aanschaf is dan wel duurder, maar u hoeft de batterij dus niet regelmatig te vervangen.
  • Melder met 230v netstroom inclusief back-up batterij: deze melder wordt dus aangesloten op de stroom. De batterij is erbij gevoegd voor het geval dat de stroom mocht uitvallen. In zo’n situatie kan de melder nog steeds zijn werk doen. De melder wordt direct aangesloten op de stroombedrading en is dus zonder een stekker.
  • Retwist CO-Switch: deze is wel inclusief stekker. Het voordeel van deze melder is dat de cv-ketel direct wordt uitgeschakeld zodra de koolstofmonoxide wordt gesignaleerd in de ruimte.

Het is duidelijk dat iedere koolmonoxidemelder met zijn eigen functionaliteiten komt en voor alles is wat te zeggen. Zo is het afsluiten van de CV-ketel wel heel gunstig als dat gebeurt en het geeft ook een veiliger gevoel.

Op de juiste plaatsen

Bevestig een koolmonoxidemelder niet in een ruimte in het huis of pand. Zorg ervoor dat u meerdere melders op meerdere plaatsen heeft. Als eerste is het belangrijk dat u in de ruimte met een verbrandingsapparaat een van de melders legt. Het wordt ook aangeraden om in andere slaapkamers en in de woonkamer een melder te plaatsen. Ruimtes waar u regelmatig verblijft, moeten voorzien worden van een koolmonoxidemelder. Op deze manier wordt u gealarmeerd zodra de koolstofmonoxide zich verspreid. Alleen een melder naast de CV of een kooktoestel is niet voldoende. U kunt de melder niet horen als u zich in een ander vertrek bevindt. Mocht het voor u niet duidelijk zijn hoe u de melders moet verspreiden door uw huis, vraag dan het advies van Allesveilig.nl. Ook zij willen dat u op de juiste manier aan de veiligheid van uw huis werkt. Door u te adviseren bij het kopen van een koolmonoxidemelder, wordt uw pand beveiligd volgens de veiligheidsrichtlijnen omtrent koolstofmonoxide. Bezoek de website Allesveilig.nl voor de producten, informatie en contactgegevens voor een verantwoorde aanschaf van een koolmonoxidemelder. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn