Huisnummers: hoe kunnen we het leuker maken?

21 april 2019

Posted in Marketing en Promotiemateriaal

Iedereen heeft ze, huisnummers. Maar het is natuurlijk de vraag of je je huis niet op een leukere manier kunt versieren door middel van mooiere huisnummers. Het is niet perse zo dat huisnummers iets zijn wat je verplicht op je huis moet plakken en dat je daarom maar zomaar een  simpel huisnummer kiest en daar tevreden mee bent. Huisnummers kunnen verschijnen in allerlei soorten vormen en maten, van klein tot groot en in alle kleuren en materialen. Wil jij ook een nieuw huisnummer op jouw huis maar ben je klaar met de standaard soort? Surf dan naar naambordencentrale.nl en kies jouw nieuwe huisnummer. Wil jij jouw huisnummer in de vorm van een vierkant, een rechthoek of een rondje? Een naam erop of toch liever alleen een nummer? Je moet je dus ook afvragen wat je wilt dat mensen aan de buitenkant zien. Wil je dat iedereen kan zien dat jij in een bepaald huis woont? Of ben jij wat meer gehecht aan je privacy? Dit zijn allemaal afwegingen die spelen bij het maken van de keuze of jij een bepaald huisnummer wilt kopen en vooral ook wat voor soort huisnummer. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald pictogram te bestellen. Wat biedt de naambordencentrale zoal aan? 

  • Naamborden
  • Naamplaatjes
  • Huisnummers
  • Bedrijfsnaamborden
  • Ongewenste reclame bordjes
  • Pictogrammen

Daarnaast bieden zij onder andere de volgende dingen aan: tekstborden, gevelborden en schuifbordjes. Je hebt dus ontzettend veel keuze en hoeft niet te volstaan met een simpel cijfer drie op jouw bordje. 

Waarom kiezen bekende mensen liever niet voor een naam naast hun huisnummers?

Bij de keuze om bepaalde huisnummers aan te schaffen spelen zoals gezegd een aantal belangrijke elementen. Vooral als je een bekend persoon bent kan het lastig zijn om je naam op een bordje voor je huis te doen, dit is vooral omdat mensen dan gelijk kunnen zien in wat voor huis je woont en belangrijker nog, waar je woont. Bekende mensen zijn natuurlijk ook bang voor diefstal, dat is niet gek in een maatschappij als deze waarin we leven. Als jij liever wat meer privacy wilt dan kun je bijvoorbeeld gewoon kiezen voor een cijfer, al kan dit snel wat saai lijken. 
Daarom kun je naar de naambordencentrale toe gaan en een mooi huisnummer uitkiezen. 

Onderzoek naar huisnummers: anoniem of toch niet?

Naar aanleiding van het bovenstaande gingen we natuurlijk op onderzoek uit, we wilden kijken naar de verschillende huisnummers in de buurt. Kiezen mensen ervoor om anoniem te zijn of hebben ze toch liever een naam naast hun huisnummers? Wij wonen in een stad met een paar duizend inwoners en gingen de straten langs. Omdat dit natuurlijk veel tijd kost konden we niet alle huizen bij langs, daarom hebben we gekozen om ongeveer driehonderd huizen te bekijken. Omdat het voor het onderzoek het meest betrouwbaar was om huizen van dezelfde categorie├źn te bekijken (dus huizen met een even hoge prijs) hebben we deze driehonderd huizen uitgekozen. Wat bleek? Zeventig procent van de huizen hadden nummers zonder naam erbij. Zou dit dan toch liggen aan de wens om anoniem te blijven? Binnenkort kijken we of er nog meer redenen voor zijn.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn