Een aangename en gezellige winter bereik je met de juiste RUF briketten

2 maart 2016

Posted in Woning en Tuin

Elke winter is het binnen altijd weer een stuk aangenamer dan buiten. Logisch natuurlijk, want hoe zacht een winter ook mag zijn, het is altijd goed koud buiten. En dan is het hoe dan ook fijner om lekker binnen te zitten in een verwarmde woning. Wat natuurlijk erg aan de sfeer kan bijdragen is een beetje gezelligheid in de vorm van kaarslicht en sfeerverlichting. Vooral tijdens de feestdagen is dit natuurlijk een must. Wat ook erg fijn kan zijn om de zogenaamde behaaglijkheid in de woning te vergroten is een houtkachel. Wat is er nou fijner in de winter om lekker bij de openhaard te zitten? Lekker bij het knisperende vuur, de roodgele gloed die de kamer in wordt gestuurd en de natuurlijke warmte. Het is helemaal perfect natuurlijk in combinatie met een dierenhuid voor de haard om het plaatje compleet te maken. Een houtkachel lijkt misschien ouderwets aangezien we nu met de centrale verwarming het huis kunnen verwarmen, maar dat is verre van waar. Een houtkachel is een methode die al eeuwenlang heeft bewezen een goede optie te zijn als het aankomt op het verwarmen van een huiskamer. Daar waar het vroeger inderdaad de enige manier was, en dus ook de standaardmethode om een huis te verwarmen, is het nu een optionele manier. De functie van een openhaard in de huidige tijd is dan ook meer decoratief dan functioneel. Dit wil niet zeggen dat je de houtkachel niet kunt gebruiken voor het opwarmen van je huis. Sterker nog, met de juiste RUF briketten is het vaak nog voordeliger ook om je woning met de houtkachel te verwarmen. Het is in dat geval dus zowel decoratief evenals functioneel. Als je kiest om de openhaard te gebruiken en daarbij RUF briketten wil verbanden, dan ben je hoogstwaarschijnlijk nog goedkoper uit ook, dan wanneer je gebruik maakt van de centrale verwarming. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoeveel je normaal gesproken gebruik zou maken van de centrale verwarming. Als je immers de kachel niet aanzet of nooit thuis bent en je verwarmd bijvoorbeeld alleen maar de huiskamer, dan is een koutkachel wellicht duurder. Aan de andere kant is het wel zo dat als je zo weinig verbruikt, dan zal je waarschijnlijk ook weinig RUF Briketten verbranden, dus wat dat betreft is het gebruik van een houtkachel wel weer goedkoper. Alles is uiteindelijk relatief en afhankelijk van hoeveel je stookt. Voordeel van een houtkachel met RUF briketten is wel dat de RUF briketten nog lang blijven gloeien nadat ze gaan branden. Dit betekent dat je maar één keer hoeft te stoken en daarna blijft de warmte nog lang na gloeien. Central verwarming daarentegen moet constant opnieuw stoken om het huis warm te houden.

Wat zijn RUF briketten?

RUF briketten zijn een speciaal soort brandstof voor in de houtkachel. RUF briketten zijn gemaakt van 100% eikenhout. In tegenstelling tot normaal brandhout zijn RUF briketten samengeperst. Eén RUF briket bevalt dus veel meer brandstof dan een stuk brandhout. Door deze samengeperste samenstelling is het verder ook zo dat de RUF briketten veel minder as achterlaten wanneer ze zijn opgebrand. Als je bijvoorbeeld gewoon stookt met brandhout dan is je kachel aan het einde van de rit volledig bedekt met witte as en die as moet je vervolgens weer opruimen. Met RUF briketten heb je aan het einde van de avond aanzienlijk minder as. Dat betekent dus ook dat de RUF briketten efficiënter branden. Minder as betekent dat er meer is opgebrand. Het is te vergelijken met houtskool en houtskool briketten. De briketten gloeien langer na terwijl het houtskool al snel verpulverd tot witte as. Het is dan ook handig om de RUF briketten te gebruiken in combinatie met gewoon brandhout. Je kunt het brandhout gebruiken als gangmaker voor het vuur. Dit moet dan wel klein brandhout zijn en geen dikke stukken hout. Die vatten natuurlijk moeilijk vlam. Maar het is ook prima mogelijk om de kachel te verwarmen met alleen RUF briketten. Het hangt er ook een beetje vanaf in hoeverre je bijvoorbeeld bij een bos woont en zelf hout kan sprokkelen. Als je die mogelijkheid hebt is de combinatie tussen RUF briketten en gewoon brandhout natuurlijke ideaal en extra voordelig. Woon je in de stad en niet nabij hout, dan is het wellicht voordeliger om alleen RUF briketten te bestellen.

De voordelen van RUF briketten

Het gebruik van RUF briketten heeft vele voordelen. Het gebruik van een openhaard of houtkachel heeft al voordelen ten opzichte van de centrale verwarming, maar het gebruik van RUF briketten heeft zelf ook weer verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld denk aan de volgende voordelen:

  1. RUF briketten nemen relatief weinig ruimte in beslag
  2. De briketten branden lang
  3. De briketten gloeien een lange tijd na
  4. De briketten laten weinig asresten achter
  5. Het vochtigheidspercentage van de briketten is slechts 5 procent
  6. RUF briketten zijn prima te gebruiken in een houtkachel

Zoals je kunt zien is het een zeer voordelige keuze om gebruik te maken van RUF briketten. Hierbij wordt niet alleen gedoeld op de voordelige prijs, maar ook op de vele voordelen van de Briketten. Je kunt de Briketten gemakkelijk bestellen en je kunt ook een offerte aanvragen. Dit kan allemaal via de website van teswood.nl. Ook verdere vragen omtrent het gebruik van de briketten of andere vragen kunnen natuurlijk altijd gesteld worden aan teswood.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn