Heb jij een kluis in huis?

19 maart 2021

Posted in Beveiliging en Bewaking

Veel mensen hebben bij een kluis het beeld dat dit alleen iets is voor bedrijven. Of voor rijke mensen. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal eigenlijk wel bezittingen die we zouden willen beschermen tegen diefstal. Iedereen heeft waardevolle zaken en als je er zeker van wilt zijn dat dit veilig opgeborgen is, dan is een kluis de oplossing. Doordat er verschillende soorten kluizen zijn, is er ook voor jouw situatie altijd een geschikt model verkrijgbaar. Zo voorkom je dat inbrekers er zomaar met jouw waardevolle zaken vandoor kunnen gaan.

Inbraakwerende kluis

Je denkt misschien dat een inbraak in jouw omgeving of in jouw woning niet zomaar zal gebeuren en misschien heb je daarin gelijk. Maar wil je het risico lopen? Niemand denkt ooit het slachtoffer van inbraken te worden, maar toch wordt er ieder jaar bij heel wat woningen ingebroken. Maatregelen treffen, zoals het kopen van een kluis, is daarom echt niet vreemd. Zoals gezegd heeft iedereen wel waardevolle bezittingen die je veilig op zou willen bergen. Denk daarbij niet alleen aan zaken met een hoge materiële waarde, maar ook aan zaken met een hoge emotionele waarde. Bij een hoge materiële waarde kun je denken aan:

  • juwelen
  • waardepapieren
  • identiteitspapieren
  • laptops
  • erfstukken

Dus eigenlijk de typische dingen waar je aan denkt bij het opbergen van bezittingen in een kluis. Maar de kans is groot dat jij ook spullen hebt die vooral een hoge emotionele waarde hebben en vaak zul je die nog meer missen als ze weg zijn of kapot zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je fotoalbums of aan je externe harde schijf met al je digitale foto’s. Deze zijn echt onvervangbaar. Ook kun je denken aan iets wat je van een overleden geliefde hebt gekregen. In een kluis zijn dergelijke bezittingen veel veiliger en is de kans dat je ze ooit moet missen een stuk kleiner.

Verschillende soorten kluizen

Hierboven hebben we het vooral gehad over inbraakwerende kluizen, maar je kunt ook kiezen voor een kluis die daarnaast ook brandwerend is. Dat betekent dat deze bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor de kans groter is dat de dingen die erin opgeborgen liggen de brand overleven. Dit is dus een van de punten waarop de verschillende soorten kluizen van elkaar verschillen. Maar er zijn nog veel meer verschillen te noemen. Zo zijn er verschillende formaten, van kleine modellen tot complete kasten. Hierdoor kun je het formaat afstemmen op de spullen die jij in de kluis op wilt bergen. Een ander verschil is de manier waarop de kluizen geopend moeten worden. Sommige werken met een soort van pincode, andere met een sleutel en ook zijn er exemplaren die alleen met de juiste vingerafdruk opengaan. En dan is er ook nog de manier waarop je dit object kunt plaatsen. Sommige modellen zijn in te bouwen in de muur of de vloer, andere plaats je los in huis. Zo zijn er dus veel punten om over na te denken als je een kluis wilt gaan kopen. Wat voor model jij echter ook zoekt, bij allesveilig.nl zul je door het ruime aanbod altijd in jouw zoektocht slagen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn